SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Dayana Yastremska, semifinalistă la Australian Open, a povestit clipele teribile prin care a trecut într-o vizită în orașul ei natal, Odesa: „A trebuit să ne ascundem într-o parcare subterană în mijlocul nopții”

Dayana Yastremska pe teren FOTO Imago Images
Dayana Yastremska pe teren FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 14:06 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 16:45

Dayana Yastremska (23 de ani și 33 WTA) joacă în această săptămână la turneul de la San Diego Ea a povestit că după parcursul excelent de la Australian Open 2024 a vrut să-și vadă familia rămasă în Odesa, unde a petrecut o săptămână dificilă.

Dayana Yastremska a ajuns până în semifinale la Melbourne, cel mai bun rezultat al său în turneele de Mare Șlem, iar după această performanță a simțit nevoia să se întoarcă acasă, la Odesa, oraș-port la Marea Neagră.

Aflată la San Diego în această săptămână pentru turneul de categorie WTA 500, jucătoarea din Ucraina a povestit prin ce a trecut în țara sa natală.

De obicei, la 1 sau 2 noaptea încep atacurile masive cu drone. A trebuit să ne ascundem într-o parcare subterană de trei ori într-o săptămână. Nu m-am odihnit absolut deloc”, a spus Dayana într-o conferință de presă.

Dayana Yastremska: „Nu doresc nimănui să treacă prin astfel de momente!”

Ea a detaliat apoi într-un interviu pentru San Diego Tribune. Într-una dintre nopți, atunci când ea și familia sa se aflau în subteran, ceva a explodat în apropierea blocului de 12 etaje în care locuiește familia ei. „Stăteam pe un scaun și m-am speriat îngrozitor. Nu doresc nimănui să treacă prin astfel de momente!”, a dezvăluit ucraineanca.

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren!
PROBLEME
Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren!

În această lună, Dayana a colaborat cu un rapper din Lituania și cu o cântăreața din Cehia pentru melodia „Inimi”, menită să atragă atenția asupra situației copiilor din Ucraina care au de suferit în urma războiului. „Nu știu dacă pot inspira, dar vreau să dau totul pe teren pentru a arăta că și eu lupt în felul meu. Însă soldații care luptă să ne apere inspiră mai mult”, a explicat Yastremska.

Dayana Yastremska: „Realizezi că joci împotriva cuiva care îți atacă țara”

Ea a vorbit și despre sentimentele care o încearcă atunci când se duelează cu o jucătoare din Rusia sau Belarus. „E greu să joci împotriva lor. Sunt sportivi, sunt oameni. Încerci să separi aceste lucuri, dar e dificil. În același timp, realizezi în interiorul tău că joci împotriva cuiva care îți atacă țara, care omoară copii, oameni din țara ta”.

La început a fugit din calea războiului prin vama de la Isaccea

În primele zile ale agresiunii rusești din Ucraina, Dayana s-a refugiat din calea războiului prin România, singura țară în care putea evada din Odesa, acel moment găsind-o acasă la părinții săi. Atunci, a intrat în țara noastră cu bacul, prin vama Isaccea, însoțită de sora mai mică, Ivanna, ele continuându-și apoi drumul spre Lyon, acolo unde are reședința Dayana.

Duel cu România în SUA

Din cauza problemelor din Ucraina, echipa de BJK Cup din care face parte și Yastremska e nevoită să joace în diferite locuri din lume. Întâlnirea cu România, care contează pentru calificarea la turneul final, din 12 și 13 aprilie, va avea loc în Florida, în cadrul Omni Amelia Island Resort. Echipa este sprijinită de fundația altei jucătoare din Ucraina, Elina Svitolina.

Citește și:

Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep a fost solicitat pentru un nou caz de contaminare, de data aceasta al unei compatrioate
DOPAJ
Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep a fost solicitat pentru un nou caz de contaminare, de data aceasta al unei compatrioate
Concluzii după derby-ul românesc dintre Dinamo și CSM Constanța din EHF European League: „Au fost mai buni”
EHF European League
Concluzii după derby-ul românesc dintre Dinamo și CSM Constanța din EHF European League: „Au fost mai buni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  28 Februarie 2024, 20:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează