FOTBAL  »  Superliga  »  SITUAȚIE

Comisia Centrală a Arbitrilor continuă războiul cu oficialii din Liga 1! Gigi Becali, Ioan Varga și Mihai Stoica, chemați la raport + Ciprian Marica și Adrian Mititelu, amendați

Articol de , - Publicat joi, 11 mai 2023 15:50 / Actualizat joi, 11 mai 2023 15:55

Revolta fără precedent din fotbalul românesc își joacă un nou episod! Declarațiile tendențioase din ultima perioadă ale oamenilor care conduc sau sunt implicați în viața echipelor de la noi i-au făcut pe șefii arbitrajului din România să-i cheme la raport.

Cei care conduc în acest moment Comisia Centrală a Arbitrilor, în frunte cu grecul Kyros Vassaras, au cerut Comisiei de Disciplină să ia atitudine oficială și să solicite sancțiuni dure împotriva celor care comentează arbitrajul meciurilor din Liga 1 sau au derapaje, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Gigi Becali.

FCSB riscă depunctarea! Ce prevede regulamentul
SCANDAL
FCSB riscă depunctarea! Ce prevede regulamentul

Patronii chemați la raport

La începutul lunii aprilie, Gazeta Sporturilor scria despre patru dintre patronii care au fost chemați să dea cu subsemnatul în fața membrilor CD. Numele acestora: Gigi Becali, Nelu Varga, Ciprian Marica și Adrian Mititelu.

Singurul care a scăpat de sancțiune a fost patronul CFR-ului, Nelu Varga. Gigi Becali și Ciprian Marica au primit 5.000 de lei amendă, în timp ce Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova a fost amendat de patru ori mai mult, amenda sa ajungând la 20.000 de lei!

Interesant că sancțiunea lui Mititelu este dictată după acuzații îndreptate împotriva lui Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF.

Andrei Chivulete e omul Federației! E omul lui Gabi Bodescu, mâna dreaptă a lui Burleanu! Iar meciul de la Sepsi a fost programat să se întâmple, deci a fost sută la sută făcătură. Bine, asta mi-e greu să o dovedesc, dar sunt indicii. Tot ce pot să vă spun este că arbitrajul este al lui Bodescu și că el face pe mironosița. Părerea mea este că sunt multe chestii despre care Burleanu habar nu are.

- Adrian Mititelu pentru ProSport

Reclamații noi făcute de CCA

Chiar dacă judecata s-a terminat, Gigi Becali și Nelu Varga n-au scăpat! Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut noi reclamații împotriva celor doi finanțatori, care în ultima perioadă au anunțat că vor renunța să mai finanțeze FCSB, respectiv CFR Cluj.

Pe lângă cei doi, pe masa Comisiei de Disciplină va ajunge și Mihai Stoica. Toate reclamațiile depuse se vor judeca pe 17 mai.

„Din cauză că am jignit sentimentele unui arbitru, Rareş Vidican. Probabil că Vassaras nu înţelege limba română. Am fost reclamat că l-am jignit pe Rareş Vidican. Nu! Am relatat un monolog imaginar pentru că pe tabela stadionului din Giuleşti a apărut verificare VAR, iar Vidican nu l-a chemat pe Feşnic la marginea terenului”, a pus MM la Orange Sport.

VIDEO Gigi Becali: „Noi suntem atât de idioți, că avem mintea cât o găină, încât avem un grec care de acolo dirijează...”

Citește și:

Pleacă la vară după cel mai bun sezon » Becali a căutat să-l retrogradeze. Ultimul episod l-a făcut să ceară transferul
FCSB
Pleacă la vară după cel mai bun sezon » Becali a căutat să-l retrogradeze. Ultimul episod l-a făcut să ceară transferul
Gest fără precedent al arbitrilor! Vor urma proteste împotriva lui Gigi Becali înainte de toate meciurile din etapa a 8-a
INIȚIATIVĂ
Gest fără precedent al arbitrilor! Vor urma proteste împotriva lui Gigi Becali înainte de toate meciurile din etapa a 8-a

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
Budrix69
Budrix69  •  12 Mai 2023, 08:57
Postat de unulobisnuit pe 11 Mai 2023, 23:27

Ar trebui chemat la raport și Mustață că doar e parte vătămată ***

bocciu si ala cu hermanshtaru.....

unulobisnuit
unulobisnuit  •  11 Mai 2023, 23:27

Ar trebui chemat la raport și Mustață că doar e parte vătămată ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

John_Doe
John_Doe  •  11 Mai 2023, 22:53

FRF e obligată să asigure arbitrii competenți la fiecare partidă. Arbitrii trebuie sa fie bine pregătiți teoretic și sa treacă niște probe fizice (baremuri). Doamna care a arbitrat meciul din superliga, a trecut testele fizice pentru bărbați? Avea înălțimea minimă impusă arbitrilor de gen masculin? Dacă răspunsul la una din întrebările de mai sus e negativ, înseamnă că bărbații sunt discriminați pentru că li se cer performanțe mai bune decât ale femeilor pentru a ocupa același post. Dacă baremurile minime impuse bărbaților au scopul de a asigura un arbitraj care sa întrunească niște criterii minime de performanță, e clar ca aceste criterii nu pot fi întrunite de o persoana care nu trece baremul și federația nu își îndeplinește îndatorirea de a asigura un arbitraj decent.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează