INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Cum am scăpat la Euro de unul dintre marii portari din fotbal » Culisele conflictului care lovește vestiarul Belgiei! + Regretul lui Courtois

Thibaut Courtois, în conflict cu selecționerul Domenico Tedesco Foto: Imago
Thibaut Courtois, în conflict cu selecționerul Domenico Tedesco Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 14:48 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 15:44

Thibaut Courtois, 31 de ani, vicecăpitanul Belgiei și unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi ai lumii, a susținut că nu participă la Euro 2024 (unde „diavolii roșii” joacă și împotriva României) din cauza accidentării de la genunchi, dar portarul lui Real Madrid a reluat deja pregătirea. Adevărul motiv e conflictul cu selecționerul Domenico Tedesco. Fotbalistul regretă însă că a renunțat public la turneul final.

„Tricolorii" au aflat luna trecută că nu-l vor avea în față la Euro pe Thibaut Courtois, unul dintre cei mai buni portari ai lumii. 

Sky Germania confirmă GSP: „Da, Radu Drăgușin e pe lista lui Bayern”. Sky și Bild citează GSP.RO
BAYERN
Sky Germania confirmă GSP: „Da, Radu Drăgușin e pe lista lui Bayern”. Sky și Bild citează GSP.RO

Vicecăpitanul Belgiei, 31 de ani, 102 selecții, a anunțat la jumătatea lui decembrie că nu va juca la turneul final.

Ce a anunțat inițial Thibaut Courtois: „Trebuie să mă refac. Nu va fi niciun Euro pentru mine”

„Din cauza accidentării, nu va fi niciun Campionat European pentru mine. Mai întâi, trebuie să mă refac sută la sută și, apoi, e mai bine să nu pun o dată pentru revenire. 

Dacă voi fi norocos, voi putea evolua din nou în luna mai. Totuși, chiar și așa, nu aș fi putut fi sută la sută apt pentru o mare competiție", a declarat Courtois într-un interviu pentru Sporza TV.

Oficial, acesta era motivul absenței goalkeeperului lui Real Madrid, leziunea de la genunchi, ruptura suferită la ligamentul încrucișat anterior, din cauza căreia fusese operat în august.

Thibaut Courtois: „Ruptură în încrederea dintre jucător și antrenor"

Numai că, tot atunci, Thibaut vorbea deschis de conflictul cu selecționerul Domenico Tedesco. Din cauza războiului cu antrenorul, Courtois a părăsit șocant lotul „diavolilor roșii", refuzând să joace în iunie 2023 împotriva Estoniei, în preliminariile CE. Supărat după ce Tedesco l-a ales căpitan pe Romelu Lukaku în fața Austriei, și nu pe el. 

„Ceva a explodat în mine, simțind că selecționerul nu mă mai apreciază", a afirmat el. „Tedesco nu a făcut niciun efort să găsească o soluție. M-a anunțat simplu că va spune totul presei. Voia să pună presiune pe mine să nu plec, m-a amenințat. Voia să dezvăluie o discuție privată, ceea ce era imposibil de acceptat. O ruptură în încrederea dintre jucător și antrenor".

Thibaut Courtois se antrenează deja cu mingea. Și genunchiul rezistă

Acum, cu o jumătate de an înainte de Euro, belgienii realizează că numărul lor 1 nu vrea să evolueze la turneul din Germania nu din cauza accidentării, ci din cauza neînțelegerii cu selecționerul.

Pe 6 ianuarie, Courtois a postat o înregistrare video cu el la primul antrenament cu mingea, pe teren. O ședință de pregătire deloc ușoară, în care goalkeeperul se mișcă, plonjează, testează genunchiul și genunchiul rezistă. „Energia pe care o ai când încalți ghetele și pășești pe iarbă e indescriptibilă", a comentat fotbalistul. În șase luni, Thibaut s-ar fi putut reface pentru CE 2024.

Thibaut Courtois regretă: „Poate că am luat prea repede decizia”

Invitat la televiziunea flamandă VRT, Courtois a dat înapoi, regretă că a renunțat public la Euro. „Poate că am luat prea repede decizia", a declarat portarul. „Dar eu nu sunt decât un om, cu sentimente, nu sunt robot".

A adăugat: „Îmi doresc să rămân goalkeeperul Belgiei, însă nu întineresc. Sper ca «diavolii» să meargă cât mai departe la Euro. Cupa Mondială din 2018 a fost poate marea noastră șansă, dar poate ne apropiem de victorie acum".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Marius Șumudică, pe patul de spital! Cum se simte acum antrenorul lui Gaziantep
TURCIA
Marius Șumudică, pe patul de spital! Cum se simte acum antrenorul lui Gaziantep
Se prefigurează o achiziție „galactică”. Ce star ar putea ajunge în vară la Madrid la un preț „accesibil”!
SPANIA
Se prefigurează o achiziție „galactică”. Ce star ar putea ajunge în vară la Madrid la un preț „accesibil”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Ianuarie 2024, 19:55

Asa merita cocalarul asta de Courtois pentru ce i-a facut lui De Bruyne.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează