SPORTURI  »  TENIS  »  INEDIT

Stan Wawrinka a învins un jucător de Top 10 la Cincinnati: „Tenisul este un puzzle uriaș”

Stan Wawrinka la Cincinnati FOTO Imago Images
Stan Wawrinka la Cincinnati FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 17:47 / Actualizat joi, 17 august 2023 18:27

Stan Wawrinka (38 de ani și 51 ATP) a trecut în turul al doilea la Cincinnati de americanul Frances Tiafoe (25 de ani și 10 ATP) cu 6-3, 6-4.

Stan Wawrinka face parte din garda veche, e unul dintre puținii jucători care s-au putut lupta de la egal la egal cu Nadal, Federer sau Djokovic. Are trei trofee de Mare Șlem în palmares, însă la 38 de ani nu renunță la tenis, deși a trecut prin multe operații și situații dificile. 

Mai mult, miercuri, el l-a învins pe unul dintre tinerii circuitului, el a trecut de americanul Frances Tiafoe cu 6-3, 6-4 în turul al doilea al turneului de Masters 1.000 de la Cincinnati. „A fost cel mai bun meci pentru mine din acest sezon. M-am simțit bine, am servit bine, am fost agresiv, am rezistat în schimburi, am luptat. Sunt foarte fericit că am reușit să joc atât de bine", a spus Wawrinka.

Stan Wawrinka, la a doua victorie în fața unui jucător de Top 10

El a intrat în detalii despre cum se simte: "Tenisul este un puzzle uriaș în care toate piesele contează. Ai partea de fitness, cea de tenis, cea mentală și toate aceste piese trebuie să se potrivească. Trebuie să dai totul în fiecare zi pentru a putea evolua. Așa am făcut în fiecare zi a acestui an și acum simt, în sfârșit, că joc mai bine, câștig meciuri și vreau doar ca acest lucru să continue".

22-14 este raportuldintre victorii și înfrângeri pentru Stan Wawrinka în 2023

Elvețianul aflat pe locul 51 la începutul săptămânii a intrat pe tabloul de la Cincinnati grație unui wild card și îl va întâlni în turul al treilea pe Max Purcell. Victoria  din partida cu Tiafoe a fost a doua a sezonului în fața unui jucător de Top 10, după ce trecuse de Holger Rune la Indian Wells.

Stan a dezvăluit și unul dintre motivele pentru care mai joacă tenis la 38 de ani. „Publicul este incredibil! Este unul dintre motivele pentru care încă joc tenis", a spus el la Cincinnati.

În 2023, Wawrinka a evoluat la 13 turnee, iar cel mai bun rezultat este atingerea finalei la Umag în luna iulie, când a fost învins de Alexei Popyrin.

3trofee de Mare Șlem are în palmares Stan Wawrinka: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016)

3este locul cel mai de sus pe care l-a ocupat Stan Wawrinka în ierarhia ATP

Citește și: 

Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”
KAIAC-CANOE/CAMPIONATELE MONDIALE
Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția
CUPA MONDIALĂ
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează