FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj pentru stranierul „dispărut”: „Am încredere că va depăși acest moment. Poate fi din nou o soluție”

Ionuț Radu, în verde, al doilea de la dreapta la stânga pe rândul de sus // foto: Imago Images
Ionuț Radu, în verde, al doilea de la dreapta la stânga pe rândul de sus // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 22:21 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 22:49

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul echipei naționale a României, consideră că „la capitolul portari stăm foarte bine” și așteaptă ca Ionuț Radu (26) să joace din nou în mod regulat, astfel încât să fie readus în circuitul naționalei.

  • Belarus - România (runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024) e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.

Horațiu Moldovan, Florin Niță și Ștefan Târnovanu sunt cei 3 portari selecționați pentru „dubla” din această lună cu Belarus (12 octombrie), respectiv Andorra (15 octombrie), cu primul dintre cei 3 în pole-position pentru a apăra poarta României.

Selecționerul Edi Iordănescu a început campania cu Ionuț Radu în poartă. Pe atunci la Auxerre, Radu a fost integralist în meciurile cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1), apoi împrumutul la echipa franceză i-a expirat și a ales să facă pasul în Premier League, la Bournemouth.

Edi Iordănescu lămurește „subiectul Boloca”: „Am discutat cu el. Mi-a spus că asta e tot ce își dorește”
CONVOCARE
Edi Iordănescu lămurește „subiectul Boloca”: „Am discutat cu el. Mi-a spus că asta e tot ce își dorește”

Edi Iordănescu, mesaj pentru Ionuț Radu: „Am încredere că va depăși momentul”

Radu are statutul de rezervă în echipa „cireșelor”, a jucat până acum doar în Cupa Ligii, motiv pentru care a și pierdut naționala. Dar Edi Iordănescu i-a transmis astăzi, la conferința de presă dinaintea partidei cu Belarus, că poate redeveni o soluție pentru echipa națională.

„La portari stăm foarte bine, avem mulți portari tineri care arată mult potențial și un portar la cel mai înalt nivel, pe Radu, pe care la un moment dat îl regăsisem.

Își găsise club și juca, o făcea foarte bine, apoi a suferit o operație, a făcut o alegere pe care nu vreau să o comentez acum (n.r. - trecerea la Bournemouth), este în plan secund la club, dar am încredere că are puterea necesară să depășească momentul, să se impună acolo și să fie din nou o soluție pentru echipa națională.

La capitolul portari stăm foarte bine, dar toți jucătorii, indiferent de post, trebuie să-și dorească foarte mult să joace, să aibă ambiție, dar nu în detrimentul grupului și al obiectivului grupului. Toată lumea trebuie să se pună în slujba echipei, obiectivul echipei primează”, a afirmat Iordănescu.

„Niță ar fi avut o mare problemă cu mine dacă ar fi fost mulțumit să fie rezervă. E un principiu de bază, toți care vin trebuie să-și dorească cu tot sufletul, să fie ambițioși, să demonstreze prin fapte. În ultima perioadă a fost în poartă Moldovan, care a arătat lucruri foarte bune, a apărat cu siguranță”, a mai spus selecționerul pe subiectul portarilor.

3,5 milioane de euroeste cota de piață pe care o are Ionuț Radu în prezent. În 2019 era evaluat la 15 milioane

Mai multe știri despre echipa națională: 

Imagini de-a dreptul șocante » Viermii și ciorile au adus gazonul care va găzdui Belarus - România într-o stare deplorabilă

Marius Șumudică, avertisment înainte de Belarus - România: „De multe ori, forța grupului bate orice individualitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  12 Octombrie 2023, 13:03
Postat de muzica pe 11 Octombrie 2023, 23:04

Este de neinteles ,la Digisport,Ionut Badea a facut 2 echipe posibile ptr meciul cu Belarus !Ei,surpriza este ca nici macar UNUL,dela FCSB (liderul campionatului,cu cel mai bun lot),NU SE GASESTE IN CEI 22 de jucatori alesi de MARELEA secundd badea!!!Deci nici Olarul,cel mai bun jucator roman ACUAL.nici Coman,cel mai in forma din campionat,hai ca Tarnoveanu ...nu este nici macar pe postul de rezeva !Am impresia,ca acest,vesnic secund,se pricepe la fotbalisti...mult prea putin !SPER CA EDI,SA-L CONTRAZICA MAINE !! Stau sa ma gandesc,daca excluzi pe cei mai buni fotbalisti romani,actuali...inseamna...ca nu-ti pasa de nationala noastra !Poate aici,se explica rezultatele Romaniei cu Daum principal si badea secund !!!Sarmanii !!!Edi,sa te ajute Dumnezeu sa fii inspirat si sa faci formatia care sa castige maine 3 pct.!DOAMNE AJUTA !!!

Deci obsesia asta stelista, cu lotul national facut pe structura marii echipe interne cum isi faceau Tadici si Trefilov echipele nationale la handbal e absolut geniala... Mai tii minte meciul Romania - Olanda din preliminariile CM 2014? Cand pana si Piturca a cedat presiunilor... toata lumea cerea Steaua, pe modelul Barcelonei la spanioli, au nucleul, vai, ei trebuie sa fie nationala. Si pe atunci inca aveau niste argumente, nu ca sunt liderii campionatului care nu da echipa in Conference League, nu, tocmai jucasera cu Chelsea in optimi de Europa League. Nene, s-a facut experimentul, n-au miscat. N-au existat, i-a invartit Olanda pe toate partile, a fost cel mai slab meci din preliminarii, s-a vazut ca nu merge. Tu acum ne propui jucatorii unui club dominat clar de locul 2 sau 3 din Danemarca in calificarile Conference League? Cu marii Olaru, Coman si mai cine, ca atat au, in rest n-au pe nimeni, jucatori de-acord, nu rai, de lot, dar vai de mine, cati stelisti sa vedem in nationala... din punctul meu de vedere daca ai la lot mai mult de 5 jucatori din Superliga si mai mult de 2 titulari, ori nu faci bine selectia, ori nu ai variante nici in afara tarii. Momentan oamenii decisivi in calificarile astea sunt jucatori din afara tarii, de multe ori introdusi tarziu dar care au reusit sa rezolve meciuri. Cei din Superliga sunt de umplutura. E liber postul de fundas stanga si au nimerit-o cu portarul, in rest n-ar trebui sa aibe loc in primul 11.

MaxiP
MaxiP  •  12 Octombrie 2023, 12:57

Ce moment sa depaseasca ma? Ala cauta echipe bune, Tarnovanu, Nita, Aioani, Moldovan, are vrea sa fie in locul lui. Din pacte pentru ei, nu prea ii cauta nimeni. Oricum mi se pare penibil sa nu fie in lot, ai zis la inceput de campanie ca nu risti, ca te bazezi pe experienta. Ce inseamna experienta la tine? Din punctul de vedere al numarului de meciuri jucate la nivel inalt, e de departe cel mai experimentat, cu meciuri in Serie A si Ligue 1, cred ca in jur de 100. Face tusa la Bournemouth, e rezerva lui Neto, e alta categorie, efectiv. Mi se pare penibil sa nu il iei la lot. Si l-ai pus in primul 11 pe "experimentatul" Moldovan, care n-a jucat decat in campionatul intern, fara meci la nationala. Ti-a iesit, e adevarat, dar nu pe criteriile date de tine.

muzica
muzica  •  12 Octombrie 2023, 09:55

Badea.intaleg ca este un antibecali,dar ce are cu un Coman sau Olaru ?!Nici in caz ca suntem in aer in prima repriza,EI NU POT FI O SOLUTIE ?!Pai, mai analistule ,cam de acea esti pe la Digi,si nu in iarba ca antrenor !Numai,vorbele si exprimarea frumoasa...e de tine...in rest...vorba poetului,E USOR A SCRIE VERSURI,CAND NIMIC NU AI A SPUNE !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează