SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US Open, turneu de coșmar pentru Simona Halep » Încă o eliminare în turul 1 la acest Grand Slam

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2022 23:20 / Actualizat luni, 29 august 2022 23:50

Simona Halep (30 de ani, 7 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 125 WTA), în turul 1 de la US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Astfel, Simona Halep este eliminată din primul tur pentru prima dată după 4 ani. Precedenta înfrângere în runda inaugurală a avut loc în 2018, tot la US Open, când pierdea cu Kaia Kanepi, 2-6, 4-6, din postura de lider mondial.

US Open, cel mai slab turneu pentru Simona Halep

După ce a devenit una dintre jucătoarele importante ale lumii, Simona Halep nu a reușit să repete la turneul din New York rezultatele de la Roland Garros, Wimbledon sau Australian Open. 

Deși e primul turneu la care a ajuns în săptămâna a doua (optimi), Halep nu a atins niciodată finala. Cea mai bună performanță a realizat-o în 2015, când a jucat în semifinale. În rest, are 4 eliminări în turul 1 (2010, 2017, 2018, 2022).

În plus, la US Open, Halep are cel mai slab raport victorii - înfrângeri. Jucătoarea din Constanța are 20 de victorii și 12 înfrângeri.

Simona Halep la turneele de Grand Slam

TurneuCel mai bun rezultatVictorii - înfrângeri
Australian OpenFinală - 201831-12
Roland GarrosVictorie - 201832-11
WimbledonVictorie - 201929-9
US OpenSemifinală - 201520-12

Simona Halep, eliminată la US Open

Aflată la primul meci pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Daria Snigur a început excelent meciul. A jucat dezinvolt, a lovit agresiv și a profitat de erorile neforțate ale Simonei. Snigur a condus cu 3-0 și 5-1, după ce a reușit 3 break-uri. 

Halep a luat un game înapoi, dar nu a putut egala. Daria a câștigat setul cu 6-2. În setul secund, Simona Halep a jucat la cel mai înalt nivel. Nu a mai greșit ca în primul set și nu i-a dat nicio șansă Dariei. A câștigat cu 6-0, reușind să facă 3 break-uri. 

După un set secund slab, Snigur și-a revenit în startul decisivului. A început cu un break și s-a menținut în avantaj. De partea cealaltă, Halep a revenit la jocul din primul game, în care a comis multe greșeli și i-a permis adversarei să controleze game-urile. 

Snigur a mai reușit un break la 3-1. La 5-2, Daria a servit pentru a închide meciul, dar Halep a făcut break. Simona a forțat, dar Daria s-a menținut în avantaj a închis setul cu 6-4.

VIDEO Daria Snigur a învins-o pe Simona Halep la US Open

Citește și: 

Daria Snigur, în lacrimi după victoria cu Simona Halep: „Credeam că e imposibil să câștig”

Simona Halep, dărâmată după primul set cu Daria Snigur » Cum a fost surprinsă la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mishu_74
mishu_74  •  30 August 2022, 20:02

ma tot intreb, ce-i mana in lupta pe acei romani care intra aici si-si desarta sacul de frustrari la greu?...well, mi-am raspuns singur pana la urma. n-a fost greu. cheers

rocky5
rocky5  •  30 August 2022, 17:31
Postat de Corcodel_topor pe 30 August 2022, 02:57

Tenisul la feminin este o gluma de sport, dar totusi... Cred ca a inceput si Halep ***, altfel e greu sa iti explici cum pierde la Daria Snigur... Daca era vreo viitoare stea mondiala ca si Fruhvirtova mai ziceai, aia oricum va fi top si e deja mega talentata, dar Snigur... In runda urmatoare o distruge Rebeca Marino... Snigur doar ITF joaca si acolo e vai si amar, doar in ultimele luni i-au dat cu terenul in cap Mboko, Waltert, Ipek Oz, In Albon... E un sport la care merita sa te uiti de dragul spectacolului pe care il fac cei de la masculin... Dar fereasca Dzeu sa iti iei niste favoriti si sa ii urmaresti pentru ca devine cel mai frustrant sport posibil... Bombe de jucatori castiga impotriva unora de top si mai apoi traiesc o cariera intreaga dintr-o victorie intamplatoare... La fel si Snigur asta, pana la sfarsitul anului sa zica mersi daca mai leaga trei victorii la rand...

Who cares ce face Snigur mai departe? Important este ca ne-a scăpat de osanale, cultul personalității și urlete!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  30 August 2022, 08:00

Slava,Bravo Daria ai făcut fericiți pe lângă poporul tău și mulți romani ! A câștigat pe merit talentul ,ca doar din lupta disperata pt. bani ,nu o poți duce la infinit ! Anumite sfaturi pt. Lucescu ar fi valabile și în cazul machedonilor !?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează