FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO + FOTO Becali, conferință de presă de o oră după „scandalul Ghencea”: „Cred că i-a venit sfârșitul lui Talpan” » Argăseală: „CSA a mințit”

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut astăzi o conferință de presă, alături de președintele clubului Valeriu Argăseală, după ce echipa lui nu a primit acceptul de a evolua în Ghencea contra lui Dinamo. +11   FOTO
Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut astăzi o conferință de presă, alături de președintele clubului Valeriu Argăseală, după ce echipa lui nu a primit acceptul de a evolua în Ghencea contra lui Dinamo.

Articol de , - Publicat joi, 20 iulie 2023 11:42 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 14:43

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut astăzi o conferință de presă, alături de președintele clubului Valeriu Argăseală, după ce echipa lui nu a primit acceptul de a evolua în Ghencea contra lui Dinamo.

Becali i-a acuzat pe oficialii CSA de viclenie și susține că era dispus să le ofere „militarilor” un bilet la ordin avalizat și în valoare de 10 milioane de euro, fond din care Clubul Sportiv al Armatei ar fi urmat să repare daunele provocate în Ghencea. 

De asemenea, patronul FCSB are încredere în premierul Marcel Ciolacu și spune că acesta poate face ordine în conflictul dintre el și gruparea din Liga 2. 

Gigi Becali mai solicită ca Stadionul Steaua să treacă în gestiunea Agenției Naționale pentru Sport și declară că va încerca în continuare să evolueze în Ghencea.

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo
CSA STEAUA
Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

La Palat s-a prezentat și Valeriu Argăseală, președintele FCSB-ului, care a venit cu corespondența dintre vicecampioană și CSA. Argăseală a parcurs etapele discuțiilor și a precizat că oficialii CSA Steaua au cerut o poliță de asigurare care nu se poate realiza în România.

VIDEO. Cele mai importante declarații făcute de Gigi Becali

Conferință de presă susținută de Gigi Becali despre duelul cu Dinamo mutat pe ”Arcul de Triumf”

Conferință de presă susținută de Gigi Becali despre duelul cu Dinamo mutat pe ”Arcul de Triumf”

Posted by Gazeta Sporturilor - GSP on Thursday, July 20, 2023

  • „Adevărul trebuie spus, e o chestiune publică, lumea trebuie să știe adevărul. L-am chemat pe Vali, pentru că el știe mai bine decât mine. Eu vă spun doar atât. Am spus că cei de la CSA sunt de bună credință. De unde? Au fost atât de vicleni că ne-au plimbat până în ultimul moment. E vorba despre polița de asigurare, 250.000 și biletul la ordin de 750.000 pentru gazon. Ne-am dus cu polița de asigurare pe care o avem și la Arena Națională, acceptată acum pentru Arcul de Triumf. Dar nu era valabilă pentru ei. Cereau ceva care e e imposibil, ca să nu semneze contractul. Dacă se întâmpla ceva pe stadion, CSA angaja o firmă de reparații și repara din banii mei, le dădeam și 10 milioane! Semnam eu un bilet avalizat. Iar banii care rămâneau mi-i dădeau înapoi. E ofertă publică. Le dau 10 milioane în cont, facem contractul și azi bag banii în contul lor! Ce se distruge, plătim din banii ăia. Apoi, primesc restul de bani. Ce atâtea foi? (n.r. - se enervează și aruncă foile) E un meci de fotbal!
     
  • Dacă intervine premierul și dă ordin azi să jucăm în Ghencea? Am făcut ofertă publică, le dau un fond de 10 milioane și gata cu atâtea foi!
     
  • Ei caută chichițe. Acum am aflat, nu știu dacă e adevărat, că premierul a trimis Corpul de Control la CSA. Mă bucur. E un semnal că încep să meargă lucrurile în țara asta. A venit un bărbat după 30 de ani, cuminte, la locul lui, și a trimis imediat Corpul de Control. N-ai ascultat ordinul? Vine Corpul de Control! Să vedem cum o echipă de Liga 2 are ea stadion. Cum? Cum o unitate militară are stadion? Ce faci cu el, tu unitate militară?
     
  • Am luat 60 de milioane numai pe Rădoi, Gardoș, Chiricheș, Stanciu, Chipciu, Man, Moruțan... Eu am adus 60 de milioane în România! Le-am făcut! Luați calificările, cu Olăroiu și cu Reghecampf. Sunt 100 de milioane aduși din străinătate în România. Ce vreți, mă? Sunt de 20 de ani în fotbal. Cât au vândut toate celelalte echipe la un loc? Au adus atâția bani ca mine?
     
  • Vin cu actele și vedem, miniștrii mi-au dat echipa. Babiuc, Bădălan, Zisu, Pigui au semnat. Nu eram nebun să dau 10 milioane de euro ca să-mi dea acțiuni la Ghimpații din Deal. Am dat banii ca să am acțiuni la Steaua. Pițurcă a vândut 4% din acțiuni cu 500.000 de euro. Și cică nu e Steaua, e FCSB. Eu am luat Steaua de la generali, care erau în Consiliul de Administrație. Dacă nu se transforma în societate pe acțiuni, echipa intra în faliment. Eu am salvat Steaua. Putem să reparăm ce s-a stricat. Poate repară Ciolacu, că e bărbat. Primul pas spre dreptate este să putem juca în Ghencea, e stadion făcut din Fondul Național de Investiții. Sunt banii noștri!
     
  • Ghencea trebuie dată Agenției Naționale de Sport a României. Sau Primăriei. Dar cel mai bine la Agenție. Vrei să joci acolo, CSA? Plătești și tu.
     
  • Statul trebuie să aleagă, Talpan sau Becali? Vor o țară de Talpan sau una de Becali? Până acum, au vrut o țară de „Talpani” și uite unde au ajuns.
     
  • Eu cred că este cineva acolo, poate Zisu, care are putere, grad și bani mulți. El, Zisu, e la logistică, sunt milioane de bani. Să-l ia și pe el Controlul, să vedem unde sunt miliardele de bani ale lui Zisu. Acum el stă ascuns și comandă din umbră. Doar unul care are putere era capabil să-i încurajeze să ne mintă așa. Eu cred că e Zisu. Mai poate fi Serviciul de Informații al Armatei, au mare putere. E o ipoteză, nu știu. Pe Talpan îl ține în spate tot persoana aia care i-a învățat pe ei să nu semneze contractul de închiriere a stadionului cu noi.
     
  • O să facem în continuare cereri să jucăm pe Ghencea. Toată ziua! Eu voiam să joc doar meciul ăsta cu Dinamo, că n-aveam unde să joc, apoi mă duceam în treaba mea, pe Arena Națională.
     
  • Îmi fac stadion dacă intru la anul în Liga Campionilor și iau 50 de milioane de euro. Fac stadion. Dar și terenul de la baza Berceni are valoare mare, nu-mi prea convine să fac acolo stadion. Dar ăsta e țelul meu, să mai ajung o dată în Liga Campionilor.
     
  • Nu știu de Chiricheș. Să vedem. Stai puțin să văd echipa, cum ne prezentăm, cu cine cădem în Europa, ca să fie riscul mai mic. Dacă ne calificăm, l-am luat a doua zi. Nu mai contează câteva sute de mii, că luăm 7-8 milioane. Te ajută la câștigarea titlului, în preliminariile Ligii Campionilor la anul.
     
  • Dinamo a spus că nu vrea să amâne, că ne-au găsit nepregătiți acum, așa a zis Burcă. Bine, mă, să ne bată (n.r. - râde). Ce să menajez? Ghinionul lor e că Olaru și Coman sunt bine, ei credeau că nu sunt. Va fi vuiet mare!
     
  • Cred eu că i-a venit sfârșitul lui Talpan, în 2-3 săptămâni va fi schimbat. Pentru ce îl mai țin? Face Armata de râs. E dubios că încă e ținut acolo. Încă nu mi-a dat banii, îi execută casa de la Botoșani. Nu vrea să dea banii. Dă, ma, banii pe care mi i-ai luat. Sunt 30.000 de euro, i-a pus sechestru pe conturi”
+7 FOTO

Ce a spus Valeriu Argăseală:

  • „Domnul Talpan a venit în timpul discuției cu oficialii CSA, a țipat la oamenii de acolo, să se ridice de la masă, să plece, să nu stea la masă cu trădătorii, că le-am furat imaginea, echipa, identitatea. Cu noi n-a comunicat.
     
  • Aș vrea să punctez câteva lucruri. Am fost invitați la negocieri, am început să negociem o primă formă de contract, am negociat prețul, câteva clauze, ajungând la clauza de asigurare a stadionului, de un milion de euro, poliță de asigurare pentru teren și încă 3 polițe de asigurare, dintre care una de 250.000 pentru daune morale, terorism, una de 250.000 pentru degradări. 
     
  • Am avut discuții la clauza de un milion, că atât costă gazonul. Am cerut o expertiză, ne-au adus expertiză și am înțeles că tipul de gazon de pe Ghencea nu se schimbă, ci doar se repară și costă cel mult 50.000 de euro. Atunci, au schimbat, dintr-un milion de euro asigurare, au vrut 750.000 de euro bilet la ordin avalizat. Gigi a fost de acord. Ei au spus că au brokeri cu care au discutat și că se poate face polița pe care au cerut-o ei. Le-am cerut acei brokeri și n-au vrut să ni-i dea.
     
  • A rămas să facem asigurarea de 750.000 prin bilet la ordin avalizat, o poliță de asigurare de 250.000 de euro pentru terorism, daune morale, vandalism. Aveam toate răspunsurile de la brokeri, că nu pot asigura vandalismul, terorismul, brokerii nu asigură acest produs. Ei ne-au trimis răspuns că nu se poate întocmi contractul în aceste condiții și că dacă vrem să mergem mai departe, trebuie să aducem această poliță de asigurare. Polița nu există pe piață, dar le-am propus un alt bilet la ordin avalizat de 250.000 de euro. N-au fost de acord.
     
  • Se pun câteva întrebări acum. Dacă inițial ni s-a cerut pentru teren o poliță de asigurare de un milion, ulterior au putut să schimbe într-un bilet la ordin avalizat de 750.000, de ce în cazul poliței de 250.000 de euro nu s-a putut garanta cu un bilet la ordin avalizat? E o decizie care nu se poate explica. Noi am făcut acum o poliță de asigurare identică și acceptată de Arcul de Triumf. Și cei de la CSA utilizează această poliță, numai că nouă ne-au cerut o poliță care nu se poate executa. Când noi am transmis că nu se mai poate face poliță și că solicităm înlocuirea, ne-au transmis că nu se poate face acest lucru. În comunicat, CSA a spus că polița de asigurare și biletul la ordin avalizat nu au fost prezentate. E total neadevărat, o minciună!

De ce nu au ajuns la un acord FCSB și CSA Steaua

Piedica a fost reprezentată de polița de asigurare care să acopere eventualele distrugeri din arenă, aici exceptând discuțiile născute în jurul gazonului.

CSA Steaua a solicitat polița respectivă celor de la FCSB, care s-au adresat unui broker. Nimeni nu a putut oferi o astfel de garanție, iar „militarii” nu au fost de acord cu soluția vicecampioanei, cea a unui nou bilet avalizat.

Până la urmă, Derby de România se va juca pe „Arcul de Triumf”. FCSB - Dinamo are loc sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

VIDEO. Urmează Derby de România! Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - Dinamo

Mai multe articole de actualitate:

Contract semnat! Veste de ultim moment înainte de FCSB - Dinamo
FCSB
Contract semnat! Veste de ultim moment înainte de FCSB - Dinamo
„Derby de România” nu-l mișcă pe Adrian Porumboiu: „Echipe surogat! FCSB - «Dinamo insolvență» nu se compară cu ce era”
FCSB - DINAMO
„Derby de România” nu-l mișcă pe Adrian Porumboiu: „Echipe surogat! FCSB - «Dinamo insolvență» nu se compară cu ce era”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (92)
Yuri_macel
Yuri_macel  •  21 Iulie 2023, 20:58
Postat de eterrna.terrra.nova pe 20 Iulie 2023, 18:07

randume de ce insisti sa folosesti termeni pe care nu ii intelegi? Spor la clocitul de clone vad ca ai ajuns la 100+

Nea Marin ce consumi ca nu-ti face bine?

stefan..
stefan..  •  20 Iulie 2023, 22:10

Talpan, presedinte! :))) Tare omul...

VAR___
VAR___  •  20 Iulie 2023, 21:43
Postat de tictictic pe 20 Iulie 2023, 21:39

Acum vom vedea daca premierului Marcel Ciolacu ii pasa sau nu de voturile a 5-6 milioane de stelisti din tara si din diaspora. 2024 este an electoral, cu alegeri parlamentare, europalamentare, locale si prezidentiale. Corpul de Control al Prim-Ministrului Romaniei trebuie sa investigheze cauzele pentru care FCSB-Steaua a fost impiedicata abuziv si discretionar de sefii CSA-ului de a inchiria pentru un meci de fotbal un bun public al statului destinat exclusiv fotbalului, stadionul din Ghencea, conform legii. Fapt ce prejudiciaza absolut flagrant atat legile cat si sumele ce ar fi putut intra la bugetul statului si la cel al clubului CSA. Cei gasiti vinovati pentru paguba creata statului trebuie pedepsiti exemplar: cu posturile si functiile detinute si pecuniar, cu salariile incasate de bugetari la stat (ca aici ii doare cel mai tare). Luni, 24 Iulie, FCSB-Steaua va face o noua solicitare pentru punerea la dispozitie a arenei din Ghencea pentru meciul din 6 August cu CFR Cluj. Asteptam raspuns favorabil. Altfel, domnul Prim Ministru Marcel Ciolacu va avea o problema cu partidul dumnealui; pe madam Gabi Firea n-o mai poate lansa in cursa pentru primaria Bucurestiului din cauza scandalului azilelor groazei din Voluntariul administrat de cuplul Pandele; daca o mai zbarceste si cu stadionul din Ghencea, poate sa-si adio de la guvernare. In fine, vom vedea cine conduce de fapt tara: Ciolacu, sau Talpan, Bichir, Burleanu, Oprea, Dincu, Rus?!?

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (92)
Comentează