SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Ce ironic! SW19, anulat de COVID-19 + amintirea tristă a celui mai prestigios turneu: cum au bombardat naziștii Centre Court în 1940

Naziștii au bombardat Centre Court în 1940. Sursă foto: dirkdeklein.net
Naziștii au bombardat Centre Court în 1940. Sursă foto: dirkdeklein.net

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 17:26

Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, a fost anulat pentru 2021. Decizia a fost luată miercuri, pe fondul pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru jucători și fanii tenisului, rămași fără cel mai prestigios turneu din calendar după ce și întregul sezon de zgură europeană fusese în prealabil anulat. 

E, fără îndoială, o decizie istorică luată de organizatorii turneului de la Wimbledon. Competiția londoneză, a cărei primă ediție a avut loc în 1877, când românii luptau în Războiul de Independență, mai fusese anulată de două ori în istorie. Mai exact, pe durata celor două Războaie Mondiale.

WIMBLEDON. Centre Court, bombardat de naziști în 1940 

Din cel de-al Doilea Război Mondial datează si cea mai tristă amintire a turneului. Izbucnirea conflagrației mondiale a stopat turneul timp de 6 ediții (1940-1945). 

Potrivit history.com, complexul de la Wimbledon a fost ocupat o perioadă de personalul militar britanic. Mai mult, terenurile au devenit mici ferme de iepuri, porci sau găini. 

Pe 11 octombrie 1940, bombele naziștilor au lovit o parte a Terenului Central de la Wimbledon. Au fost distruse aproximativ 1.200 de locuri. Deși turneul s-a reluat în 1946, zona afecată de bombardamente a fost renovată abia în 1949.

FOTO. Presa anunță, în 1940, anularea Wimbledon

Ce ironic! SW19, anulat de COVID-19 + amintirea tristă a celui mai prestigios turneu: cum au bombardat naziștii Centre Court în 1940

Ce ironic: SW19, anulat de COVID-19 

Dintr-un motiv simplu, un celebru supranume al turneului de la Wimbledon este „SW19” Acesta este codul poștal al complexului All England Lawn Tennis & Croquet Club din sud-vestul Londrei.

În 2020, SW19 a fost stopat de COVID-19, pandemia de coronavirus care a dat peste cap întreaga lume.

Citește și alte știri despre anularea Wimbledon:

Simona Halep, prima reacție după anularea Wimbledon: „Trecem prin ceva mai mare decât tenisul”

Wimbledon, ANULAT din cauza COVID-19. Decizie drastică a singurului turneu de Grand Slam pe iarbă + de ce nu va fi afectat financiar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează