FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID 0-0

Cronica de la Dinamo-Rapid 0-0, scrisă de Cătălin Ţepelin: "Mingea e pătrată"

Dinamo - Rapid 0-0 +32   FOTO
Dinamo - Rapid 0-0

Articol de - Publicat duminica, 18 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 septembrie 2011 09:35

Dinamo şi Rapid n-au jucat nimic, fotbalul fără condimente completînd tristeţea unui stadion aproape gol


Cum ar arăta un Manchester United-Liverpool cu cîteva zeci de mii de scaune goale? Dar un Barcelona - Real cu Camp Nou pustiu? OK, e alt fotbal, poate calitatea gleznelor ar blura tribunele cariate. Dar ce te faci cînd cei 22 din iarbă nu-s Rooney sau Messi şi doar freamătul unui stadion plin i-ar ajuta să-şi spulbere limitele?

Vezi AICI rezumatul VIDEO de la Dinamo-Rapid 0-0

Te dezumfli privind arena-deşert din Ştefan cel Mare, apoi speri ca măcar puţinii suporteri să facă atmosferă. Numai că satisfacţia platonică a piromanilor lasă repede peluza goală şi nădejdea într-un derby frumos rămîne doar pe umerii fotbaliştilor.

Prima repriză a avut multă tropăială seacă şi doar 3 faze de remarcat. Lovitura liberă înşelătoare a lui Pancu, scoasă de Bălgrădean (10), dubla ratare Kone-Rus la intervenţiile fenomenale ale lui Coman şi Glauber (20), plus crampoanele lui Herea înfipte în glezna lui
Grigore şi reacţia rapidă a lui Colţescu, cu un roşu corect.

Dezechilibrul numeric nu s-a mutat şi în raportul fazelor periculoase. De fapt, ce-ar fi să nu mai căutăm metafore? N-a fost nici o fază periculoasă. Ciobotariu a încercat să forţeze cu Liviu Ganea în locul lui Rus, adică mai multă şmecherie şi mai puţin atletism. "Cîinii" nu se prind nici acum că au un om în plus, mingea circulă greu, de parcă în "Groapă" s-ar fi plantat peste noapte vechiul gazon de pe Naţional Arena. Dănciulescu are două încercări anemice (64, 68), "foarfeca" lui Deac nu păcăleşte pe nimeni, din tribune se-aude un "jucaţi fotbal, băăăăă!" care sună lugrubu în stadionul pustiu.

Rapidul temperează cu posesie rarele momente cînd Dinamo pare să-şi ia avînt, se joacă sterp la mijlocul terenului, cele două careuri sînt ocolite de parcă ar fi pavate cu mii de cuie. "Primul derby al sezonului" se duce trist într-un 0-0, iar cei 22 ar putea încerca să iasă din clişeele nesărate măcar la declaraţii. În loc de "nu ne e frică de nimeni, adversarii n-au trei picioare, mingea e rotundă" ar trebui să spună în seara asta "ne e frică de fotbal, toţi am jucat într-un picior, mingea e pătrată".

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Citeşte aici comentariul liveTEXT şi vezi formulele folosite de cei doi antrenori

 

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (81)
bugah
bugah  •  19 Septembrie 2011, 18:07

mai petarda decat beeeeeeeeeeeeeee si echipa lui nare cum sa fie,a si a finului.

vali12
vali12  •  19 Septembrie 2011, 17:35

banuiam eu ca nu am pierdut nimic daca nu am vazut aceasta miuta :))

sibelius
sibelius  •  19 Septembrie 2011, 16:56
Postat de rapidistul85 pe 19 Septembrie 2011, 11:46

Aceeasi intrebare o am si eu.. Steaua a cumparat pe banda rulanta jucatori anul asta. Cand o sa joace si ei ceva fotbal? cum dau de o echipa mai motivata, cum si-o iau. Bine ca nu mai sunt satelitii stelei in liga 1 (Farul, Bacau, Buzau, Jiul, UTA) ca ieseati iarasi campioni..

Ne certam/atacam absolut inutil. Liga I se transforma are valoare de campionat judetean. Singurele meciuri de fotbal pe care le vedem sunt cele din Europa. Daca am avea in prima divizie 8-10 echipe ar fi mai mult decat suficiente.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează