SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM BUCUREȘTI

Eșec răsunător pentru CSM București! Echipa lui Firea și Szabo prăbușită în B » Culmea! Intră echipa lui Pandele și... tot Szabo

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 10:26

CSM București, fosta campioană a României la volei feminin, va fi înlocuită în prima ligă de echipa orașului Voluntari. O „afacere” care pare în familie, între primari.

Pe site-ul Federației Române de Volei a apărut componența echipelor care vor lua startul în sezonul viitor, atât în prima ligă, cât și în liga a doua.

La feminin, în Divizia A2, seria Est, CSM București este prima echipă nominalizată. Vicecampioana României s-a retras în acest sezon din cauza problemelor financiare ale clubului, iar CSM a anunțat că nu va mai înscrie echipa nici în liga secundă. În urma tratativelor cu federația însă, se pare că există premise care să aducă schimbări în acest caz. Se așteaptă venirea din concediu a directorului general Gabriela Szabo, singura care trebuie să mai aprobe înscrierea în liga a doua. CSM va miza, în acest caz, mai mult pe junioare, neavând obiective imediate. Surprinzător e faptul că CSM a dat liber jucătoarelor, inclusiv junioarelor, să-și găsească echipe. Francisca Alupei (17 ani), una dintre cele mai talentate jucătoare din nou val, care avea contract cu CSM București, a ajuns în această vară la campioana Volei Alba Blaj.

Voluntari în prima ligă!

Surpriza vine însă în prima ligă, acolo unde locul retrasei CSM București a fost luat de către... CSO Voluntari 2005! Cu alte cuvinte, iese echipa primarului de București, Gabriela Firea, și intră formația primarului de Voluntari, Florentin Pandele, nimeni altul decât soțul acesteia.

Mai mult, managerul sportiv al orașului Voluntari este Zsolt Gyongyossy, soțul directorului general de la CSM București, Gabriela Szabo!

CSO Voluntari a fost invitată de către Federația Română de Volei să intre în prima ligă, deși nu are decât un an în eșalonul doi, iar în sezonul de debut echipa a terminat pe locul 4 din 8 echipe participante.

5 echipe din liga a doua

După cooptarea CSO Voluntari în prima ligă feminină, Divizia A va avea și în sezonul viitor 12 echipe. Cinci dintre acestea însă au fost promovate din liga secundă: FC Argeș, CSM Tg. Mureș din seria Vest, CS Medgidia, Rapid București și acum CSO Voluntari 2005 din seria Est. 

Nu s-au mai găsit bani!

Conducerea CSM București a hotărât în această vară ca din cele 5 formații pe care le avea la sporturi de echipă (volei fete și băieți, handbal fete și băieți, rugby) să păstreze doar handbalul. Pentru restul nu s-au mai găsit bani după ce bugetul clubului a fost diminuat cu 30%! Echipa de volei feminin era cea mai titrată după cea de handbal feminin. „Tigroaicele” de la volei au câștigat titlul național în 2018, participând în grupele Ligii Campionilor. Doi ani mai devreme, în 2016, CSM câștigase și Challenge Cup, al treilea trofeu european ca valoare. 

„Nu mai am nicio legătură cu Voluntari!” 

Zsolt Gyongyossy, soțul directorului general de la CSM București, Gabriela Szabo, susține că din momentul în care a fost numit subsecretar de stat cu atribuții în domeniul sportului, nu mai deține nicio funcție publică la Voluntari. „Era etic și moral să renunț la toate funcțiile publice”, a declarat tehnicianul. CSO Voluntari recunoaște însă că a fost invitată în Divizia A1 și ca atare va avea echipe de volei fete în primul eșalon.

Eșec răsunător pentru CSM București! Echipa lui Firea și Szabo prăbușită în B » Culmea! Intră echipa lui Pandele și... tot Szabo

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (11)
bazinga
bazinga  •  13 Septembrie 2019, 14:00
Postat de lapusneanul pe 13 Septembrie 2019, 11:46

a bubuit prostia in capul tau...:) tu nu vezi ca astia fac articole stil can can..?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mircea_pop112
mircea_pop112  •  13 Septembrie 2019, 12:52

Despre Becali s-au scris si s-a discutat enorm despre cum isi bate joc de banii lui la echipa, ar trebuii sa se scrie chiar mai mult despre CSM, unde bataia de joc a fost pe banii nostri, ai tuturor, e posibil la iarna Bucurestiul sa nu aibe apa calda, si la CSM s-au spart milioane de euro. Sa se vorbeasca despre nulitatile absoulte in management Szabo si Petrache care unde apar acolo e sigur ca se sparg bani publici! Tot respectul pentru Szabo ca sportiv dar ca manager/ ministru e jale!

manutd.steaua
manutd.steaua  •  13 Septembrie 2019, 12:41

Tre sa vina si ziua in care or sa dispara primariile astea din sport si echipele infiintate peste noapte care fac banul public praf,gen csa steaua si alte inventii!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează