FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Adrian Mititelu a primit o lovitură de 11 milioane de euro » Victor Pițurcă, marele perdant

Adrian Mititelu (stânga) și Victor Pițurcă
Adrian Mititelu (stânga) și Victor Pițurcă

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 23:08 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 10:09

Adrian Mititelu (55 de ani) a pierdut 11 milioane de euro din cele 13 milioane pe care a sperat, la un moment dat, să le obțină de la Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), pentru un teren de 43 de hectare din Craiova, și să achite integral datoriile către creditorii din dosarul de faliment al vechii societăți Fotbal Club U Craiova. Marele perdant este Victor Pițurcă, înscris la masa credală cu 6,9 milioane de euro.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul declarat de patronul FCU Craiova și a păstrat sentința Curții de Apel Craiova, în baza căreia societatea veche Fotbal Club U Craiova, aflată în faliment, urmează să fie despăgubită cu numai două milioane de euro.

Șocant: bătaie cu scaune, steaguri și jandarm rănit în Petrolul - FCSB!
PETROLUL - FCSB
Șocant: bătaie cu scaune, steaguri și jandarm rănit în Petrolul - FCSB!

În noiembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca societatea lui Adrian Mititelu aflată în faliment să fie despăgubită de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova.

În septembrie 2022, Curtea de Apel Craiova a schimbat sentința Tribunalului Dolj, în sensul că a redus semnificativ suma prevăzută pentru despăgubiri, de la 13 milioane de euro la două milioane de euro.

Cum a obținut Adrian Mititelu terenul de 43 de hectare

Adrian Mititelu a obținut cele 43 de hectare de teren cumpărând drepturi succesorale. 

Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor trebuie să-l despăgubească, deoarece statul a construit blocuri pe terenul respectiv înainte de 1989. Terenul se află în cartierul Craiovița.

SC Fotbal Club U Craiova are datorii de 12 milioane de euro

Decizia ÎCCJ reprezintă o lovitură importantă atât pentru Adrian Mititelu, cât și pentru Victor Pițurcă.

Adrian Mititelu calcula ca prin recuperarea creanței de 13 milioane de euro să achite intergal datoriile către creditorii înscriși la masa credală. 

Confom tabelului definitiv consolidat actualizat rectificat din octombrie 2023, valoarea totală a datoriilor este de 57.692.807,88 lei, circa 12 milioane euro.

În ceea ce-l privește pe Victor Pițurcă, fostul antrenor se află în fruntea tabelului celor înscrişi la masa credală, cu 31.087.800 lei, reprezentând echivalentul sumei de 6.964.893 euro calculată la un curs valutar de 4,4635 lei/1 euro stabilit de BNR pentru data de 9 aprilie 2014, data declarării falimentului SC Fotbal Club U Craiova SA.

Pițurcă a reclamat despăgubiri în martie 2011, după ce finanțatorul Adrian Mititelu i-a reziliat unilateral contractul cu echipa sa. Pițurcă a fost angajat pe 23 septembrie 2010 și a fost data afară pe 11 ianuarie 2011.

Conflictul dintre Pițurcă și Mititelu a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF.

Cum s-a ajuns ca Victor Pițurcă să ceară despăgubiri de 6.964.893 euro

  • 164.893 de euro restanțe salariale;
  • 1.800.000 euro cu titlu de indemnizație de instalare datorată pentru toată perioada contractului;
  • 5.000.000 clauză penală datorată pentru rezilierea contractului de muncă.

Citește și alte articole:

A trecut de linie? Gol controversat marcat de Băluță în Petrolul - FCSB » Ce se vede pe reluări

„Să te aud acum, Gigi!” » Gestul curios făcut de Djokovic după ce a înscris în Petrolul - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
Activistul
Activistul  •  30 Octombrie 2023, 14:30

Dintr-un succes în alt succes, și tot așa din 2011 încoace. Există o denumire pentru așa ceva: karma. Sau, în traducere pentru gașca lui Mititelu: bulan :)

george.br
george.br  •  29 Octombrie 2023, 17:59
Postat de GionVaiani pe 29 Octombrie 2023, 17:28

Ca sa simplificam lucrurile : -De ce nu s-a dus la TAS ? Nu "sistemul corupt", nu judecatoarea X si nici tertul Y... Doar propria lui prostie si avaritie . Omul chiar a crezut ca ia 250.000.000 euro si ca pune pe butuci fotbalul romanesc si ca toata lumea va face plecaciuni si se va pune in genunchi in fata lui. Pana la urma in toate rationamentele boovenilor este loc de un Daca si Parca. Daca si cu Parca se dadeau in barca... :)

Te-ai hotarat la 250 de mil.?? Parca trancaneai ceva de 1 mld. Asta asa, ca sa facem o mica demonstratie cu privire la trollingul pe care-l executi. Restul aberatiilor nici nu mai merita descalcite.

GionVaiani
GionVaiani  •  29 Octombrie 2023, 17:41
Postat de s0r1n_naccio pe 29 Octombrie 2023, 17:11

Asta e un troll clonat, mai copii! Nu credeti tot ce cititi pe net. Nu are nicio treaba ce valoare aveau fotbalistii cu sumele din clauzele de reziliere, nu are nicio legatura dezafilierea cu retrocedarea de la ANRP care nici pana in ziua de azi nu a venit. In schimb, daca piturca isi merita banii, daca i s-a admis valabilitatea clauzei de reziliere si s-a considerat concediere unilaterala din partea clubului, atunci nu exista niciun dubiu ca trebuie sa existe simetrie si uniformitate in deciziile judecatoresti si sa se admita valabilitatea clauzelor de reziliere la valorile agreate de partile contractului. De asta nu conteaza valoarea reala a fotbalistilor. Clauza de reziliere e legea si legea spune ca x jucator este apreciat la valoarea de 20 de milioane de euro.

Auzi la el : "nu are nicio legatura dezafilierea cu retrocedarea de la ANRP care nici pana in ziua de azi nu a venit" .... Pai cu sa vina ma aiuritule , cand cineva are o creanta si totodata o datorie catre tine nu faci o compensare a lor si iti da diferenta ? De ce n-a venit ? Fiindca Mititelu a vrut sa nu-si plateasca datoriile si a dat Statul in judecata. Nu despre asta este vorba in articol ? Despre o decizie a ICCJ ?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează