SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO Stefanos Tsitsipas și generația nouă: „Vor să-și arate mașinile, dar și a mea e încă grozavă, e vintage!”

Stefanos Tsitsipas în acțiune Foto Imago
Stefanos Tsitsipas în acțiune Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 09:30 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 09:48

Grecul Stefanos Tsitsipas, 25 de ani, #7 ATP, a vorbit despre șansele de a câștiga un turneu de Grand Slam, despre generația nouă, Novak Djokovic și despre relația cu Paula Badosa

A deschis sezonul 2024 alături de echipa Greciei în United Cup, unde a bifat o victorie, dar și suferit o înfrângere, în fața lui Alexander Zverev. Acum se pregătește pentru Australian Open, turneul de Mare Șlem unde anul trecut a atins finala, cedând în fața lui Novak Djokovic.

Înainte însă, în timpul pregătirii din offseason de la Dubai, a vorbit pe larg pentru The Guardian pe teme de interes în actualitate.

Cum poate câștiga un turneu de Grand Slam: Să rezolve partea mintală

„Am abilitate și știu cum să lovesc mingea. Corpul meu poate rezista în meciuri lungi, am rezolvat deja acest puzzle. Partea mintală este următorul mare capitol pe care trebuie să-l descifrez pentru a aduna șapte victorii consistente.

Cum aș putea să înving sportivi de top în formă consecutivă? Nu doar unul, ci probabil trei sau patru într-un turneu. Odată ce voi dezlega acest mister, totul se va întâmpla natural”.

2finale de Grand Slam a atins grecul în carieră, ambele pierdute în fața lui Novak Djokovic, Roland Garros 2021 și Australian Open 2023

Ce crede despre generația tânără: „Vor să-și arate mașinile”

„Carlos are deja două titluri de Grand Slam, unul împotriva lui Novak, altul în finală cu Ruud. Îmi aștept șansa. Am 25 de ani, așa că am încă mult timp în față, sunt un jucător care înflorește târziu. Nu mai sunt puștiul care vânează victorii mari fără să aibă nimic de pierdut.

Acum noii tineri care vor să-și arate mașinile, iar eu trebuie să demonstrez că sunt acolo, că nu s-a terminat. Cred că mașina mea veche încă e grozavă. E vintage!”.

Cum îl vede pe Novak Djokovic: Jucătorul cu flexibilitate formidabilă

Stefanos Tsitsipas și generația nouă: „Vor să-și arate mașinile, dar și a mea e încă grozavă, e vintage!”
Novak Djokovic în plină alergare Foto Imago

„Progresează în mod constant, văd un Novak Djokovic mai bun acum decât era în 2020. Trebuie să fii în cea mai bună formă împotriva lui, iar nivelul de concentrare să fie la maximum. A adăugat multă strategie, dar și simplitate. Nu complică inutil lucrurile.

Flexibilitatea lui este formidabilă, modul în care se întinde și aleargă, apoi precizia loviturilor. Nu e cel mai înalt, dar servește foarte bine. Împotriva lui este cea mai serioasă evadare, care de cele mai multe ori nu reușește”.

10titluri ATP a cucerit Stefanos Tsitsipas în carieră, între ele fiind ATP Finals 2019 și două trofee Masters 1000, ambele la Monte Carlo, 2021 și 2022

Despre rolul părinților săi, Julia și Apostolos: Au renunțat la tot pentru el

Stefanos Tsitsipas și generația nouă: „Vor să-și arate mașinile, dar și a mea e încă grozavă, e vintage!”
Părinții lui Tsitsipas, Apostolos și Julia, în timpul turneului de la Paris 2023 Foto Imago

„Am învățat mult de la mama, ea s-a implicat în evoluția mea în tenis la început mai mult decât tata. Mă iubea foarte mult, așa că a renunțat la cariera ei. A știut că pot să reușesc în viață.

Mai târziu, văzându-mi talentul, și tata a renunțat la tot și și-a dedicat viața mie. Le sunt recunoscător, fără ei nu aș fi aici acum. Au fost vremuri grele, am simțit acest lucru, deși eram un copil, de aceea eram determinat să reușesc, să le ofer o viață mai bună”.

Relația cu Paula Badosa: Ea este persoana potrivită

Stefanos Tsitsipas și generația nouă: „Vor să-și arate mașinile, dar și a mea e încă grozavă, e vintage!”
Paula Badosa și Stefanos Tsitsipas mai fericiți ca niciodată

Cred sincer că ea este persoana potrivită pentru mine și eu pentru ea. Râdem mult împreună, am ajuns împreună în finală la dublu mixt la Abu Dhabi luna trecută. Pe teren are aceeași seriozitate ca și mine.

E dificil să jucăm pe tablou la Australian Open, o decizie grea pentru că vreau cu adevărat să joc cu ea. Prioritatea mea este simplul, e important să economisesc energie. Voi juca dublu cu fratele meu Petros, trei probe ar fi prea solicitante”.

Rezumatul finalei de la Australian Open 2023 Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas

Citește și: 

Mihaela Buzărnescu, apariție surprinzătoare după 17 luni de absență din tenis: „Nimic nu este garantat, am încercat totul ca să concurez din nou”
REVENIRE
Mihaela Buzărnescu, apariție surprinzătoare după 17 luni de absență din tenis: „Nimic nu este garantat, am încercat totul ca să concurez din nou”
Moment amuzant oferit de Aryna Sabalenka și Novak Djokovic la Australian Open: „Iubitul tău nu va fi prea fericit!”
Australian Open
Moment amuzant oferit de Aryna Sabalenka și Novak Djokovic la Australian Open: „Iubitul tău nu va fi prea fericit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  12 Ianuarie 2024, 13:06

Vintage? Asta o putea spune Federer acum 3 ani. Tsitsipas practic face parte din noua generatie. Ghinionul lui, ca a multor altora, e Djokovic, altfel avea de mult Grand Slam castigat. Va lua, ca nu cred ca totusi Djokovic mai joaca 10 ani, insa daca nu il ia impotriva sa cand inca e nr 1, va ramane impresia ca a profitat doar de o anumita generatie. Asa cum ramane impresia ca au fost cativa jucatori care daca nu prindeau generatia Nadal-Federer-Djokovic, ar fi luat multe turnee de mare slam in cariera.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează