SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ucraineanca Kostyuk nu i-a strâns mâna Victoriei Azarenka, din Belarus, după meciul de la US Open: „Nu a condamnat public războiul”

Marta Kostyuk (stânga) și Victoria Azarenka după meciul de la US Open
Marta Kostyuk (stânga) și Victoria Azarenka după meciul de la US Open

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 septembrie 2022 11:19 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2022 12:51

Ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, locul 65 WTA) a refuzat să-i strângă mâna Victoriei Azarenka (33 de ani, 26 WTA) după meciul din turul 2 de la US Open, câștigat cu 6-2, 6-3 de jucătoarea din Belarus.

Tensiunile dintre Ucraina și Belarus au ieșit la iveală în New York, la capătul meciului dintre Marta Kostyuk și Victoria Azarenka de la US Open.

Învinsă de Azarenka în minimum de seturi, Kosyuk s-a îndreptat spre fileu și i-a întins racheta adversarei, în loc să-i strângă mâna. Acesta a fost modul ales de ucraineancă pentru a protesta împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina și sprijinit de Belarus.

Kostyuk i-a reproșat Victoriei că nu a condamnat acțiunile autorităților din țara sa natală, deși Azarenka a publicat în martie un mesaj prin care a cerut ca războiul să înceteze.

Tentativă de asasinat a vicepreședintei țării » Federația a suspendat meciurile de campionat
ASASINAT
Tentativă de asasinat a vicepreședintei țării » Federația a suspendat meciurile de campionat

Marta Kostyuk, după ce a refuzat să-i strângă mâna Victoriei Azarenka: „Trebuie să transmită un mesaj corect”

„A fost alegerea mea. Nu știu nici măcar o persoană care a condamnat public războiul, acțiunile guvernului lor. Meciul a fost grozav, nu mă înțelegeți greșit. Este o sportivă bună, o respect ca sportivă, dar asta nu are nimic de-a face cu ea ca ființă umană.

Astfel de jucătoare au baze de fani foarte mari, oameni din întreaga lume care le susțin. Totuși, nu le folosesc așa cum ar trebui, pentru a transmite un mesaj corect: că nu sunt de acord cu crimele, violurile, cu genocidul care se întâmplă”, a explicat Kostyuk după meci, citată de The Guardian.

Ea i-a trimis un mesaj Victoriei înaintea meciului, pentru a o anunța că nu îi va strânge mâna post-meci: „Am vrut sincer să o avertizez că nu-i voi strânge mâna pentru că nu a venit niciodată la mine să-mi spună opinia ei, ceea ce gândește despre război”.

Cum s-a apărat Azarenka? „Simt că am transmis un mesaj clar de la început, că sunt aici să ajut, ceea ce am făcut din plin. Poate oamenii nu văd asta. Sunt deschisă să ascult, să încerc să înțeleg, să empatizez. Cred că empatia este foarte importantă într-un astfel de moment”.

Rezumatul VIDEO al meciului Marta Kostyuk - Victoria Azarenka

Mai multe știri din tenis: 

Kyrgios s-a enervat pe arbitru la US Open: „Miroase a marijuana. Nu ai de gând să faci nimic?”

Cu nasul tăiat, Rafa Nadal s-a calificat în turul 3 la US Open » „Accidentat” de propria rachetă!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
alexandru_777
alexandru_777  •  02 Septembrie 2022, 18:46

O nesimtita, dupa cum ii este tot neamul. O neica nimeni fara caracter, fara logica, fara Dumnezeu. Obraznici, perversi, mincinosi, falsificatori ai istoriei...

laurkro
laurkro  •  02 Septembrie 2022, 17:13

Aduce războiul pe terenul de tenis. Lipsită de o minima decenta.

inshallah
inshallah  •  02 Septembrie 2022, 16:24

Sa fiu Azarenka i-as aduce aminte prea necunoscutei si ipocritei fatuci ca eu sunt pe un teren de sport, joc tenis si nu fac politica, nici acum, asa cum nu am facut nici inainte de razboi. Si, cam in acceasi ordine de idei, poate ar fi cazul, ca marele erou al scenei sa cedeze donbasul si crimea si sa incerce sa opreasca moartile zilnice inutile ale atator mii de oameni

Vezi toate comentariile (13)
Comentează