FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV „Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”

Costel Gâlcă, fost antrenor al celor de la FCSB
Costel Gâlcă, fost antrenor al celor de la FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 13:30 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 14:58

Costel Gâlcă, 52 de ani, este gata să revină în Superligă, la Universitatea Craiova, dacă va fi ofertat de Mihai Rotaru, și a oferit prima reacție, pentru Gazeta Sporturilor. Gâlcă e tehnicianul care a adus ultimul titlu pentru FCSB, fiind plasat drept favorit să preia postul bulgarului Ivaylo Petev

Aventura lui Ivaylo Petev pe banca de la CS Universitatea Craiova se încheie. Tehnicianul bulgar a fost demis de patronul Mihai Rotaru după eșecul cu FCSB, din etapa #3 a play-off-ului. În acest moment sunt discuțiile finale vizavi de subiectul încheierii financiare a înțelegerii bulgarului cu juveții.

Eliminată din Cupa României Betano și cu șanse mici la câștigarea campionatului, după eșecul cu FCSB (0-2) din week-end-ul trecut, Craiova ia o decizie radicală. Petev a fost prezentat la Universitatea Craiova pe 7 noiembrie. El fusese demis de la Ludogoreț cu câteva zile înainte, pe 24 octombrie.

Costel Gâlcă - om important în Generația de Aur, antrenor campion cu FCSB, ultima oară tehnician în Polonia

Stabilit de ani buni în Spania, cu reședința la Almeria, Costel Gâlcă, 52 de ani, este plasat ca fiind favorit să preia postul care va fi vacant după oficializarea despărțirii de Ivaylo Petev. „Costelinho”, fost membru marcant al Generației de Aur a naționalei, este antrenorul care a cucerit ultimul titlu de campioană pentru FCSB. De fapt, în 2015, cu el antrenor, roș-albaștrii au mai câștigat Cupa României și Cupa Ligii.

Din 2015, tehnicianul nu a mai antrenat în campionatul intern. Între timp, a promovat Vejle în prima divizie din Danemarca, printre altele. Ultima dată a antrenat în Polonia, la Radomiak Radom, de care s-a despărțit la finele anului trecut.

Costel Gâlcă a participat cu naționala la ultimele două Campionate Mondiale din istoria „tricolorilor”. Plus alte două turnee finale de Campionate European, din 1996 și 2000.

Cariera lui la prima reprezentativă se întinde din 1993 până în 2005. Și are prezențe la toate cele patru competiții internaționale mai sus menționate! Apogeul a fost, practic, la Coupe du Monde în Franța, în 1998, când a fost integralist în toate cele patru meciuri jucate de națională.

9trofee a cucerit Gâlcă din postura de fotbalist: opt cu Steaua (dintre care patru campionate) și Copa del Rey cu Espanyol Barcelona

„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”
Costel Gâlcă // FOTO: Imago

Costel Gâlcă pentru GSP: „Aș veni la Universitatea Craiova, da”

În anii precedenți, Costelinho a mai fost în atenția lui Mihai Rotaru la Craiova. „Prin diverși prieteni comuni, a încercat să afle ce fel de om este, dacă ar fi interesat să vină în Bănie, cum interacționează cu jucătorii, patronul și-a luat referințe. Doar că până acum n-a fost să fie", au declarat apropiați ai grupării alb-albaștrilor.

Contactat de Gazeta Sporturilor în Spania, Costel Gâlcă a fost surprins alături de familie. „N-am vorbit cu nimeni. Nu știu ce interes ar putea avea Universitatea Craiova. Este un club mare în România. Am văzut că deja sunt plasat pe lista grupării, dar, repet, n-am dialogat cu absolut nimeni.

Eu am spus că oricând iau în calcul să revin în România. Aș veni, da! (râde). Asta e meseria mea, de antrenor, trebuie să-mi exercit munca undeva. Asta e meseria mea, de antrenor, astfel că aș lua în calcul și această variantă, și orice alt proiect. Dar nu pot vorbi acum mai multe atât timp cât nu am fost contactat de nimeni", a reacționat fostul internațional pentru GSP.ro.

9formații a antrenat Gâlcă în carieră: Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Vejle, Al-Hazem și Radomiak

8formații a bifat Costelinho în carieră: Progresul București, FC Argeș, Steaua, Mallorca, Espanyol, Villarreal, Zaragoza și Almeria

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Prima reacție de la Craiova, după ce Rotaru l-a „sacrificat” pe Ivaylo Petev: „Nu era momentul!”

EXCLUSIV Prima decizie majoră luată de Dinamo, după menținerea suspendării terenului propriu până la finalul play-out-ului

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ionutplural
ionutplural  •  10 Aprilie 2024, 13:54

Galca asta este la nivelul de inteligenta al lui Papura :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează