FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-0

EXCLUSIV Portretul noului idol al galeriei lui Dinamo: „Nu are presiunea greșelii! Are valori sănătoase în dezvoltarea lui”

Dennis Politic. 
Foto: Facebook @ Dinamo București +25   FOTO
Dennis Politic. Foto: Facebook @ Dinamo București

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 14:09 / Actualizat marti, 15 august 2023 14:13

Directorul sportiv al lui Dinamo, Gabriel Glăvan, care a contribuit și el la transferul noii vedete a „câinilor”, Dennis Politic (23 de ani), i-a creionat portretul fotbalistului care a impresionat din nou, Politic contribuind decisiv la cele 4 puncte din prezent ale roș-albilor. 

Dennis Politic, 23 de ani, a impresionat din nou în tricoul lui Dinamo. Mijlocașul ofensiv a avut o prestație de excepție în victoria cu FC Botoșani (1-0), a creat faze spectaculoase, l-a provocat pe Răzvan Ducan să-și dea autogol, aceasta după ce a punctat decisiv pentru „haită” și în etapa precedentă, cu U Cluj (1-1).

3 variante de echipă la Rapid, după transferul lui Andrei Borza
RAPID
3 variante de echipă la Rapid, după transferul lui Andrei Borza

Dennis Politic, noul favorit al fanilor lui Dinamo

În tribune, „câinii roșii” erau foarte mândri de noul preferat al tribunelor: „Dacă mai joacă așa trei etape, îl ia la echipa națională!”. Dennis Politic a crescut în fotbalul din Albion, a trei ani la academia lui Manchester United, alți șapte ani la Bolton, după ce a mai jucat la diverse formații din Anglia și din Italia, evoluează în premieră în Liga 1.

150de mii de euro este cota lui Politic pe transfermarkt

Ovidiu Burcă l-a dorit foarte mult, directorul sportiv Gabriel Glăvan a lucrat la transfer, mai ales că-l știa de mai multă vreme. De fapt, l-a monitorizat încă dinainte ca el să devină oficial al „câinilor”!

Un detaliu despre omul Dennis Politic, din afara fotbalului: „Este căsătorit de tânăr, știe ce vrea cu adevărat”

„L-am urmărit încă de când era eligibil pentru România U21, eu lucrând pentru această selecționată la FRF. Mi se părea unul dintre cei mai buni dintre cei ce puteau evolua la acel nivel. 

Au fost mai mulți jucători din același lot, dar care nu joacă în România. Am avut încredere mare în el, îmi place ideea de a lua jucători tineri români cu un potențial mare neexploatat”, a povestit Gabriel Glăvan pentru Gazeta Sporturilor.

Chestionat să-i schițeze un portret extrafotbalistic lui Dennis Politic, directorul sportiv al roș-albilor a detaliat: „Primul lucru ce-mi vine acum în minte este «stabilitate». Este căsătorit de tânăr, un băiat foarte liniștit. 

Are abilități speciale, se face repede plăcut în cadrul grupului. Știe ce vrea, cu adevărat. Și-a dorit tot timpul să urmeze un drum de la care nu s-a abătut. Vă dați seama dacă a plecat cu părinții de mic în Anglia, a avut tot timpul ambiția de a reuși. 

Ar fi fost păcat să nu-și exploateze talentul său în Liga 1 și la o echipă de tradiție”.

29de meciuri, 7 goluri și 2 assist-uri a adunat Politic pentru Port Vale, echipă din liga a treia engleză

Portretul lui Dennis Politic, făcut de Gabriel Glăvan: „Nu simte că ar putea greși”

Detaliind, oficialul dinamovist le-a dezvăluit mai multe trăsături de caracter ale lui Dennis Politic.

„Are valori sănătoase. Nu vede nevoia zilei de azi și de mâine, vede mai departe de atât! E dezinvolt, nu are presiunea greșelii! În sensul în care își dă seama că totul face parte din joc, crescut fiind afară, nu e precum jucătorii crescuți în România, care simt că ar putea greși, că e un capăt de țară dacă fac o eroare, și-atunci sunt blocați. 

Avem caractere foarte bune în lot, o să vedeți mai multe lucruri bune când se vor închega relațiile de joc, când lotul va fi complet din acest punct de vedere”, a mai spus Gabriel Glăvan.

Nu văd niciun defect social la el, la Dennis, sau la vreun alt fotbalist sosit. Toți au avut, mai au, această problemă: vor să demonstreze, să arate imediat, iar asta este o presiune în plus. Mai ales după meciul cu Sepsi. Le-am spus jucătorilor că noi îi așteptăm, că trebuie să se comporte natural în stilul lor de joc
 

Dennis este un băiat credincios, îl ajută foarte mult. Are valori sănătoase în dezvoltarea lui, se bazează pe niște principii de viață, care sunt o ancoră în privința dezvoltării personale.


-Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

Dennis Politic a pierdut un an din cauza unei accidentări, cum și-a decis destinul

Dennis Politic a suferit o accidentare teribilă în vara 2020, pe când era jucătorul lui Bolton Wanderers. Românul „s-a rupt” în timpul unui meci amical. „Dennis Politic va rata întreg sezonul 2020/2021 după ce a suferit o accidentare la genunchi în timpul unui meci amical disputat la Universitatea Loughborough. 

Antrenorul Ian Evatt a confirmat că Dennis nu va juca în următoarea stagiune”, au comunicat englezii la acel moment. 

Actualul dinamovist a ratat un an. În afara ligamentelor afectate a fost și meniscul. Jucătorul a avut o idee care a funcționat, până acum. Dacă mulți jucători cu afecțiuni similare preferă să recurgă la o singură intervenție chirurgicală, Dennis a decis să se opereze mai întâi la menisc, apoi să facă pauză, după care a apelat la operația la ligamente. 

„A preferat să stea un an, să facă recuperarea cum trebuie, fiindcă a sesizat că-i pot recidiva problemele. Înțelege niște chestii, să facă niște sacrificii, de aceea spun că nu gândește fotbalul doar pentru azi și mâine”, a mai comentat Gabriel Glăvan.

Citește și alte știri:

Valeriu Iftime a făcut iureș, după eșecul cu Dinamo: „Jucăm de doar dacă te bate nevasta te uiţi la meci! Să văd ce mai spune Croitoru”

A rupt un scaun la golul lui Dinamo, apoi i-a lăsat pe toți fără cuvinte: „Felicitări pentru lecție!”

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”
Superliga
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  15 August 2023, 22:40

Fotbalist adevarat

dobrin
dobrin  •  15 August 2023, 21:31
Postat de parpalache pe 15 August 2023, 20:05

„Il i-a la naționala” daca...Ați ghicit!Numai daca va fi„recomandat”de jupânul din Pipera,lui Edy,fiul lui„tata Puiu”!

Edi ar trebui sa-l ia in lot, ca doar si el tot pe criteriul politic a fost pus antrenor :))))))

parpalache
parpalache  •  15 August 2023, 20:05

„Il i-a la naționala” daca...Ați ghicit!Numai daca va fi„recomandat”de jupânul din Pipera,lui Edy,fiul lui„tata Puiu”!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează