SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM FEMININ

Florentin Pera a ieșit cu primele explicații, după eșecul dureros cu Germania: „Așa e dificil să câștigi!” + ce spune despre Cristina Neagu

Selecționerul Florentin Pera (44 de ani) a dat vina pe lipsa de inspirație în fața portarului advers și a comentat revenirea Cristinei Neagu (35 de ani) pe parchet.
Selecționerul Florentin Pera (44 de ani) a dat vina pe lipsa de inspirație în fața portarului advers și a comentat revenirea Cristinei Neagu (35 de ani) pe parchet.

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 21:40 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 23:10

România a fost învinsă de Germania, scor 22-24, în primul meci al grupei principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Selecționerul Florentin Pera (44 de ani) a dat vina pe lipsa de inspirație în fața portarului advers și a comentat revenirea Cristinei Neagu (35 de ani) pe parchet. 

România a fost învinsă de Germania, luându-și gândul de la obiectiv, calificarea în sferturile de finală și obținerea unui bilet către Turneul Preolimpic. 

Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”
CM feminin
Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”

Florentin Pera, după eșecul cu Germania de la Campionatul Mondial de handbal feminin

„Sunt mulțumit de prima repriză, am jucat bine, o apărare foarte bună, dar în repriza a doua, Germania a fost mai puternică. Nu am jucat la același nivel. În atac, am încercat să schimb ceva, dar Germania a marcat prin flancuri.

În repriza a doua, am ratat prea mult pentru acest nivel. Am avut opt situații unu la unu, cred că au fost momente importante în care puteam rămâne aproape de Germania. Asta e situația, am venit să luptăm până la capăt. Trebuie să câștigăm împotriva Poloniei și a Japoniei”, a spus Florentin Pera, potrivit digisport.ro.

Pera a comentat și debutul Cristinei Neagu la actuala ediție a Campionatului Mondial: 

Cristina a jucat bine în prima repriză. În cea de-a doua parte a fost obosită. Este o jucătoare cu o experiența foarte mare, este bine în acest moment, dar din punct de vedere fizic nu este la sută la sută. 

Am vrut să îi dau șansa de a ajuta echipa, pentru că este cea mai importantă jucătoare. Cred că am ratat prea mult. Și dacă ratăm așa este dificil să câștigăm împotriva Germaniei
- Florentin Pera

Clasamentul actualizat în grupa principală 3:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Germania688-69
2. Danemarca490-71
3. Polonia471-84
4. Japonia287-89
5. România282-91
6. Serbia070-84

Programul României în Grupa Principală:

  • 7 decembrie » România - Germania 22-24
  • 9 decembrie, ora 16:30 » România - Japonia
  • 11 decembrie, ora 19:00 » Polonia - România.

VIDEO. Rezumatul celui mai bun meci făcut de România la actuala ediție a Campionatului Mondial, victoria cu Serbia

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

Absență pentru România la meciul cu Germania, crucial pentru sferturile Campionatului Mondial
GERMANIA - ROMÂNIA
Absență pentru România la meciul cu Germania, crucial pentru sferturile Campionatului Mondial
E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”
CAMPIONATUL MONDIAL
E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (16)
Admiratorul
Admiratorul  •  08 Decembrie 2023, 23:39

Nu Germania a jucat mai bine ci Romania a jucat mai prost Pera a spus jucatoarelor la time out sa traga sus. Si au tras numai in portar , pe sus. Unul din cei mai slabi antrenori care au antrenat echipa. Nu a ales timeout la momentele necesare. Nu a stiut / putut sa motiveze jucatoarele. Schimbari de jucatoare prea dese. A facut tot ce a putut ca sa nu castigam........ .....Pintea a luat rosu cum a luat si la CSM in sferturile cu Esberg, adica intentionat, probabil a primit comanda de la Neagu. Neagu si Pintea nu ar fi trebuit sa mai joace la nationala. Sunt cativa cai troieni in echipa ( si in jurul echipei )care stiu precis ce fac, in asa fel incat alte echipe sa obtina performante sportive si nu noi

danglumetu
danglumetu  •  08 Decembrie 2023, 10:49
Postat de cobra pe 08 Decembrie 2023, 07:13

„Așa e dificil să câștigi!” - bravo Jitane... ziarist te numești....vai de limba română! („Așa, e dificil să câștigi!” -așa se scrie)

adaptati-va, domnule! limba romgleza de la gsp e un pic diferita de ce se putea invata la scolitza! asta e, tolontan si produsele sale!

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Decembrie 2023, 10:09

Pera are si el partea lui de vina(poate era bine sa incerce cu Bazaliu,Lixandroiu..nici Gogarla nu merita sa stea in tribuna)nu a reusit sa gaseasca solutii,Badea zero goluri,Bucur zero(dar a facut faza de aparare)Dinca zero,Ostase zero,Popa zero nu aveam cum sa casigam cu o echipa in genunchi

Vezi toate comentariile (16)
Comentează