SPORTURI  »  TENIS  »  SANCȚIUNE

Suspendare provizorie dictată de ITIA pentru un jucător de origine română

Dragoș Nicolae Mădăraș în turneul de la Baastad Foto Imago
Dragoș Nicolae Mădăraș în turneul de la Baastad Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 19:18 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 19:41

Dragoș Nicolae Mădăraș, 26 de ani, #220 ATP, a fost suspendat temporar sub acuzația de încălcare a Programului Anticorupție din Tenis, a anunțat ITIA

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a confirmat, miercuri, că l-a suspendat pe jucătorul suedez de origine română Dragoş Nicolae Mădăraş, 26 de ani, până la analizarea acuzaţiilor formulate împotriva sa în legătură cu încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP).

Mădăraş nu are voie să joace sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat de forurile acestui sport cu începere din data de 17 august 2023.

A făcut apel, dar i-a fost respins

Sancţiunea provizorie a fost impusă conform secţiunii F.3.b.i.1. din TACP, care se prezintă astfel: „Persoana în cauză nu se supune unei cereri”.

Jucătorul a făcut apel împotriva acestei suspendări, dar acesta a fost respins de ofiţerul independent anticorupţie Richard McLaren în data 22 septembrie.

Mădăraş este al treilea jucător al Suediei în clasamentul ATP la simplu, el ocupând în această săptămână locul 220. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială este locul 191, atins anul acesta, pe 17 iulie 2023.

Cel mai recent meci disputat de sportivul născut la Deva a avut loc în august, în optimile de finală ale turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), dotat cu premii totale de 118.000 de euro.

Acolo, Mădăraș îl învinsese în turul 1 pe Marco Cecchinato, fost semifinalist la Roland Garros, clasat pe locul 110 ATP la momentul respectiv.

Dragoș Mădăraș, record de turnee ITF câștigate 

În luna iulie, jucătorul care reprezintă Suedia din 2016 a câștigat challenger-ul cu premii de 25.000 de dolari de la Brașov, 6-3, 6-3 în finala cu Vlad Andrei Dancu.

10 turneeITF a câștigat suedezul în 2023, bătând recordul de 9, care data din 2013

Sezonul 2023 al lui Dragoș Mădăraș mai include titluri în turneele de 25.000 de dolari de la Antalya și Varnamo (Suedia) și cele ITF de 15.000 de dolari de la Antalya, 6 concursuri, și Cairo.

Astfel, el a devenit primul jucător care a reușit să cucerească 10 titluri ITF într-un sezon, dorință pe care și-o exprimase în februarie, după primul triumf. Precedentul record îi aparținea egipteanului Mohamed Safwat din 2013, cu 9 titluri.

În martie 2022, Mădăraș a debutat în Cupa Davis pentru Suedia într-un duel contra Japoniei.

Citește și: 

E oficial! Veste mare pentru București, revine competiția dispărută acum 7 ani: „Am încredere că va fi un adevărat succes”
ANUNȚ
E oficial! Veste mare pentru București, revine competiția dispărută acum 7 ani: „Am încredere că va fi un adevărat succes”
Sorana Cîrstea, eliminată devreme la Ningbo » Înfrângere în două seturi pentru favorita #3
WTA NINGBO
Sorana Cîrstea, eliminată devreme la Ningbo » Înfrângere în două seturi pentru favorita #3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  28 Septembrie 2023, 11:59

Pai din vreo 3-4 suedezi cati mai erau prin circuit, 2 sunt suspendati. Nu cred ca faptul ca e roman e problema.

gimiskutze
gimiskutze  •  27 Septembrie 2023, 21:00

pariurile, eheeee :)

elgabri
elgabri  •  27 Septembrie 2023, 20:30

Sigur la americani le e frica de el ;))))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează