FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV Cine a dus Petrolul pe podium și vine să învingă Dinamo: „M-a răscolit asta, când am auzit la Guardiola”

Florin Pîrvu
Florin Pîrvu

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 11:26 / Actualizat sambata, 26 august 2023 13:00

Florin Pîrvu, 48 de ani, a furnizat, alături de Petrolul Ploiești, surpriza startului de sezon, diseară se duelează cu Dinamo, formația ce l-a făcut campion ca fotbalist, a explicat care este crezul său ca antrenor

Florin Pîrvu, 48 de ani, este antrenorul surprizei primelor șase runde ale noii ediții, Petrolul începând etapa #7 pe podium. Diseară, de la ora 21:45, este meciul Dinamo - Petrolul, pe stadionul "Arcul de Triumf".

Duel special contra lui Dinamo, echipa cu care a cucerit trofee

Fost internațional, Pîrvu este la prima experiență ca antrenor principal în Liga 1, după ani petrecuți în eșalonul inferior, dar mai ales în China, unde a lucrat la Henan, la diverse categorii.

Într-un interviu acordat GSP.ro la începutul verii, ploieșteanul prefața întâlnirea dintre Petrolul și Dinamo, care reprezintă un duel special pentru el. E primul oficial, după ce a mai bifat un amical, în urmă cu două luni, 1-1, la Săftica.

"Petrolul e echipa mea de suflet, este o șansă uriașă să o antrenez. Dar la Dinamo m-am dezvoltat ca fotbalist, am câștigat trofee, așa că există un mare respect pentru «câini». Abia aștept duelurile cu ei în prima divizie", a anunțat prahoveanul.

3trofee a cucerit Pîrvu cu Dinamo, un campionat și două Cupe ale României

Declarația lui Pep care i-a schimbat percepția în antrenorat

În sezonul precedent, Florin Pârvu a salvat Petrolul de la retrogradare, mai mult, a încheiat sezonul pe locul 8. Acum, a adunat trei victorii consecutive cu Farul, în Giulești, cu Rapid, apoi cu FCU Craiova. Tânărul antrenor a explicat cine este modelul său în meserie.

"Poate că pare puțin așa... Mi-a plăcut mereu de Guardiola. Și Barcelona lui Guardiola. M-a făcut să mă aplec asupra meseriei de antrenor. Mi-aduc aminte că după o victorie într-o deplasare, 4 sau 5-0, la conferința de presă, Pep a fost întrebat cum face de înscrie atât de multe goluri fără să joace cu un atacant central, clasic.

Șeful Petrolului a spus ce vrea de la meciul cu Dinamo: „Va fi dificil”
DINAMO - PETROLUL
Șeful Petrolului a spus ce vrea de la meciul cu Dinamo: „Va fi dificil”

Mi-a plăcut răspunsul lui: "Vreți să știți numele atacantului? Spațiu liber". M-a răscolit asta, am început să studiez mai mult, să citesc, să-mi notez, iar, la final, sunt eu însumi. Sunt perseverent, atent la mici detalii. Încăpățânat? Nu, nu sunt orgolios", a povestit tehnicianul.

4fotbaliști ex-dinamoviști sunt acum la Petrolul, Eșanu, Grozav, Hanca și Irobiso

E foarte stresantă meseria de antrenor în Liga 1, presiunea e infinit mai mare decât în China sau în orice alt domeniu. Eu mi-aș dori să ajung să mă bat la titlu cu Petrolul
Florin Pârvu, antrenor Petrolul

VIDEO Ovidiu Burcă, pus în gardă de forma Petrolului: „Printre cei mai buni în acest moment”

Citește și alte știri:

„Ce au făcut e nociv!” » Andrei Nicolescu a criticat gestul acționarilor minoritari: „Vreți să faceți un bine? Faceți-l în liniște!”

EXCLUSIV Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament

Citește și:

Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  26 August 2023, 13:31

trebuie sa recunosc, chiar dacă nu am treaba cu câinii, îmi plac ăștia care vin hotărâți sa-i bata..știu și un botsean care tot asa a venit sa-i bata...hahaha

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close