FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO Blănuță, după ce a ales să reprezinte România: „Am stat mult pe gânduri, nu a fost ușor”

Vladislav Blănuță
Vladislav Blănuță

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 22:45 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 22:58

Vladislav Blănuță (21 de ani) a reacționat după vestea că FIFA a acceptat ca el să reprezinte naționala României, ceea ce înseamnă că de acum va fi o variantă U21 pentru FCU Craiova. 

În această seară, FCU Craiova a anunțat că FIFA l-a declarat pe Vladislav Blănuță eligibil pentru a reprezenta naționalele României.

Asta înseamnă că Blănuță este eligibil și pentru regula U21, impusă de FRF în SuperLigă, care presupune ca un jucător născut după 1 ianuarie 2002 să fie pe teren pe întreaga durată a meciurilor.

Aceasta a fost miza principală a oltenilor, ca prin utilizarea lui Blănuță să bifeze și regula U21, astfel încât atacantul adus din Italia să primească mai multe șanse.

Edi Iordănescu, mesaj pentru stranierul „dispărut”: „Am încredere că va depăși acest moment. Poate fi din nou o soluție”
BELARUS - ROMÂNIA
Edi Iordănescu, mesaj pentru stranierul „dispărut”: „Am încredere că va depăși acest moment. Poate fi din nou o soluție”

Vladislav Blănuță, după ce a fost declarat eligibil pentru România: „Sunt fericit, dar nu a fost o decizie ușoară”

„Sunt fericit pentru decizia de la FIFA. Abia aștept să primesc ocazia să joc ca U21 în SuperLigă. Sper să ajut echipa cu cât mai multe realizări, să facem o figură frumoasă și să ne revenim. Îmi doresc doar să muncim toți împreună”, a spus Blănuță.

El admite că nu a fost ușor să întoarcă spatele naționalei din Moldova, pe care a reprezentat-o până la nivelul U21:

Am stat mult pe gânduri, am vorbit cu familia. Nu a fost o decizie foarte ușoară, fiindcă am reprezentat și Moldova, dar sper ca România să-mi ofere un viitor mai strălucit”.

„Am învățat multe lucruri la FCU Craiova”

Blănuță evoluează pentru FCU Craiova din septembrie 2022, perioadă în care spune că a învățat foarte multe lucruri folositoare:

„A fost o experiență foarte frumoasă aici. Am învățat multe lucruri. E prima mea experiență la nivelul primei ligi și am învățat multe lucruri de la staff, de la coechipieri. Asta m-a ajutat să-mi ridic nivelul fotbalistic”.

Până acum, a înscris un singur gol pentru olteni, în 18 apariții.

Mai multe știri din Liga 1: 

Mihai Stoica, surprins de ultima mutare făcută de Gigi Becali la FCSB: „Luni mi-a zis: «Gata, l-am luat»”

Veste senzațională la CFR Cluj: 7 întăriri pentru Mandorlini!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează