SPORTURI  »  TENIS  »  INEDIT

Tara Moore, strângere de fonduri pentru a-și relansa cariera

Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images
Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 17:46 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 17:55

Tara Moore (31 de ani), jucătoarea de dublu acuzată de ITIA de dopaj și apoi exonerată de Sport Resolutions, are nevoie de bani pentru a reveni în turneele de Mare Șlem și a apelat la donații.

Tara Moore a fost suspendată provizoriu începând cu data de 27 mai 2022 în urma unui test pozitiv la steroizi anabolizanți, boldenon și nandrolon, un test recoltat la turneul de la Bogota în aprilie 2022.

Ea a avut de așteptat 19 luni, până în decembrie 2023, pentru a fi audiată de Sport Resolutions și apoi exonerată, constatându-se că a mâncat carne contaminată.

ITIA a depus un apel la TAS, contestând doar ipoteza infestării cu nandrolon. Deocamdată nu s-a ajuns la o audiere.

Vineri, britanica a lansat un apel la solidaritate, îndemnându-i pe cei care i-au fost alături în perioada în care a luptat pentru a-și dovedi nevinovăția să o ajute să revină în turneele de Mare Șlem.

„Tenisul este un sport extrem de scump”

„Călătoria mea din ultimii doi ani a fost cel puțin interesantă. De la a fi suspendată și tratată drept vinovată și până la dovedirea nevinovăției, până la pierderea clasamentului meu de 77 WTA. Acum sunt exonerată și mă simt pregătită din punct de vedere mintal să-mi reiau parcursul în turneele de Grand Slam.

Simona Halep, vârtej de antrenori în cincisprezece ani și un punct de stabilitate: Darren Cahill
SPECIAL GSP
Simona Halep, vârtej de antrenori în cincisprezece ani și un punct de stabilitate: Darren Cahill

Pentru cei care nu știu, tenisul este un sport incredibil de scump. Un antrenor ar putea costa între 3.000 și 5.000 de dolari pe săptămână, să nu mai vorbesc și despre un antrenor bun de fitness și de un kinetoterapeut.

De aceea, orice ajutor e binevenit, orice sumă poate face diferența, iar fiecare bănuț va merge pentru pregătirea mea și pentru cheltuieli precum ar fi mâncare, călătoria și taxele legale în curs.

Mulțumesc și sper că mă veți vedea curând la Wimbledon”, a scris Tara Moore.

Țelul ei este să adune cel puțin 20.000 de dolari pe platforma gofundme.com. De-a lungul vremii mai mulți sportivi aflați în nevoie au apelat la această formă pentru a continuă să evolueze.

Tara Moore, nemulțumită de revenirea rapidă a Simonei Halep

După ce Simona Halep a anunțat că va participa la turneul de la Miami grație unui wild card, Tara Moore a scris pe o platformă socială. „Este grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt parte din lumea bună.

WTA are nevoie de o regulă care să stipuleze că dacă un jucător este găsit fără nicio vină sau neglijență ar trebui să i se ofere cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit, iar asta este descurajant”

Ea a continuat să dialogheze cu cei care o urmăresc: „Nu cer un wild card la Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni.

Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace, știu că acest proces este oribil”, a mai scris Moore.

Britanica a vorbit și despre costurile unui astfel de proces în care a încercat să-și demonstreze nevinovăția. „Am de plătit să o sumă exorbitantă, am făcut datorii”

Tara Moore era pe locul 88 în clasamentul de dublu în momentul în care a început suspendarea sa provizorie, ea urcând cel mai sus până pe poziția 77 . Britanica a disputat două finale în circuitul WTA de dublu, la Bogota în 2022 și în 2016 la Rio de Janeiro. La Bogota, unde a fost testată pozitiv, ea a făcut pereche cu soția sa, Emina Bektas.

Citește și:

„Ce urmează acum, care e planul?” » Simona Halep a stat de vorbă cu WTA: „Să fiu sinceră...”
SIMONA HALEP
„Ce urmează acum, care e planul?” » Simona Halep a stat de vorbă cu WTA: „Să fiu sinceră...”
Momentul de la Miami în care Halep s-a simțit copleșită: „Nu știam la ce să mă aștept!” + ce urmează: „Vârsta nu îmi mai permite”
SIMO S-A ÎNTORS
Momentul de la Miami în care Halep s-a simțit copleșită: „Nu știam la ce să mă aștept!” + ce urmează: „Vârsta nu îmi mai permite”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează