FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

FOTO + VIDEO Arbitrii au fost băgați în ședință de Vassaras, după testele fizice: „Ne dorim caractere”

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 13:34 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 15:22

În actualul sezon de Superligă au avut multe meciuri care au fost distruse de arbitri. Au luat decizii eronate, unele întoarse din camera VAR, altele nu. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras a făcut o scurtă analiză a situației din Superliga.

„În primul rând, trebuie să spun că avem o competiție foarte disputată. Acesta este un lucru benefic, toate echipele se luptă, sunt meciuri foarte strânse, de aici rezultând multe situații de analizat pentru arbitri. Pe total, mă declar mulțumit”, a spus Vassaras pentru frf.ro.

Șeful arbitrilor s-a referit și la sistemul VAR „care ne ajută cu deciziile care nu au putut fi luate pe terenul de joc”. 

Apoi a mai declarat: „Cred că devenim din ce în ce mai buni de la an la an după implementarea VAR. Nu trebuie să uităm că suntem în doar al doilea an de la implementare, rezultatele de până acum fiind mulțumitoare, dar putem obține rezultate și mai bune pe viitor”.

În acest moment, arbitrajul românesc beneficiază de două programe prin care încearcă aducerea de noi talente spre arbitraj. Vassaas a explicat de ce e nevoie pentru a ajunge un arbitru de top.

+19 FOTO

În primul rând, ne dorim caractere, ne dorim oameni cu personalitate, oameni cărora le place fotbalul, sunt pasionați de fenomen. În al doilea rând, trebuie să fie pregătiți din punct de vedere fizic și să fie la zi în permanență cu Legile Jocului. Din acest motiv avem și multe programe educaționale, atât online cât și cu prezență fizică”, a precizat grecul.

Citește și:

Ca în Epoca de gheață » Arbitrii sunt gata de reluarea Ligii 1, după ce-au dat testele la -10 grade Celsius. Două nume noi pe lista FIFA
ARBITRAJ
Ca în Epoca de gheață » Arbitrii sunt gata de reluarea Ligii 1, după ce-au dat testele la -10 grade Celsius. Două nume noi pe lista FIFA
Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
STRANERI
Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
legio.sud
legio.sud  •  13 Ianuarie 2024, 15:58

Un ipocrit , ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează