FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Țeapă pentru Șiman! » Cum scapă Dinamo de clauza „eternă” de un milion de euro + Ionuț Șerban exultă: „Sunt liber, pot să scriu o carte!”

Vasile Șiman
Vasile Șiman

Articol de , - Publicat joi, 08 iulie 2021 12:47 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 16:16

Ionuț Șerban (25 de ani) și-a încheiat socotelile cu Dinamo, devenind liber de contract după opt ani de „prizonierat”. „Câinii” văd intrarea în insolvență ca o oportunitate perfectă pentru a scăpa și de celebra clauză de un milion de euro pe care i-o datorează lui Vasile Șiman.

  • CONTEXT: În ultimele opt sezoane, Ionuț Șerban a fost captiv la Dinamo din cauza unui motiv aiuritor, mai exact o clauză ce prevedea că, în cazul în care Dinamo se desparte de Șerban, indiferent din ce motiv, transfer, reziliere, atunci Vasile Şiman, patronul echipei care îl cedase pe fotbalist, se va alege cu un milion de euro.

Contractul lui Șerban a expirat acum, la 30 iunie. „Câinii” nu l-au mai prelungit. Teoretic, clauza se activează automat, iar Șiman își așteaptă milionul. 

Totuși, insolvența îi încurcă grav socotelile fostului patron de la Sportul. „Câinii” urmăresc să speculeze momentul și să scape de mare parte din datorie. Adică să-l oblige pe Șiman să se înscrie la masa credală, la fel ca toate entitățile care au bani de recuperat de la Dinamo.

Ce ar însemna asta? Șiman ar putea pierde până la 80% din suma care figurează în clauza lui Șerban. Mai mult, procesul dintre părți ar putea să dureze luni de zile sau chiar ani, scrie Fanatik.

Țeapă pentru Șiman! » Cum scapă Dinamo de clauza „eternă” de un milion de euro + Ionuț Șerban exultă: „Sunt liber, pot să scriu o carte!”
După opt ani de prizonierat, Ionuț Șerban pleacă de la Dinamo / FOTO: GSP

Șiman s-a enervat: „Totul e în vigoare, nu mă mai sunați!”

Contactat telefonic de GSP, Vasile Șiman a ridicat tonul: „Ce mă tot întrebați despre acest subiect? Lucrurile sunt neschimbate, totul e în vigoare!”. 

Ce spune și Ionuț Șerban

Ionuț Șerban (25 de ani) a explicat care e situația lui actuală, a vorbit despre operația suferită la genunchi și a mărturisit cu umor: „Aș scrie o carte despre lucrurile prin care am trecut la Dinamo în acești ani”.

Ionuț Șerban s-a despărțit de Dinamo: „Eu de ce să-i mai caut?”

De la sfârșitul lunii iunie, sunt liber de contract. Eu de ce să-i mai caut? Să mă caute ei. Contractul s-a încheiat, iar eu îmi caut echipă. Sunt în discuții cu mai multe formații, acum să vedem ce voi alege.

Și eu, ca toată lumea, am salariile neluate din luna februarie. Nu mi-am depus memoriu fiindcă, dacă o făceam, ar fi fost doar pentru a deveni liber de contract. Cum echipa a intrat în insolvență, trebuie să mă înscriu la masa credală, ceea ce voi face în perioada următoare. 

Rugat de reporterul GSP să descrie expriența de opt de ani de la Dinamo, Șerban a glumit: „Cel mai bine ar fi să scriu o carte despre tot ce s-a întâmplat. Am multe de povestit. Important e prezentul, important e viitorul, sunt optimist”.

Am trecut bine peste operație. Am început alergările, iar mâine voi face un RMN și-l voi trimite doctorului din Turcia pentru a-l interpreta. Mă simt bine și cred că va fi bine - Ionuț Șerban, în exclusivitate pentru GSP.ro

50.000 de euroe cota lui Şerban astăzi, conform transfermarkt, de 8 ori sub cea deţinută în vara lui 2013, când avea doar 18 ani şi a trecut de la Sportul la Dinamo

65 de meciuride Liga 1 a disputat Şerban în tricoul lui Dinamo în cei 8 ani petrecuţi în alb-roşu,

Ionuț Șerban a egalat sau depășit legendele „câinilor” 

Mari fotbaliști din istoria lui Dinamo au jucat în la fel de mulți ani ca Șerban ori chiar în mai puțini, dar unii dintre ei au dublul sau chiar triplul meciurilor actualului dinamovist. 

Printre numele cu peste 100 de meciuri care au jucat în 9 ani diferiți sau în mai puțini sunt Alexandru Ene (1951-1960, mai puțin 1953, când a fost împrumutat la Dinamo Brașov), Dorin Mateuț (1986-1990 și 1994-1995), Gheorghe Ene (1960-1967), Dănuț Lupu (1987-1990, 1995-1997, 2000-2001), Augustin Deleanu (1969-1976) ori Giani Kiriță (1997-2003).

Ionuț Șerban, mai mult rezervă la Dinamo 

Fiindcă n-a fost mereu agreat de antrenori, Șerban are doar 65 de meciuri în acești 9 ani calendaristici după cum urmează:

  • 2013 - 7 meciuri
  • 2014 - 23 meciuri
  • 2015 - 9 meciuri
  • 2016 - 6 meciuri
  • 2017 - 5 meciuri
  • 2018 - 4 meciuri
  • 2019 - 5 meciuri
  • 2020 - 5 meciuri
  • 2021 - un meci.

VIDEO Lucian Goian vorbește despre situația de la Dinamo și ce înseamnă venirea lui Iuliu Mureșan

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Ce urmează azi la Dinamo: Iuliu Mureșan, așteptat să aducă pacea la Săftica

Încă un jucător îi trântește ușa în nas lui Dinamo: „Mi-a spus că e foarte supărat” » E liber să meargă la FIFA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
creeperno115
creeperno115  •  08 Iulie 2021, 22:43

Drum bun, cale batuta!

adook
adook  •  08 Iulie 2021, 19:39
Postat de tictris pe 08 Iulie 2021, 18:49

Este o stire facuta pe genunchi! Sa nu uitam: jucatorul Ionut Serban este la Dinamo, sub clauza de 1 mil de euro, de peste 8 (OPT) ani; Adica, a "prins" si precedenta perioada de insolventa de la Dinamo care s-a incheiat in urma 6 ani, in aceiasi termeni contractuali ca si astazi. Prin urmare, daca in urma cu 6 ani insolventa NU l-a salvat nici pe el si nici clubul de contractul cu Siman, nu vad cum ar putea scapa, nici jucatorul si nici Dinamo, in insolventa actuala. Pentru ca, dupa cat stiu eu, legile si mecanismele procedurilor de insolventa au ramas aceleasi si astazi, ca si in urma cu 8 ani! Asadar, Siman este inca in carti pentru un mil de euro, iar Ionut Serban este inca legat de Dinamo, in termenii contractuali pe care-i cunoastem cu totii!!!

iar dai lectii de juridice si de anaf zugravule mincinos?cat ai plans ieri la sarbatoarea din ghencea unde gigistii au interzis?

elgabri
elgabri  •  08 Iulie 2021, 19:03

Teparul tepuit ;))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează