Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 09:20 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 11:43

Transferul atacantului Luis Phelipe de la Politehnica Iași la FCSB a fost capul de afiș al finalului săptămânii trecute. Tranzacția a generat numeroase opinii diferite. Unele voci au susținut că brazilianul va face furori în tricoul roș-albastru, altele că va fi un nou rateu al lui Becali.

GSP.RO a analizat evoluția lui Luis Phelipe la Iași și vă prezintă punctele forte și slăbiciunile brazilianului.

Ce plusuri are Luis Phelipe

1. Tehnicitate peste media campionatului

Luis Phelipe excelează la capitolul tehnicitate. Când se simte bine, brazilianul depășește lejer adversarul direct, chiar și când are spații mici. În plus, vede bine jocul, pasele lui destabilizează des adversarul și are execuții precise la finalizare.

2. Luis Phelipe s-a adaptat rapid în România

Spre deosebire de prima experiență în Europa, în Austria, unde nu s-a integrat, viitorul jucător al FCSB se simte foarte bine în România. La Iași s-a integrat imediat în echipă, e mai mereu cu zâmbetul pe buze, a fost adoptat rapid de vestiar.

3. Luis Phelipe nu are o viață extrasportivă agitată

Spre deosebire de Wesley sau alți brazilieni trecuți prin România, Luis Phelipe are o viață liniștită în afara gazonului, el preferând să stea mai mult cu soția și copilul (care are aproape doi ani), ambii venind la Iași imediat după transferul jucătorului de 22 ani la Poli.

Ce minusuri are Luis Phelipe

1. Este fragil

Când este luat tare de adversari, Luis Phelipe cedează, el fiind înlocuit în câteva rânduri după ce a fost ținta unor atacuri mai dure.

2. Nu e prieten cu faza defensivă

La Iași, brazilianul a fost folosit pe mai multe posturi, în special în bandă sau sub vârf, într-un modul 4-4-2, cu romb la mijloc. În multe meciuri nu a făcut faza defensivă cum trebuie, lucru care s-a simțit mai ales când evolua extremă.

3. Are perioade când dispare din joc

Vedeta lui Politehnica a avut, pe parcursul unor meciuri, perioade în care a dispărut din joc. În plus, în partidele în care nu s-a simțit bine, a greșit, surprinzător, chiar și în faze simple. 

VIDEO CFR Cluj - FCSB » Florinel Coman marchează un Eurogol - VAR-ul intervine si anuleaza reușita

Citește și alte articole:

Ilie Dumitrescu și Gabi Balint au răbufnit la emisiunea lui Radu Naum: „Râd telespectatorii de noi!” » Ce i-a enervat: „Te anunț oficial că nu mai vorbesc despre asta”
CFR - FCSB 1-1
Ilie Dumitrescu și Gabi Balint au răbufnit la emisiunea lui Radu Naum: „Râd telespectatorii de noi!” » Ce i-a enervat: „Te anunț oficial că nu mai vorbesc despre asta”
Afacere marcă înregistrată » Gigi Becali dă aproape un milion de euro pe doi jucători mai slabi decât cel de care a făcut tot posibilul să scape
FCSB
Afacere marcă înregistrată » Gigi Becali dă aproape un milion de euro pe doi jucători mai slabi decât cel de care a făcut tot posibilul să scape

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni