FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Adrian Mutu a povestit o întâmplare care l-a marcat în relația cu Gică Hagi: „Dacă știa asta, probabil nu îmi mai dădea mingea”

Gică Hagi și Adrian Mutu/ foto: sportsfestival.com
Gică Hagi și Adrian Mutu/ foto: sportsfestival.com

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 14:07 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 18:11

Adrian Mutu și Gheorghe Hagi împart recordul de goluri la naționala României, cu 35 de reușite. Acum, când Hagi împlinește 59 de ani, Mutu a povestit o întâmplare interesantă. 

„Am o întâmplare care m-a marcat la echipa națională, atunci când am dat eu primul gol. Mă refer la meciul cu Cipru, la Constanța, când a fost penalty (amical în 2000, 2-0 scor final). Știam că, atunci când e Hagi pe teren, nu te apropii să iei tu mingea, mai ales că Hagi avea în jur de 30 de ani atunci.

Ne așteptam să vedem cum bate, dar mi-a dat mie mingea să execut și așa a venit și primul meu gol la națională. Dacă știa că mai dau încă 34 de goluri, nu știu dacă mi-o mai dădea (râde) ... Mereu am fost unul dintre preferații lui, mai ales că Gică Hagi era mai certăreț pe teren, cerea mai mult de la fiecare jucător în parte”, a explicat Adrian Mutu la Fanatik.

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifând 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time, alături de Mutu. 

Elias Charalambous, mesaj amuzant când a aflat că îl înfruntă pe Hagi de ziua lui » Ce spune despre noul contract: „Nu mă interesează așa mult”
FCSB - FARUL
Elias Charalambous, mesaj amuzant când a aflat că îl înfruntă pe Hagi de ziua lui » Ce spune despre noul contract: „Nu mă interesează așa mult”
  • Gheorghe Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite

  1.  Gică Hagi a absolvit ASE-ul, iar când a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat
  2. Gică Hagi e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc, adică după 1946, care a primit naţionala pe mâini, în 2001, fără să mai antreneze vreo echipă de club
  3. În 1993, la 6 km de Constanţa, Gică a fost la un pas de o tragedie, scăpând teafăr după ce s-a răsturnat cu maşina pe câmp. 
  4. Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi ai lui Gică.
  5.  Brânză cu roşii este mâncarea preferată a lui Hagi.
  6. Obişnuia să îşi taie jambierele şi juca cu picioarele goale în ghete, susţinînd că aşa simte mai bine mingea.
  7. A avut o mare surpriză după retragerea din activitate într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunţat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toată lumea a aplaudat
  8. Există un oraş în Japonia cu numele „Hagi”, care are o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori
  9. Primul cadou primit de ziua sa de care îşi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la părinţi când a împlinit 3 ani
  10. Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

VIDEO Avertismentul lui Gică Hagi: „Fac și eu cum a făcut Klopp”

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

Minte Hagi? Povestea unui transfer controversat: cum a ajuns Gică la Sportul deși semnase cu Steaua și voia la Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează