FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Alin Stoica intervine vijelios în conflictul FCSB - Steaua: „Dacă promovează, toți fanii vor merge acolo. Au palmaresul, sunt cea mai iubită echipă din România!”

Alin Stoica e de partea Armatei în conflictul cu FCSB
Alin Stoica e de partea Armatei în conflictul cu FCSB

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 19:34 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 20:07

Alin Stoica, 43 de ani, fiul fostului mare stelist Tudorel Stoica, susține că războiul dintre FCSB și Steaua ar putea lua o turnură neașteptată în cazul în care clubului Armatei i-ar fi permisă promovarea în prima ligă, lucru interzis de lege în acest moment. 

Fiindcă e un club de drept public, CSA Steaua nu deține drept de promovare în Liga 1, proiectul „militarilor” aflându-se în acest moment într-un „punct mort”.

Fiul lui Tudorel Stoica consideră că lucrurile s-ar putea schimba drastic în cazul în care Daniel Oprița și ai săi vor primi permisiunea de a evolua pe prima scenă.

Alin Stoica: „Steaua are palmaresul, e cea mai iubită echipă din România. Cu siguranță că fanii ar merge acolo”

„Da, este o problemă la CSA Steaua, este al treilea an când nu pot promova. E din cauza legii, am înţeles că sunt şi acum procese. E păcat că se întâmplă asta în România. 

Şi la Craiova e aceeaşi problemă cu cele două echipe, dar pentru mine palmaresul e cel mai important lucru. 

De asta joci fotbal, pentru palmares, pentru trofee. Să ai Champions League în vitrină (n.r. face referire la Cupa Campionilor Europeni cucerită de Steaua în '86) e ca şi cum ai câştiga Campionatul Mondial, e cel mai înalt nivel posibil în fotbal”, a spus Alin Stoica, într-un interviu pentru Orange Sport. 

Atac frontal la „Generația de Aur”: „Au câștigat două meciuri cu noroc și trăiesc din ele și în ziua de azi! Să ne aducem aminte de trecut!”
ROMÂNIA
Atac frontal la „Generația de Aur”: „Au câștigat două meciuri cu noroc și trăiesc din ele și în ziua de azi! Să ne aducem aminte de trecut!”

Alin Stoica, sigur că fanii FCSB vor trece de partea Armatei dacă Steaua promovează

Întrebat dacă fanii celor de la FCSB vor „migra” spre echipa Armatei în cazul în care „militarilor” le-ar fi permisă promovarea în prima ligă, Alin Stoica a oferit un răspuns ferm: 

„Da, cu siguranţă! Ei au palmaresul, [CSA Steaua] e cea mai iubită echipă din România, dar să vedem ce se va întâmpla, dacă vor obţine promovarea”, a spus Alin Stoica, potrivit sursei citate. 

Procesul pentru palmaresul Stelei, amânat din nou

În luna martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea la Curtea de Apel a procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Luni, 16 octombrie, a fost programat un termen nou, iar judecătorii au dictat o nouă amânare, pentru data de 23 octombrie.

Primul termen pentru rejudecarea cazului a avut loc pe 19 septembrie, când a fost fixat un nou termen, pentru 2 octombrie. La acea dată nu a avut loc nicio audiere, fiind anunțată din start o nouă amânare, pentru 16 octombrie. 

Decizia de luni a fost identică, judecătorii au stabilit un nou termen, pentru data de 23 octombrie.

Scurt istoric al cazului:

  • Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
  • FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
  • FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care pe 28 martie 2023 a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel, spre rejudecare.

În martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat decizia Curții de Apel București din iunie 2021, prin care celor de la CSA Steaua le fusese atribuit palmaresul Stelei istorice de la înființare până în 1998, iar FCSB a rămas cu palmaresul din 2003 încoace.

Astfel, Curtea de Apel București rejudecă apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019, conform căreia CSA Steaua a câștigat palmaresul de la înființare până în 2003 (21 de titluri și 20 de Cupe, printre altele). Asta înseamnă că până la noul verdict de la CAB, clubul din Liga 2 are palmaresul până în 2003.

VIDEO Luat la întrebări de jurnaliști, Marian Aliuță și-a expus punctul de vedere: „Steaua este în Liga 1!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Au depus contestație! Ultima mișcare făcută de CSA Steaua în războiul cu FCSB: „Mai bine mai târziu decât niciodată”

Decizia de la Curtea de Apel în procesul pentru palmaresul Stelei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (81)
TicX8.Junior
TicX8.Junior  •  20 Octombrie 2023, 16:59
Postat de Catalynn_9 pe 20 Octombrie 2023, 15:02

Dacă te întrebi unde a dispărut Freddy, nu te îngrijora, he’s alive! Acum e CitizenX (un fel de StudioX fcsbist :-))) )

Mea culpa. Era vorba de Adi Popa. Pe el îl înjura ieri freddy, nu pe Ogăraru. :-(((. Am încurcat articolele. Deh... Febra de weekend! Peste 3 ore sunt deja laslas :-)))

TicX8.Junior
TicX8.Junior  •  20 Octombrie 2023, 16:24
Postat de Catalynn_9 pe 20 Octombrie 2023, 15:09

Băi, șșșșhhh! Cică ccab nu era nick-ul meu, Freddy, Citizen X, Popescu, TicX8Senior și restul nu știau, ca nu le-am trimis recomandatǎ! Ce-i drept nici Steaua când a închis secția de fotbal … :-))) Așa e la fcsbisti, și Hamas trebuie să le dea un preaviz dacă îi atacă, altfel sunt Hezbollah așa cum FC Fcsb e Steaua! :-)))

Da. Mi-a și zis freddy că nu știa de ccab. Cică știa numai de "steaua.înseamnă.csa. :-))) N-am observat să dispară. L-am văzut ieri pe articolu' cu Ogăraru - îl înjura ca pe cel mai mare dușman al lui (cum ar fi adi, gen). Îl făcea trădător... la fel cum te numea și pe tine de altfel,... zicea că mușcă mâna care l-a hrănit, că a luat bani de la nea Jiji, că FCSB-ul l-a făcut om, etc. Deh... răutăți de Moghioroș. :-((( Dar bine că mi-ai zis de CitizenX. E cazul să-mi fac rost de un nou camarad, acum că tata m-a dezmoștenit și-și ia X8 - ul în spate să-l ducă la antipozi, să-l lase la nepoți. Poate pe când cresc ei și-și comandă permise de Ucraina... scot ăștia și noul model. :-)))

Catalynn_9
Catalynn_9  •  20 Octombrie 2023, 15:09
Postat de TicX8.Junior pe 20 Octombrie 2023, 12:27

Plâng. Sufăr. M-am certat cu tata pe editorialu' lu' Udrea, ăla cu haterii. :-((( A zis că emigrează în Australia din cauza ălora de teapa mea, a ta și a lui Adi. A mai scăpat un clasic "Bleah"... parcă mai în scârbă ca oricând. Cică ne-am dat mâna s-o ardem pe hate - un dinamovist (eu), un talpanist (tu) și un rapidist (el). :-))) "O alianță contra naturii" cum nu s-a pomenit pe vremea lui. Cum, bă, să dai mâna cu "mână iute" dinamovistul ... tocmai tu care te simți între câini ca peștișorul la reciful de corali... și ăla care zice că "mână-iute"-i postac de fermă? AȘA CEVA! :-))) Apropo' de cele 3 personalități, de verdicte în așteptare, ... tu realizezi că noi... Catalynn, Adriann și B... după inițiale suntem fix CAB? Parcă aveai chiar și un cont cu nick-ul ăsta, sau ceva gen. Cum spuneam: nimic nu e întâmplător. Vorba lu' adi: două coincidențe e deja una prea mult.

Băi, șșșșhhh! Cică ccab nu era nick-ul meu, Freddy, Citizen X, Popescu, TicX8Senior și restul nu știau, ca nu le-am trimis recomandatǎ! Ce-i drept nici Steaua când a închis secția de fotbal … :-))) Așa e la fcsbisti, și Hamas trebuie să le dea un preaviz dacă îi atacă, altfel sunt Hezbollah așa cum FC Fcsb e Steaua! :-)))

Vezi toate comentariile (81)
Comentează