FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CHINDIA 0-1

VIDEO Chindia dă lovitura cu FCU Craiova! 3 victorii în 3 meciuri pentru Toni Petrea. Clasamentul ACUM

Chindia a dat lovitura cu FCU Craiova / Sursă foto: Sportpictures
Chindia a dat lovitura cu FCU Craiova / Sursă foto: Sportpictures

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 19:40 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 20:42

FCU Craiova a fost învinsă de Chindia Târgoviște, scor 0-1, în penultimul meci al etapei #13 din SuperLigă. Trupa lui Marius Croitoru ajunge la trei meciuri fără victorie și își complică serios situația din clasament, iar soarta „principalului” atârnă de un fir de ață.

Cronică de Marius Mărgărit: Electroșocați de „lanternă”

Resuscitată de Toni Petrea, Chindia a predat ultimul loc după al treilea succes al sezonului, pe terenul celor de la FCU, complet anihilați de târgovișteni.

Prima victorie din Superligă a Chindiei, runda trecută, cu Rapid, ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru FCU Craiova, în ușor declin față de startul sezonului. Oltenii poate că nu se așteptau, dar au rămas blocați, inclusiv la propriu, de presingul sufocant al târgoviștenilor încă din start.

Cu 5-6 jucători în permanență în terenul advers, primii chiar din zona careului mare, oaspeții nu i-au lăsat pe amfitrioni decât extrem de rar să iasă dincolo de linia de centru. 

Fără ocazii, dar mereu potențial periculoasă, Chindia dicta ritmul. Oltenii au apărut în careul lui Căbuz abia după un sfert de oră, cu o încercare fantezistă de finalizare a lui Chițu, încheiată deplorabil. Daniel Popa a încercat și el ținta, apoi Craiova a obținut primul corner după o jumătate de oră. 

Au urmat câteva minute în care jocul s-a încins. Adică ambele echipe s-au apropiat de gol. Căbuz a parat execuția lui Asamoah, apoi Șerban n-a putut profita în două rânduri de erorile lui Papadopoulos și de pasele colegilor, ultima dată execuția sa fiind reținută de Robert Popa.

Marius Croitoru, declarații tranșante: „E nevoie de un șoc! Nu pot să stau să-mi bat joc de sentimentele acestui om”
FCU CRAIOVA - CHINDIA 0-1
Marius Croitoru, declarații tranșante: „E nevoie de un șoc! Nu pot să stau să-mi bat joc de sentimentele acestui om”

Doru Popadiuc, omul cu execuția KO

În partea a doua, oltenii au început altfel, de parcă și-ar fi aruncat câteva găleți de apă rece pe ochi, la cabine. Huyghebaert a întârziat însă șutul, iar faza s-a stins în urma alunecării lui Orozco. Chindia a continuat să stea excelent, zădărnicind mai toate tentativele oltene. 

Croitoru a mutat ofensiv cu Sidibe și Jibril. Degeaba, câteva secunde mai târziu, Daniel Popa a prelucrat excelent o minge de gol pentru Popadiuc. Craiovenii au acuzat lovitura. Au avut mingea, dominarea, însă doar atât. Bauza, străveziu, nu a găsit soluțiile pe care le aștepta lumea de la el. 

Bahassa a avut și el câteva scântei, care s-au stins repede. În prelungiri, Hyughebaert a fost la un voleu de egalare, însă Căbuz a fost arcul care a păstrat punctele Chindiei, care e la a treia victorie consecutivă în sezon, odată cu venirea lui Toni Petrea, ce a resuscitat o echipă ce părea condamnată. 

Iar la FCU pământul se clatină tot mai tare. 

VIDEO Popadiuc marchează unicul gol al partidei din Bănie

FINAL. FCU Craiova 1948 - Chindia Târgoviște 0-1

FCU Craiova 1948 - Chindia, echipe de start:

FCU Craiova 1948: Popa - Negru, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert - Asamoah, Van Durmen - Baeten, Bauza, Chițu - Ganea 
REZERVE: Gurău, Enache, Paramatti, D. Albu, D. Croitoru, Marquet, Bahassa, Sidibe, Jibril Ibrahimi
ANTRENOR: Marius Croitoru 

Chindia Târgoviște: Căbuz - Căpușă, Celea, Orozco, Dumitrașcu - Passaglia, Vorobjovas - Neguț, Popadiuc, Șerban - Popa 
REZERVE: Moldovan, Ioniță, Dima, Mihaiu, Atanase, Grubac, Chamed, Cherchez, Ndom
ANTRENOR: Anton Petrea

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare) / A1: Ciprian Danșa (Satu Mare) / A2: Adrian Vornicu (Iași) / Arbitru VAR: Radu Petrescu (București) / Arbitru AVAR: Vlad Bârleanu (București) / R1: Horia Mladinovici (București) / Observator arbitri: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea)

VIDEO Adrian Mititelu la ora adevărului, despre relația cu antrenorii: „Stați puțin, să fim sinceri. Credeți că eu nu mă bag?”

Citește și alte știri de actualitate:

„Puncte, apoi spectacol” » Conducerea de la FCU Craiova, mesaj răspicat pentru Croitoru

EXCLUSIV Izgonit de război, rusul din Liga 1 își spune povestea: „Sângele meu va fi întotdeauna de cecen!” » Ce spune despre România, Rusia și pasiunea ascunsă: „Am făcut wrestling 5 ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
tzintaru
tzintaru  •  11 Octombrie 2022, 08:55
Postat de 10iul73 pe 10 Octombrie 2022, 21:22

Univ Craiova a pierdut la Pitești...

La Pitești a jucat Mogoșoaia

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  11 Octombrie 2022, 05:22
Postat de contrabas3 pe 10 Octombrie 2022, 19:31

Universitatea Craiova a avut doar trei (3) cornere tot meciul! Slab atac… Felicitări Chindia/Toni Petrea!

Nu stiu la ce te uiti tu, dar povestești alt meci. Azi a jucat Feceu, nu Universitatea Craiova. Se facu zaibărul mai devreme??

freddy
freddy  •  10 Octombrie 2022, 21:32
Postat de Catalynn___ pe 10 Octombrie 2022, 20:58

Râdeai ca prostu’ de Chindia, ca sunt o echipa de 2 bani și restu’, și uite ca Petrea ăla demostrează ca poate antrena dacă e lăsat, tot respectul pt el. Steaua nu si-a propus sa câștige meciul din Cupa, doar sa demonstreze ca dacă chiar vrea, poate! Iar Miercuri in mod normal, după disputarea restantei cu FC fcsb 3 (aka Unirea Constata din Clinceni) Steaua ar trebui sa fie pe locul 1 la 2 puncte de următoarea clasata. Da, da, știu, nu avem drept de promovare :-))) Dar pana in Mai când se încheie procesul de licențiere sunt 7 luni in care vom rezolva și acest aspect, daca ne va permite meritul sportiv. Ca tot ești un mare apărător al banului public, ce ar trebui sa facă Steaua acum? Sa meargă la TAS cum o îndeamnă chiar comisia de disciplina FRF care au respins ca “nefondat” recursul nostru (deși nefondata era chiar sancțiunea, CSA neavând absolut niciun control sau implicare in evenimentele de la Derby) sau sa plătească aproape 100 de mii de lei FRF?! Dacă tot suntem acolo, sa ii întrebam și cum vine treaba cu regulamentul de licențiere care nu e “conform legii” cum scrie, ci puțin modificat (au introdus acolo “trebuie” deși in lege nu exista acel cuvânt)!? :-))) Nu știu, întreb! :-)))

Ce ai ma?? Sigur ai vrut sa mi scrii mie? Eu am zis doar ca sunteți atât de prosti incat v ați pus rău cu burleanu și ca sunteți mâncați. Nimic din ce balmajesti acolo. Ce i cu tine? Și de altfel nu ma interesează CSA. Sa fiți sănătoși în B pana va chem eu. M ai văzut pe mine comentând la secția de fotbal cand pierde sau câștiga... ***. La mulți ani în B.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează