SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

Victor Hănescu a explicat la GSP Live cât de greu e să-l înfrunți pe Nadal pe zgură
Victor Hănescu a explicat la GSP Live cât de greu e să-l înfrunți pe Nadal pe zgură

Articol de - Publicat vineri, 05 martie 2021 13:25 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 15:56

Victor Hănescu (39 de ani, fost #26 ATP), retras din activitate în 2016, a trecut în revistă meciurile pe care le-a disputat în carieră cu Rafael Nadal (34 de ani, #2 ATP), unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. 

Hănescu a jucat de cinci ori contra lui Nadal. A pierdut în patru rânduri, însă a contabilizat și o victorie, în 2003, în calificările Mastersului de la Paris. Poreclit „Regele Zgurii”, Nadal nu i-a oferit însă nicio șansă românului pe suprafața roșie. În direct la GSP Live, Hănescu a explicat cât de dificil e să joci contra lui Nadal pe zgură.

Victor Hănescu, despre Nadal: „Nu-mi imaginam că un om se poate deplasa atât de rapid”

„E incredibil să joci contra lui, este impresionant! Te poate și speria când vezi ce efect imprimă mingilor față de ceilalți jucători de top, cât de înalt joacă, ce viteză de deplasare are. Au fost momente în care nu-mi imaginam cum un om poate să se deplaseze atât de rapid și să prindă unele mingi care pentru alții erau încheiate. În momentul ăla, îți dai că ai pe cineva extraordinar în față”, a declarat Hănescu, la GSP Live. (Mai jos, rezumatul meciului Nadal - Hănescu, Roma 2010)

Hănescu, impresionat de Nadal la JO din 2008

Hănescu a avut ocazia să-l cunoască îndeaproape pe Nadal și mărturisește că a rămas impresionat de modestia de care ibericul dă dovadă în vestiar. Mai mult, Hăne a povestit și un episod neștiut cu Rafael Nadal, trăit la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, unde spaniolul a obținut aurul olimpic. 

„Am vorbit cu el. Sincer, este foarte politicos, e un sportiv care discută cu oricine. E foarte modest și asta se vede prin tot ce declară, dar și prin maniera în care abordează turneele de la Roland Garros. Nu merge acolo cu atitudinea că a câștigat de nu știu câte ori, ci e modest. Asta arată puțin caracterul lui. 

Îmi aduc aminte că eram la Olimpiada de la Beijing. La ceremonia de deschidere, Nadal era lângă grupul nostru. A fost asaltat de sute de sportivi care voiau să facă o poză cu el. Nadal făcea poze cu fiecare, n-a spus în niciun moment că nu mai are chef sau nu mai poate. A făcut poze cu fiecare și asta arată ce fel de om este”, a mai spus Hănescu. 

Hănescu l-a învins pe Nadal la Mastersul de la Paris

Victor Hănescu (39 de ani) a vorbit și despre victoria sa contra spaniolului Rafa Nadal (33 de ani, 2 ATP), explicând de aceasta nu apare pe site-ul oficial al ATP. În 2003, când Nadal avea doar 17 ani, Hănescu l-a bătut pe iberic în prima rundă a calificărilor turneului Masters de la Paris. Românul, 22 de ani atunci, s-a impus în tie-break-ul setului decisiv la capătul unui meci extrem de echilibrat, scor 5-7, 6-3, 7-6 (3).

„Lumea nu-l cunoștea foarte bine atunci, doar se vorbea că e un tânăr de perspectivă. A fost un meci foarte bun pentru mine. Mi-am dat seama că este un jucător senzațional, dar în acel meci am fost ceva mai bun decât el. Am reușit să-l bat în trei seturi, în tie-break-ul din decisiv. Foarte strâns a fost meciul, dar rămâne până la urmă o victorie în fața lui Nadal.

La acel moment, meciurile din calificări nu se cuantificau, abia ulterior toate meciurile au început să se contorizeze. Atunci se puneau doar meciurile de pe tabloul principal. Cel mai important e că am jucat cu el și că am câștigat, nu dacă apare sau nu acolo”, a mai spus Hăne. 

Meciuri directe Rafael Nadal - Victor Hănescu

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Victor Hănescu, dezvăluiri tari de la primul meci cu Federer: „Bă, parcă nu-i atât de speriat!” + lovitura care l-a uimit încă de la încălzire

VIDEO Noi informații despre decizia Simonei Halep de a se retrage de la Dubai: „E focusată 100% pentru asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  05 Martie 2021, 16:32

Si eu l-am batut o data pe Nadal. Meciul s-a jucat in fata blocului. De treaba spaniolul si modest, a spart seminte cu mine dupa meci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează