FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

CRAIOVA // Piți, „hibridul” chiar e mai scump! Și mai pretențios! Ce spun specialiștii despre gazonul mixt

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 09:33

Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu unul dintre acționarii firmei „Rulouri de Gazon SRL”, care a explicat că un gazon mixt costă 400.000 - 500.000 de euro și poate fi folosit doar pentru fotbal!

Victor Pițurcă l-a contrazis deunăzi pe primarul Mihail Genoiu cu privire la costurile foarte mari pe care le presupune montarea unui gazon hibrid pe „Ion Oblemenco”. 

„Primarul spune că nu-şi permite să pună un gazon mixt şi că se va pune un gazon care este şi pe Arena Naţională şi care costă 250.000 de euro. Păi, gazonul mixt pe care îl vrem noi nu costă mai mult de 250.000 de euro! Vreau să vedem ce gazon vrea să pună Primăria, ce calitate are, că nu vreau să mă trezesc ca jucătorii lui Dinamo, care spuneau că gazonul de pe Naţional Arena este foarte prost”, a comentat antrenorul „leilor” într-o conferință de presă.

„Cel mixt se reface în două luni”

Gazeta l-a contactat pe Ovidiu Petrache, unul dintre acționarii firmei "Rulouri de Gazon SRL", care a montat suprafața de joc de pe Național Arena în 2017 și acum se ocupă de schimbarea celei de la Iași. Iar prin ceea ce spune, acesta îi dă dreptate primarului.

„Sunt două tipuri de gazon hibrid. Unul constă dintr-o mochetă de gazon artificial pe care se seamănă semințe de iarbă naturală și costă în jurul a 400.000 de euro. Celălalt e un covor de gazon natural în care, cu ajutorul unui utilaj special, se inserează fire artificiale. Acesta face 500.000 de euro”, a explicat Petrache.

Refacerea durează până la două luni

Și încă un amănunt important! „În ambele cazuri de gazon hibrid, dacă acesta se strică, refacerea se face prin reînsămânțare, numai primăvara sau toamna, pentru că atunci crește iarba, și durează până la două luni. Perioadă în care Universitatea ar trebui să joace în altă parte”.

Adio, concerte!

Altfel spus, dacă primarul vrea să-i facă pe plac lui Piți, adio, concerte sau altfel de manifestări extrasportive ce ar putea afecta suprafața de joc! Lucru care n-ar conveni deloc Primăriei, ce scoate bani frumoși din închirierea arenei pentru astfel de evenimente.

De altfel, în zilele de 12 și 13 octombrie, pe stadion e programat un festival de muzică ușoară, după care ar urma să fie schimbat gazonul. 

100.000 de eurocel mult, costă schimbarea gazonului cu unul normal, susține Petrache: „Asta înseamnă decopertare, nivelare, gazonul propriu-zis, transportul lui și manopera”

8 anie garanția pentru un gazon hibrid. Primul de acest fel de la noi se va monta pe Cluj Arena și e adus din străinătate. Preț: minimum 500.000 de euro

60.000 de euroa încasat „Rulouri de Gazon SRL” pentru montarea suprafeței de pe Național Arena, în 2017. Gazonul „supersport”, de 3 cm grosime, a ținut 2 ani, timp în care s-au jucat 45 de meciuri

Pe „Oblemenco” a fost și mixt!

Petrache a dezvăluit că și pe „Ion Oblemenco” s-a montat gazon hibrid: „Au pus în fața porților, dar, din ce-am auzit, la un moment dat l-au scos și l-au aruncat”. Acționarul de la „Rulouri de Gazon SRL” a spus că luni îi așteaptă pe olteni la firmă: „Vin să cumpere de la noi 50 de metri, pentru niște petice. Au mai luat și au fost mulțumiți”. 

CUM E LA ALȚII

Allianz Arena are hibrid. Exclusiv pentru fotbal!

Precum CS Universitatea, Bayern a avut, la rându-i, probleme cu gazonul de pe Allianz Arena. După ce l-a schimbat de mai multe ori pe cel natural, conducerea a decis să monteze unul hibrid, alcătuit dintr-un covor natural cu fire artificiale inserate. Dar e folosit numai pentru fotbal! 

VEZI ȘI:

FCSB // EXCLUSIV Tsoumou e în probe! Situație unică: a semnat în același timp contractul și rezilierea pentru ca Becali să fie sigur că-l poate da afară în iarnă!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  25 Septembrie 2019, 20:43
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 23 Septembrie 2019, 14:22

Daca pui un strat de gazon de 3 cm peste un strat de nisip se va rupe la orice alunecare pana la nisip. Ar trebui pe stratul de sol initial arat pregatit cu ingrasaminte insamantat gazon si cu ceva seminte de troscot. Abia apoi puse fasiile de gazon ca sa se prinda prin celelalte fire insamantate de solul de baza.

Troscot, pretiosule ?! Troscot ?! :)

dansy
dansy  •  25 Septembrie 2019, 10:20

Mai domnule Botezatu,tocmai ti-a raspuns Piturca cat costa un gazon hibrid luat direct de la producator.Voi acolo la Bucuresti cunoasteti numai pretyrule umflate de diversi intermediari ca sa vina si parandaratul.Esti multumit????

deuxex
deuxex  •  23 Septembrie 2019, 22:12

Exista 2 tipuri de gazon hibrid: GrassMaster si PlayMaster. Restul sunt doar niste imitatii ieftine, la fel ca cele vandute de „Rulouri de Gazon SRL” . Nu au nici macar jumatate din viata unui gazon GrassMaster si costa la fel de mult sau chiar mai mult. Stie el Satana ce cere...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează