FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 1-1

video+foto 12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

12 detalii de la Dinamo - Petrolul
12 detalii de la Dinamo - Petrolul

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 00:56 / Actualizat duminica, 27 august 2023 19:11

Dinamo a remizat acasă cu Petrolul, 1-1, într-un meci marcat de erori personale și de gazonul foarte prost de pe „Arcul de Triumf”. A fost un duel sold out, la care au asistat 6.200 de persoane.

„Câinii” au ajuns la al patrulea meci fără înfrângere în Superliga și merg vineri în Giulești, pentru un duel tare cu Rapid. Până atunci mai au întâlnirea cu Metaloglobus, în Cupă, marți. 

Iată cele mai interesante detalii de la partida de sâmbătă seară:

1. Înainte de meci a fost prezentată noua inițiativă a roș-albilor: „Loja legendelor”, în care au fost invitate mai multe glorii ale clubului: Ion Pîrcălab, Ionuț Lupescu, Ion Marin, Lică Movilă, Ionel Augustin și Mircea Lucescu.

Acționarul dinamovist Eugen Voicu a luat loc lângă Il Luce și s-a întreținut cu acesta, în timp ce administratorul special Andrei Nicolescu a trăit meciul mai intens, în picioare sau așezat pe scările de acces din lojă. 

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

2. În tribune a fost prezent și selecționerul Edi Iordănescu, alături de tatăl său și de secundul Jerry Gane, fost antrenor la Dinamo, apreciat de fani pentru că a rămas la club după plecarea lui Cosmin Contra. 

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

3. Lovitura de start a partidei a fost dată de fostul șef de galerie al „câinilor” din anii '70-'80, Mihai Raportaru, care a împlinit recent 73 de ani. El este abonat și membru DDB cu card activ până în 2050, făcut dintr-un gest impresionant de atașament față de club. 

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

4. „Tati, tati, uite-l pe Ghezali!”, a exclamat un copil în tribună când l-a văzut pe francez antrenându-se cu rezervele, la încălzirea dinainte de meci. Un moment așteptat de mulți dintre fanii „câinilor”: Lamine a revenit în lot după mai mult de o lună, ținut pe margine de o pubalgie. 

Când a fost trimis de Ovidiu Burcă în timpul meciului să facă încălzirea pe margine, numele lui Ghezali a fost strigat de suporterii din zona unde se antrena, iar fotbalistul i-a salutat pe toți și le-a promis că poze va face la final. 

Ghezali a dat chiar și indicații pentru Homawoo într-o pauză de hidratare:

Golgeterul lui Dinamo din sezonul trecut a intrat în teren în uralele arenei, în locul lui Bani, în minutul 52, iar după meci s-a ținut de cuvânt: a făcut un adevărat tur de forță pentru a face poze cu toți cei care i-au solicitat acest lucru, de la tribuna 1 la peluză și la tribuna a doua. 

Mi-era dor să joc, sunt fericit să fiu aici! Fanii sunt extraordinari, mi-au lipsit foarte mult. 

Trebuie să continuăm pas cu pas, vom fi mai buni. Azi am încercat să jucăm cu mingi lungi, pentru că gazonul nu a fost bun. Am luptat, am obținut un punct, e ok pentru noi

Lamine Ghezali

5. În startul partidei, Cristi Costin a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a lovit rău la umărul drept, care a fost dislocat. Jucătorul de bandă a fost dus chiar la salvare, deși el spera să reintre rapid pe teren. I-a făcut semne disperate lui Ovidiu Burcă că e ok și să nu-l înlocuiască, pentru că simte că poate continua.

Fotbalistul a fost urcat în ambulanță și consultat mai multe minute, spre exasperarea lui Burcă, antrenorul trimițând preparatorul fizic să vadă ce se întâmplă, de ce durează atât și dacă e nevoie ca jucătorul să fie schimbat. Costin a revenit într-un final pe gazon, cu umărul pus la loc, și a jucat până în minutul 80.

Eram nedumerit, Costin plecase, îmi spunea să aștept, nu înțelegeam ce se întâmplă. A avut umărul dislocat, a făcut reducție și a putut să continue
Ovidiu Burcă

6. Cele mai ciudate 5 minute au avut loc în startul partidei, când ambele galerii au protestat împotriva faptului că Jandarmeria română doreşte să modifice Legea 126/1995, legată de regimul materialelor explozive. 

Modificarea prevede faptul că persoanele care efectuează operațiuni ce implică materiale pirotehnice pe stadioane ar urma sả primească o pedeapsả între 1 şi 3 ani închisoare. 

Liniștea totală de pe un stadion sold out a fost extrem de ciudată, iar timpul anunțat inițial, de 10 minute de tăcere, a fost redus la 5, după care au început scandările „Libertate pentru suporteri!” din ambele galerii. 

7. Absent azi, la fel ca Larrucea și Iglesias, din cauza unor accidentări, Neluț Roșu a urmărit meciul din tribună, alături de unul dintre fii săi, într-un tricou cu „Doar Dinamo București”:

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

8. Dinamoviștii de la tribuna a doua și peluză au fost ocoliți din nou prin Complexul de atletism, pentru a evita întâlnirea cu fanii Petrolului pe strada Alexandru Constantinescu. Totuși, strategia Jandarmeriei n-a fost gândită prea bine, pentru că tocmai prin ocolire cele două grupuri de fani s-au întâlnit fix pe Bulevardul Mărăști, unii pe un trotuar, alții pe celălalt. Poliția călare și Jandarmeria, aflate la mijloc, au intervenit pentru a aplana conflictele iscate. N-au putut opri însă potopul de înjurături. 

„Degeaba ai stadion nou, dacă n-ai un acces ok și gazon bun”, au comentat suporterii în timp ce intrau în stadion prin beznă și pe terenuri denivelate.

9. Goncalo Gregorio a ajuns la golul #3 pentru Dinamo și s-a bucurat enorm pentru reușita care îi dă încredere și-l convinge pe Ovidiu Burcă de faptul că poate miza pe el ca titular în continuare. 

10. După partidă, o veste importantă dată de administratorul special: meciul din play-off-ul Cupei, Metaloglobus - Dinamo, marți de la 19:00, se joacă cel mai probabil pe arena „Eugen Popescu”.

„Meciul cu Metaloglobus, din Cupă, se joacă în proporție de 99% la Târgoviște. E o variantă bună, un gazon bun. Trebuie să nu mai pierdem jucători. În Cupă, obiectivul nostru e să ne calificăm din grupe”, a spus Andrei Nicolescu.

11. În repriza secundă, un steward și-a făcut apariția la tribuna a doua pentru a supraveghea mișcările din tribune. Dinamo nu vrea să aibă de suferit din cauza comportamentului suporterilor care aruncă în teren cu obiecte.

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

12. Sergiu Hanca, fost fotbalist la Dinamo și câștigător al Cupei Ligii cu „câinii”, le-a fost adversar și n-a avut parte de o primire prea călduroasă.

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

„Nu credeam că voi juca vreodată împotriva lui Dinamo, dar Dumnezeu are alte planuri pentru noi. A fost un sentiment puțin ciudat, am avut o perioadă frumoasă aici, am câștigat un trofeu. Dar sunt profesionist, am încercat să-mi fac treaba, chiar dacă m-au huiduit. Cei care m-au huiduit nu reprezintă Dinamo. Cei care susțin clubul la bine și la rău reprezintă Dinamo”, a spus Sergiu la final. 

VIDEO Ce s-a întâmplat după meci, când jucătorii au mers la galerie

Dinamo a cerut penalty la o fază à la Arlauskis » Gestul necugetat care ar fi putut decide duelul cu Petrolul
DINAMO - PETROLUL 1-1
Dinamo a cerut penalty la o fază à la Arlauskis » Gestul necugetat care ar fi putut decide duelul cu Petrolul
Ovidiu Burcă, mânios în fața camerelor TV: „Nu prea e de vorbit despre fotbal! Iar o să se supere lumea pe mine că spun asta...”
Dinamo - Petrolul 1-1
Ovidiu Burcă, mânios în fața camerelor TV: „Nu prea e de vorbit despre fotbal! Iar o să se supere lumea pe mine că spun asta...”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
popescu222
popescu222  •  27 August 2023, 13:24
Postat de mzm1 pe 27 August 2023, 09:25

Doamna ziaristă, vă semnalez faptul că la acest meci de pe „Arcul de Triumf” a mai fost o echipă, Petrolul Ploiești! Nu stiu dacă v-ați dat seama!

Sunt dinamovist dar iti dau dreptate. Probabil jurnalistii sunt setati sa scrie pentru majoritate, iar la un Dinamo-Petrolul noi dinamovistii le dam majoritatea click-urilor. Chiar si asa, trebuiau extinse observatiile, sa includa si elemente referitoare la Petrolul.

popescu222
popescu222  •  27 August 2023, 13:20
Postat de madalin_eivissa pe 27 August 2023, 10:58

AVAND IN VEDERE ABSENTELE SI GAZONUL, E UN REZULTAT ECHITABIL PENTRU ALB-ROSII! GREGORIO IMI PLACE DIN CE IN CE MAI MULT, IN SCHIMB GHEZALI A RAMAS RESTANT CU PRESTATIILE, DA, STIE CU MINGEA, DAR SEZONUL ASTA, PANA ACUM, E MIC! MARTI ASTEPT UN JOC BUN SI O CALIFICARE IN GRUPELE CUPEI ROMANIEI.

Pai care din absenti ar fi putut face diferenta? Gorka poate, dar apararea a functionat bine, golul a fost pe greseala personala (venita din stilul asta de a pasa excesiv in preajma careului propriu). De acord ca rezultatul e echitabil, dar prin prisma calitatii echipelor. Petrolul e o echipa buna, noi venim din urma. Iar despre Ghezali: abia a revenit, sa mai avem rabdare. Cu Bani vad ca Burca are rabdare la infinit, ca e titular indiscutabil desi de cand am revenit in Liga 1 nu ii mai iese nimic. Eu am incredere ca Ghezali va exploda din nou. Adu-ti aminte ca si in Liga 2 i-a luat ceva timp pana sa arate ce poate. Pana la urma, daca e sa nominalizezi un singur jucator care ne-a adus in Liga 1, e Ghezali, care a erupt exact atunci cand balanta era incerta, spre finalul campionatului trecut.

gabineg
gabineg  •  27 August 2023, 11:58
Postat de mzm1 pe 27 August 2023, 09:25

Doamna ziaristă, vă semnalez faptul că la acest meci de pe „Arcul de Triumf” a mai fost o echipă, Petrolul Ploiești! Nu stiu dacă v-ați dat seama!

Aveți dreptate! Am fost la meci aseară și pot sa numerotez: 1. In teren a mai fost o echipa (Petrolul) închegată și bine așezată în teren de antrenorul Pîrvu, cu câțiva veterani experimentați în bătăliile Ligii 1: Papp, Seto, Hanca, Grozav, Roman II și cu câțiva stranieri de valoare (portarul Zima și fundașul dreapta Doua, chiar dacă a greșit la gol). Ei au reușit sa "amortizeze" presiunea dinamovistilor, împinși de la spate de PCH, Peluza Sud (la mulți ani public de 20 ani pe stadion) 2. În peluza oaspetilor a fost și galeria Petrolului, bine organizata și cam impertinenta fata de gazde. A reușit sa intre cu mult material pirotehnic la meci, spre deosebire de dinamovisti, care au avut doar o ... fumigenă, fiind deposedati de jandarmi. 3. Pe ansamblu, un meci antrenant si plăcut ochiului, dar alterat de calitatea execrabila a suprafeței de joc. Rezultat echitabil pentru ambele echipe. 4. Arbitrul Iulian Calin și echipa VAR au fost sub calitatea meciului, deși nu intenționat. Doar atâta pot.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează