FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

Mijlocașul român se revoltă împotriva regulii U21: „Discriminare! Faci un under 21, fă și un over 35!”

Mihai Răduț, într-un meci Dinamo - Astra // foto: Imago
Mihai Răduț, într-un meci Dinamo - Astra // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 16:18 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 16:25

Mihai Răduț (31 de ani), mijlocașul Astrei Giurgiu, nu este de acord cu regula U21 din Liga 1.

Regula U21, o reglementare care a provocat numeroase discuții în contradictoriu în fotbalul românesc, continuă să atragă critici.

Ultimul care s-a înscris pe lista contestatarilor este mijlocașul Mihai Răduț, fotbalist care aparține de Astra Giurgiu. Răduț consideră regula U21 drept discriminantă și spune că la fel de bine ar trebui implementată și o regulă care să impună jucători de peste 35 de ani în primul 11!

Mihai Răduț, revoltat de regula U21: „Faci un Under 21, fă și un Over 35!”

„Eu jucam bine la 19 ani și nu erau legile de acum, jucai dacă erai bun. Oricum, mi se pare discriminare. Dacă Gabi Tamaș joacă cel mai bine pe poziția lui, ce faci, îl scoți ca să bagi un Under?

A, faci un Under 21, fă și un Over 35!”, a declarat Răduț, conform digisport.ro.

6 cluburiare Răduț în CV: Internațional Curtea de Argeș, FCSB, Pandurii, Hatta Club, Lech Poznan și Astra

Ce presupune regula U21

În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular.

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

Pentru următorul sezon, Federația vrea ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide. Alt „under” trebuie să evolueze pe toată durata unui joc.

A doua propunere a FRF: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului.

Cluburilor nu le convine niciuna dintre propuneri, ele vor să folosească doar un fotbalist sub 21 de ani. Burleanu le-a transmis reprezentanților Ligii să alcătuiască o delegație din cinci conducători, cu care să poarte negocieri pentru stabilirea noii reguli.

VIDEO. Mircea Bornescu despre regula U21: „Cred că mai degrabă am limita numărul străinilor din Liga 1”

Mai multe știri din Liga 1:

„Ingredientele” oltenilor pentru titlu! Alimentație Eco și mental coaching!

Gigi Becali a făcut rost de bani pentru transferuri! Ce lovitură a dat patronul FCSB: „Am vândut pe 11 milioane de euro”

Aliat pentru Răzvan Burleanu în privința regulii U21: „Federația nu trebuie să cedeze!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
remarque
remarque  •  20 Iunie 2021, 23:28
Postat de rocky5 pe 20 Iunie 2021, 19:14

Pe vremea lui plumbuitul era campionatul de tineret-rezerve! Acolo aveau loc toti tinerii si de acolo au apărut toți din generația de excepție a anilor 90!

pe vremea de care pomenesti, toate curtile scolilor si toate terenurile erau pline ce copii care bateau mingea zi lumina. Aveau antrenorii de unde alege, nu se oboseau sa creasca nimic. Acum pe terenurile care intre timp au devenit sintetice, joace echipe de old boys. Copiii sunt pe tablete, mananca junk food si beau carbogazoase dulci

bizantinul
bizantinul  •  20 Iunie 2021, 21:33

Regula U21, dupa parerea mea, face ca multi tineri sa se piarda. De ce ? Fiindca multi sunt tinuti de echipe doar pentru a fi la numar, adica sa-i bage cateva minute si sa-i schimbe. Acestia au mari sanse sa fie pierduti. Mai bine ar juca la echipe din ligile inferioare unde ar putea sa se faca remarcati si sa acceada spre echipe mai bune, avand evident un alt statut.

dora
dora  •  20 Iunie 2021, 21:20

Daca avea 20 de ani, categoric avea altă părere !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează