FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Rămași fără antrenor, dinamoviștii visează: „Dan Șucu știe ce înseamnă banul și cum se face banul”

Dan Șucu e apreciat în Giulești și le-a atras atenția și rivalilor / foto: GSP +24   FOTO
Dan Șucu e apreciat în Giulești și le-a atras atenția și rivalilor / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 17:25 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 18:52

Rapid pornea din Liga 4 în 2017, anul în care Dinamo a luptat ultima oară la câștigarea campionatului. Șase ani mai târziu, polii s-au inversat drastic: dinamoviștii au trecut printr-o retrogradare, sunt iar în insolvență, nu mai au antrenor, în timp ce alb-vișiniii intrați în „era Dan Șucu” trag la câștigarea titlului.

Ajunși din nou la fundul sacului, „câinii” se uită cu jind în curtea rivalei Rapid.

Nemulțumiți de managementul instaurat de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, foștii mari jucători ai lui Dinamo, la fel ca majoritatea covârșitoare a suporterilor, tânjesc după un investitor potent, care să transforme din nou clubul într-o forță de temut a campionatului.

Un nume mare pune la îndoială decizia luată de Dinamo: „Acolo era problema?” » Și dezvăluie: „Am înțeles că el e favorit”
DINAMO
Un nume mare pune la îndoială decizia luată de Dinamo: „Acolo era problema?” » Și dezvăluie: „Am înțeles că el e favorit”

Dinamo visează la un investitor de tipul lui Dan Șucu: „Ăla știe ce înseamnă banul!”

Iar Dan Șucu e considerat exemplul ideal de businessman de către mulți dinamoviști. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Dumitru „Țețe” Moraru, fost mare portar al clubului, triplu campion cu Dinamo, îl dă exemplu pe boss-ul din Giulești.

„Vedeți câte certuri sunt acolo (n.r. - la Dinamo), toată lumea vorbește, dar nu vine nimeni cu bani. Ați văzut, cel mai bun exemplu este domnul Șucu. A făcut două baze extraordinare. Ăla știe și să facă banul, dar și ce înseamnă banul!”. 

Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
Dan Șucu, prezent la FC Voluntari - Rapid / foto: GSP
+20 FOTO

Un unic acționar, potent și cu puteri depline, e varianta înaintată de „Țețe” Moraru:

„Cum să vină [la Dinamo] unul cu două-trei milioane de euro, dar să conducă tot cei care sunt acum în funcții? Iar el să nu aibă nicio putere... 

Sau dacă vin trei investitori și vor să schimbe antrenorul - și nu mă refer la Burcă aici ,- iar ceilalți patru se opun și spun: «Nu-l schimbăm, dom'le, că e prietenul nostru!»... Mai vine cineva cu bani în cazul ăsta?”, a punctat Dumitru Moraru, pentru GSP.ro.

Eu spun că le trebuie niște oameni de fotbal, le trebuie, în primul rând, bani și mai spun că ar trebui să stea o perioadă fără pretenții, să stea fără să retrogradeze și să aștepte finalizarea stadionului, care în doi ani și jumătate, maximum trei, va fi gata. 

- Dumitru „Țețe” Moraru, fost portar Dinamo

Înainte de Șucu, Burcă și Andrei Nicolescu au pus umărul la renașterea rapidistă

Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă, doi oameni decisivi în revenirea lui Dinamo în prima ligă, au pus umărul și la renașterea Rapidului, după perioada în care alb-vișiniii trecuseră prin „cenușa” falimentului.

Nicolescu a părăsit Giuleștiul pe ușa din dos, după un conflict cu Daniel Niculae, care s-a lăsat cu procese și cuvinte grele.

Rămași fără antrenor, dinamoviștii visează: „Dan Șucu știe ce înseamnă banul și cum se face banul”
Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu (încercuiți), în perioada în care făceau parte din familia Rapidului / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

VIDEO Ionuț Negoiță: „Un stadion nou la Dinamo va crea interes și va atrage investitori interesați”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Primul antrenor care ar veni la Dinamo în locul lui Burcă: „E greu să refuzi «câinii»!”

EXCLUSIV Prima reacție după plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo: „Care e planul? Fără bani, degeaba a plecat”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  28 Noiembrie 2023, 22:52

Majoritatea decid in functie de nr de actiuni, nu de indivizi. Cine ajunge sa fie in dezacord total si nu mai vrea sa investeasca poate sa vanda actiunile

demolarii
demolarii  •  28 Noiembrie 2023, 19:26

E mai greu la Dinamo SA sa vina un singur patron. Motivul? Foștii acționari cum ar fi Badea sau Sendrean si-au păstrat procente, tocmai pentru a fi implicați. Altfel, dacă exista transparenta în ultimii 25 de ani, s-ar găsii investitori. Problema fotbalului e aceasta, mulți pseudo afaceriști ( au făcut bani doar în urma afacerilor cu statul, nu creând o afacere profitabila ancorata în piață de zi cu zi) planurile lor incluzând doar cum sa ceara bani de la instituțiile sau reduceri de plata la impozite.....

aquadig
aquadig  •  28 Noiembrie 2023, 18:25

In reflexia oglinzii se vede Copos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează