FOTBAL  »  Superliga  »  

Cronica meciului Poli - Steaua: "Desert? Nu, sticlă pisată"

Articol de - Publicat sambata, 02 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2011 13:03

VEZI MAI JOS FAZA LA CARE TIMIŞORENII AU CERUT PENALTY!

Steaua a avut ocaziile imense ale unui meci care o păstrează pe Poli neînvinsă, dar tristă: a pierdut ocazia de a-i lua faţa Oţelului

Aproape uitasem cum arată un stadion plin ochi. Entuziasmul emanat de 30.000 de oameni care tropăie în tribune nu se transformă însă în energizant pentru cei din iarbă, blocaţi de propriile limite ori de frînele tactice puse de doi antrenori precauţi. Sau fricoşi?

Steaua a-nceput mai sus, în terenul lui Poli, dar a dat repede înapoi, pusă în gardă de banda stîngă sclipitoare a bănăţenilor, cu Sepsi şi Rocha întrecîndu-se în driblinguri spectaculoase, şi de calmul senioral al singurei echipe neînvinse încă în Liga 1.

Iar ocaziile s-au pierdut printre atîtea zeci de mii de mîini ridicate-n aer prin tribune. Poli a avut doar două apariţii mai acătării în preajma careului stelist, culmea!, prin "închizătorii" Alexa şi Burcă, ale căror şuturi s-au înălţat spre vîrful nocturnei (17, 35).

Dincolo, Bănel a fost, ca de obicei pentru Steaua, şi rege, şi bufon. Fuge ca un apucat, scoate sufletul din fundaşi, îşi trage echipa în faţă, dar cînd ajunge lîngă gol se sperie şi dă ochii peste cap. Super-ocazia primei reprize a fost îngropată de el: Surdu a insistat la o bîlbă a apărării lui Poli, Bilaşco a scos bine în centru, însă lui Nicoliţă i-a ieşit doar un exterior penibil, trimiţîndu-i pe fanii Stelei la coadă pentru Xanax.

În rest, multă încrîncenare. Obositor de multă şi pentru cei care privesc meciul, şi pentru cei care-l joacă. F5 la vestiare, aşa că după pauză ritmul a crescut, gărzile au coborît, iar ocaziile n-au avut nevoie de lupă. Foc în peluză, jăratec pe gazon. Echipele încep fotbalul, în sfîrşit! Onofraş (53) şi Rocha (55) anticipează o ultimă jumătate de oră intensă ca o ciocolată neagră.

Bonfim e aproape de autogol (60), plojoanele la sacrificiu se înteţesc în careul Stelei, apoi vine şi cea mai bună fază a lui Poli. Iliev se împiedică, omul n-a mai jucat de fix 6 luni!, Nikolici îi fură mingea şi i-o serveşte ideal lui Alexa, dar "Chirurgul" răstoarnă tava cu instrumente în sala de operaţie şi luftează, singur la 6 metri!

Steaua se uită-n oglindă, "mamă, sîntem abia pe locul 6!", îşi dă două palme şi o ia la goană spre poarta lui Poli. Urmează 3 ocazii imense, de-a dreptul imense! Surdu se emoţionează văzîndu-l pe uriaşul Pantilimon cum i se aruncă în ghete şi trage în el din unghi (73), Bicfalvi nu e-n stare să pună latul simplu pentru un 0-1 de aur pentru roş-albaştri (83), apoi Bănel încheie cum a-nceput. Ratează iar, însă de data asta acolada desenată de Pantilimon în aer la "capul" lui Nicoliţă e de manual.

0-0 final, foc în tribune, iar jăratecul se mută pe TV.


Click aici pentru a citi comentariul liveTEXT al jocului!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (48)
ocean111
ocean111  •  06 Aprilie 2011, 15:33

DIN SURSE INTERNE DE LA STEAUA-Maicon asta e super jucator, s-a vazut clar din doua atingeri ca are clasa, e mult peste tot ce a avut Steaua in ultimul timp. Din pacate pt el nu a fost adus de lingaul shef(MM) si tocmai de aia MM ii face manevre pe la jucatori sa nu-i dea pase ca o sa le ia locul, (s-a vazut asta clar la TM unde Maicon nu a primit nici o pasa utila), pe la Cartu sa nu il bage si in primul rand in fatza regelui prostiei, campionul absurdului, GG, care e halitor de profesie si uite asa a ajuns un jucator care ar fii putut sa dea goluri spectaculoase pt Steaua sa stea pe bara si sa vedem in teren atacanti banuiti ca Bilasco, Onofras si mai ales Burduf-Jean :)))! Daca l-ar fii a

dantomix
dantomix  •  03 Aprilie 2011, 15:48
Postat de viola007 pe 03 Aprilie 2011, 12:33

Autobaza a funtionat la Steaua, din pacate, la Poli au lipsit 2-3 jucatori, sa nu mai pomenim de Zicu care cu siguranta facea diferenta. Inclin sa cred tot mai mult ca cel de-al doilea galben, ca el sa nu joace ieri, au fost premeditate foarte bine...iar de greselile de arbitraj...hm...cand "vezi Doamne" se greseste in favoarea lui Poli(ma face sa rad chestia asta), 2 saptamani numai boceli pe toate canalele de televiziune, pe toate siturile...penibil, patetic si jenant...acum chiar nimeni nu face o analiza a prestatiei arbitrilor? ... FORZA VIOLA!

Pt.Viola 007 # Mestere cred cas ai vazut alt meci aseara. Pai care autobaza la Steaua cand Tatarusanu a somat copios in timp ce Pantelimon a fost destul de ocupat pe durata partidei.

sibelius
sibelius  •  03 Aprilie 2011, 15:00
Postat de ffffis pe 03 Aprilie 2011, 07:36

Daca ne “luam” dupa ocazii, steaua a fost peste POLI(POLI ineficienta pe fondul unui joc prea agresiv al stelei). La penalty-ul neacordat a fost un fault gratuit asupra lui Curtean( pt ca, Curtean nu avea ce sa mai faca cu mingea acolo, dar se putea lasa cu o accidentare grava).Locul in clasament este dat de totalitatea punctelor CASTIGATE in cele 23 de ETAPE , asta nu inseamna ca BRASOVUL este mai buna decat Steaua, dupa acel 0-3 !Prea, prea VEHEMENT este IANCU si-i atrag atentia ca nu el ne-a adus pe stadion…..dar el ne poate goni de pe stadion(prin discursul sau) !Per total, POLI ( pana acum) merita sa ia titlul , ieri a jucat mai slab….asta e. HAI POLI !

La orice echipa din Romania absenta unui FOTBALIST(nu prieten cu fotbalistii) se vede. Cu Zicu si Goga in teren Timisoara ar fi aratat diferit, asa cum si la Steaua Radut, Tanase sau Ricardo titular ar fi dat o alta fata jocului.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează