SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2024

S-au stabilit tablourile principale de la Australian Open » Cu cine se duelează jucătoarele din România

Australian Open
Australian Open

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 09:42 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 13:34

Joi a avut loc tragerea la sorți a tablourilor principale de la Australian Open 2024, competiție care va debuta pe 14 ianuarie.

GSP.RO a vorbit cu șeful departamentului de reporteri de la Bild care se ocupă de Bayern Munchen. Ce le-a spus Drăgușin conducătorilor echipei germane
TRANSFER
GSP.RO a vorbit cu șeful departamentului de reporteri de la Bild care se ocupă de Bayern Munchen. Ce le-a spus Drăgușin conducătorilor echipei germane

Iga Swiatek este favorită pe tabloul feminin, iar Novak Djokovic va încerca să câștige al 11-lea trofeu la Melbourne.

Cele mai importante meciuri de pe tabloul principal de la Australian Open » Cu cine au picat româncele

Sorana Cîrstea, 33 de ani, 26 WTA, va debuta la acest Grand Slam împotriva lui Yafan Wang, 29 de ani, 97 WTA, din China. Sorana este cea mai bine cotată jucătoare din România și este favorita nr. 22 la câștigarea acestui turneu.

România nu va putea conta pe Simona Halep, 32 de ani, din cauza suspendării sale, dar nici pe Irina Begu, 33 de ani, și Gabriela Ruse, 26 de ani, ambele fiind accidentate.

În cazul în care o va elimina pe Yafan Wang, Cîrstea se va duela cu învingătoarea dintre Emma Răducanu, 21 de ani, 299 WTA, și Shelby Rogers, 31 de ani, 156 WTA.

Jaqueline Cristian, 25 de ani, 84 WTA, debutează la acest Grand Slam împotriva Katerinei Siniakova, 27 de ani, 49 WTA. Câștigătoarea va juca cu Viktorija Golubic, 31 de ani, 90 WTA sau Veronika Kudermetova, 26 de ani, 16 WTA.

Iga Swiatek, 22 de ani, liderul WTA, se va duela cu Sofia Kenin, 25 de ani, 38 WTA. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii a câștigat acest Grand Slam în 2020.

Favorita numărul 2, Aryna Sabalenka, 25 de ani, va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări. În cazul cel mai probabil în care va trece, Sabalenka va juca împotriva Anei Bogdan, 31 de ani. Jucătoarea noastră se va duela cu o oponentă venită din calificări.

Elena Rybakina, 24 de ani, numărul 3 WTA, o va întâlni pe Karolina Pliskova, 31 de ani, numărul 37 WTA. iar Coco Gauff, 19 ani, favorita numărul 4, va juca cu Anna Karolina Schmiedlova, 29 de ani, numărul 67 WTA.

Tabloul masculin » Novak Djokovic luptă pentru cel de-al 25-lea Grand Slam

Novak Djokovic, 36 de ani, numărul 1 ATP, va întâlni în primul tur un jucător venit din calificări. Carlos Alcaraz, 20 de ani, 2 ATP, are parte de un duel interesant, împotriva francezului Richard Gasquet, 37 de ani, 76 ATP.

Daniil Medvedev, 27 de ani, 3 ATP, va evolua împotriva unui jucător venit din calificări, iar favoritul numărul 4, Jannik Sinner, 22 de ani, se va duela cu olandezul Botic Van De Zandschulp, 28 de ani, 59 ATP.

Sferturi „de foc” dacă favoriții își respectă statutul

Vom avea parte de meciuri extrem de atractive în sferturile competiției, atât pe tabloul feminin, cât și pe cel masculin, în cazul în care favoriții își câștigă meciurile.

Pe tabloul feminin putem avea următoarele dueluri în sferturi: 

  • Iga Swiatek - Marketa Vondrousova
  • Elena Rybakina - Jessica Pegula
  • Coco Gauff - Maria Sakkari
  • Ons Jabeur - Aryna Sabalenka

Pe tabloul masculin am putea avea următoarele dueluri în sferturi:

  • Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas
  • Jannik Sinner - Andrey Rublev
  • Holger Rune - Daniil Medvedev
  • Alekander Zverev - Carlos Alcaraz

Citește și:

Scurt și cuprinzător » Mesajul lui Dan Șucu către jucătorii de la Rapid, după primul eșec din 2024

7 idei de la Iulian Cristea din cantonamentul giuleștenilor: „La FCSB e altă atmosferă, la Rapid mă simt mai bine, sunt mai liniștit”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  11 Ianuarie 2024, 15:44

Dar Irina Begu?!

MaxiP
MaxiP  •  11 Ianuarie 2024, 12:11

Alcaraz si Rybakina castiga cele 2 probe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează