FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

VIDEO Farul Constanța, înfrângere în primul amical din cantonament » Sepsi, fără șanse în fața viitoarei adversare a FCSB-ului

Farul a pierdut primul amical din cantonamentul din Polonia / Sursă foto: farulconstanta.com
Farul a pierdut primul amical din cantonamentul din Polonia / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 21:00 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 21:25

Campioana României, Farul Constanța, a pierdut la limită primul meci amical din cadrul cantonamentului din Polonia. „Marinarii” au fost învinși de Pogon Szczecin, locul 4 în ultimul sezon în prima ligă poloneză, scor 1-2. Tot azi, Sepsi a pierdut cu CSKA 1948, scor 1-3. 

Locul 4 din prima ligă a Poloniei s-a dovedit o nucă mult prea tare pentru campioana României. Ce-i drept, Hagi n-a avut la dispoziție toți fotbaliștii de bază, dar Farul a părut tot timpul cu o viteză în minus față de formația poloneză

Farul Constanța, înfrângere în primul amical din cantonament

Pogon Szczecin a schimbat prima tabela, printr-un contraatac de manual finalizat de Wedrychowski. Campioana a egalat rapid, prin Rivaldinho, care a îndeplinit o simplă formalitate după o centare inspirată a lui Enes Sali.

Golul secund al polonezilor, cel care avea să stabilească scorul final, a venit în minutul 40, după o mare eroare a lui Aioani. Revenit de la națională, goalkeeper-ul a ieșit total neinspirat pe o centare plecată din corner, iar Benedikt Zech a pus capul și a îndeplinit o simplă formalitate.

Hagi a alcătuit un mix între fotbaliști bine „cimentați” în echipa de bază, cum ar fi Artean sau Nedelcu, puști cu apariții sporadice în sezonul trecut, cazul lui Banu sau Buta, dar și fotbaliști aduși în această pauză competițională - Bassong sau Borginho.

FINAL » Farul Constanța - Pogon Szczecin 1-2

  • Au marcat: Rivaldinho 30 / Wedrychowski '26, Benedikt Zech '40
  • Min.90: Final de meci! Farul pierde în fața lui Pogon Szczecin, scor 1-2!
  • Min.46: A început repriza secundă!
  • Pauză! Polonezii intră în avantaj la cabine, scor 2-1.
  • Min.40: 1-2, GOL Pogon! Formația poloneză revine în avantaj pe tabelă, în urma unei faze fixe. Aioani a ieșit total greșit pe o centrare expediată din corner, iar fundașul central Benedikt Zech a înscris cu capul în poarta lăsată goală.
  • Min:30: GOOL Farul! Imediat vine și egalarea „marinarilor”. Enes Sali a avut o cursă îndrăzneață în flancul stâng, l-a servit pe Rivaldinho, iar brazilianul, aflat într-o poziție excelentă, nu a ratat. 
  • Min.26: GOL Pogon! Polonezii deschid scorul în minutul 26! Trupa lui Hagi a fost surprinsă pe un contraatac-fulger al celor de la Pogon, care au plecat din propria jumătate și s-au mai oprit doar după ce l-au învins pe Aioani. Marcel Wedrychowski, printr-un șut ușor deviat, e cel care a deblocat tabela.
  • Min.1: A început partida

Hagi a utilizat următoarea echipă de start: Aioani - Sîrbu, Artean, Boli, Bassong - Banu, Nedelcu, Buta - Borginho, Rivaldinho, Sali

Campionii mai au programate alte două amicale în stagiul de pregătire de la Opalenica (Polonia). Ce urmează pentru Farul:

  • 2 iulie, ora 11:00: (Remes): Farul - Banik Ostrava (Cehia)
  • 2 iulie, ora 18:00: (Poznan): Farul - Warta Poznan (Polonia)

Sepsi a luat contact cu fotbalul bulgar: înfrângere clară cu viitoarea adversară a FCSB

Sepsi Sfântu Gheorghe, deținătoarea Cupei României, a evoluat la rândul ei joi. Covăsnenii au dat piept cu bulgarii de la CSKA 1948, viitoarea adversară a FCSB-ului din turul I al Conference League, un test de verificare ideal pentru gruparea preluată de Liviu Ciobotariu, care va întâlni tot o formație din Bulgaria în turul I din Conference League, pe CSKA Sofia. 

Sepsi a suferit contra bulgarilor, în special pe durata primei reprize, una în care CSKA 1948 a punctat de trei. Locul 3 în ultimul sezon din Bulgaria, viitoarea adversară a vicecampioanei României, a folosit o echipă în care s-au regăsit numeroase piese de bază, iar asta s-a simțit pe tabelă.

CSKA 1948 a înscris de trei ori în primele 45 de minute, prin Rusev, Karagaren și Tsenov. După pauză, Rondon a înscris golul de onoare pentru covăsneni, într-o repriză în care bulgarii n-au mai forțat.

FINAL » Sepsi Sfântu Gheorghe - CSKA 1948 1-3

  • Au marcat: Rondon '72 / Georgi Rusev '19 p., Karagaren '41, Tsenov '43

  • Final de meci: Sepsi cedează amicalul în fața lui CSKA 1948, scor 1-3. 
  • Min.72: GOL Sepsi! Mario Rondon înscrie printr-o lovitură de cap imparabilă, după o centare de manual venită din bandă. 
  • Pauză! Formația bulgară o conduce pe Sepsi la scor de neprezentare!
  • Min.43, GOL CSKA 1948! Vine și golul trei în poarta lui Niczuly. Defensiva covăsnenilor e făcută șah-mat, iar Emil Tsenov înscrie fără emoții din câțiva metri.
  • Min.41: GOL CSKA 1948. Bulgarii își majorează avantajul în minutul 41, printr-un șut excelent plasat al lui Birsent Karagaren, expediat din afara careului.
  • Min.19: GOL CSKA 1948! Bulgarii preiau conducerea, printr-un penalty executat fără emoții de Georgi Rusev, „decarul” echipei.
  • Min 1: Start în duelul Sepsi - CSKA 1948, partidă care a început cu o întârziere de mai bine de 15 minute. 

Echipa de start folosită de Liviu Ciobotariu: Niczuly - Oteliță, Ninaj, Bălaşa, D. Ciobotariu, Rodriguez, Păun, Ion, Matei, Ştefănescu, Safranko

🔴 Стартовите 1️⃣1️⃣ на ЦСКА за приятелския двубой със Сепси ‼️⏰ Мачът е с променен начален час и ще започне в 19:15 📺 Срещата може да наблюдавате пряко по Diema Sport 👊🏻🔥 Успех, Армейци!

Publicată de ЦСКА 1948/ CSKA 1948 pe Joi, 29 iunie 2023

Sepsi își pregătește terenul pentru Conference League

Singura dintre cele 3 formații românești care nu a avut statutul de cap de serie la tragerea la sorți din turul I al Conference League a fost câștigătoarea Cupei, Sepsi OSK. Covăsnenii vor înfrunta astfel un adversar dificil, pe CSKA Sofia, locul 2 în precedentul sezon de campionat din Bulgaria.

CSKA Sofia a fost la un pas să cucerească titlul, al 32-lea din istorie, însă a trecut linia de finiș la un punct sub campioana Ludogoreţ. Decisiv în deznodământul sezonului a fost meciul direct dintre cele două formații, jucat cu 3 etape înainte de final și câștigat de Ludogorets, 1-0.

Citește și alte știri de actualitate: 

Noul transfer de la FCSB ajunge sâmbătă în cantonament

Mattias Käit a povestit pentru GSP cum se simte în ziua când împlinește 25 de ani: „E vârsta la care pot lua titlul”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  30 Iunie 2023, 19:22

Sepsi o să-l regrete pe Bergodi, alegerea lui Ciobotariu e total neinspirată.

paolo16
paolo16  •  30 Iunie 2023, 04:39
Postat de rocky3 pe 29 Iunie 2023, 23:58

Zcsb ia manita, se știe de pe acuma!

Daca tot nu ati fost la școală la timpul respectiv (fiind ocupați cu securitatea cetățenilor în tramvaie și autobuze), de ce nu faceți niște cursuri acum, când exprimarea corecta în limba română este o cerință importanta?

rocky3
rocky3  •  29 Iunie 2023, 23:58
Postat de odoacru pe 29 Iunie 2023, 21:40

Bat bulgarii pe fcsb ca pe otii de cai.

Zcsb ia manita, se știe de pe acuma!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează