SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO O puștoaică de 16 ani, criticată inclusiv de tatăl ei pentru gestul de la Australian Open: „O mare greșeală”

Yelyazaveta Kotliar, sursa: Twitter
Yelyazaveta Kotliar, sursa: Twitter

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 14:54 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 16:43

Yelyzaveta Kotliar (1331 WTA) a făcut un gest care i-a atras foarte multe critici în Ucraina, după meciul cu rusoaica Vlada Mincheva, din turul 1 de la Australian Open 2024. Jucătoarea din Rusia s-a impus, scor 6-2, 6-4.

Rusia și Ucraina se află într-un conflict militar din luna februarie a anului 2022, iar gestul făcut de Kotliar nu a fost bine primit de țara pe care o reprezintă.

Verdict categoric: „FCSB mai poate pierde acest titlu doar dacă nu se mai prezintă la meciuri!”
FCSB
Verdict categoric: „FCSB mai poate pierde acest titlu doar dacă nu se mai prezintă la meciuri!”

Ministerul Tineretului și Sportului din Ucraina va analiza gestul făcut de puștoaica de 16 ani

Yelyzaveta Kotliar a dat mâna cu Vlada Mincheva după terminarea meciului, deși jucătoarele din Ucraina au stabilit să renunțe la acest lucru de când a izbucnit conflictul militar dintre cele două țări.

Toți tenismenii din Ucraina au decis să refuze strângerea de mână atunci când evoluează împotriva unor jucători/jucătoare din Rusia sau Belarus.

Decizia a fost luată în contextul în care Ucraina se află într-un conflict militar cu Rusia, iar jucătorii vor să-și arate solidaritatea față de oamenii care sunt pe frontul de luptă. 

Ministerul Tineretului și Sportului din Ucraina va analiza această problemă, iar sportiva riscă să fie sancționată, precizează sportskeeda.com.

Jucătoare mai mari decât puștoaica de 16 ani, precum Elina Svitolina, Marta Kostyuk sau Lesia Tsurenko, au refuzat să-și salute oponentele din Rusia pe fondul invaziei rusești din Ucraina.

Tsurenko (33 WTA) a pierdut în fața Arynei Sabalenka (2 WTA), scor 0-6, 0-6, iar la final jucătoarea din Ucraina nu a dat mâna cu rusoaica.

Prima reacție din partea tatălui puștoaicei de 16 ani: „O mare greșeală”

Tatăl tinerei jucătoare a oferit o primă reacție după acest gest. El a menționat faptul că jucătoarea nu are încă experiența de a gestiona asfel de situații, dar nu trebuia să recurgă la acest gest, pe care îl consideră o greșeală: „Liza are doar 16 ani, nu are încă o experiență reală de a evolua la competiții majore precum turneele de Grand Slam. Emoțiile au fost copleșitoare, nu și-a controlat pe deplin comportamentul.

Ea a strâns mâna adversarei sale, fără să înțeleagă că în spatele fileului se afla un reprezentant al Rusiei. Aceasta, desigur, a fost o mare greșeală, pe care Liza o regretă foarte mult și asigură că nu va mai permite niciodată așa ceva”, a menționat tatăl jucătoarei, Konstantin Kotliar, conform news.italy.press.

Citește și alte știri:

Gigi Becali i-a decis viitorul lui Elias Charalambous » Ironie pentru Adrian Mutu: „Vulpea când n-ajunge la struguri zice că sunt acri”

Helmut Duckadam laudă noul transfer al Rapidului: „O afacere excepțională!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
TraianX
TraianX  •  24 Ianuarie 2024, 10:58

Daca sunt aplicabile in sport conflictele existente atunci sa nu participe nici rusii, nici belorusii, nici ucraineni, nici evreii, nici palestinienii, nici Kosovasii, nici americanii.

TraianX
TraianX  •  24 Ianuarie 2024, 10:58

Daca sunt aplicabile in sport conflictele existente atunci sa nu participe nici rusii, nici belorusii, nici ucraineni, nici evreii, nici palestinienii, nici Kosovasii, nici americanii.

TraianX
TraianX  •  24 Ianuarie 2024, 10:56

Ukraina se comporta la fel ca Rusia. Au desfiintat 75% din bisericile romanesti , au instaurat un regim feroce de ucrainizare a tuturor minoritatilor. Vor in UE dar nu respecta drepturile omului si isi aroga tinuturi luate cu japca de la Polonezi, romani , unguri, slovaci,etc. Acum saltimbancul inflameaza atmosfera cu revendicari de tinuturi unde s-ar afla ucraineni, stabiliti prin repartitie scolara sau plecati la un castig mai bun. Ei au declansat razboiul, atacand tinuturi cu peste 75% rusi din statisticile lor, deoarece acestia si-au cerut drepturi democratice. Jandarmii lumii au recunoscut Kosovo , dar nu recunosc dreptul altor popoare la autodeterminare.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează