FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Cine este noul președinte din acte al Craiovei » Mutarea care dovedește că soarta lui Cârțu fusese pecetluită

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 13:29 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 14:10

Finanțatorul Mihai Rotaru (51 de ani) a preluat oficial funcția de președinte al Universității Craiova. Surprinzător, mutarea a fost validată de Adunarea Generală a Extraordinară a Acționarilor, la 7 iunie 2023, cu 9 zile înainte ca Sorin Cârțu (67) să anunțe că părăsește funcția și că se retrage din fotbal.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, acționarii au decis în unanimitate revocarea lui Sorin Cârțu din funcția de Administrator, începând cu data de 7 iunie 2023, și numirea în locul acestuia a lui Mihai Rotaru. 

Mandatul lui Rotaru ca președinte al CSU Craiova este pe o perioadă de 2 ani.

Eugen Neagoe, replici tăioase în dialogul din Bulgaria cu Gazeta: „Știu că îmi vânează postul” + „Am făcut 3 transferuri tari”
CSU CRAIOVA
Eugen Neagoe, replici tăioase în dialogul din Bulgaria cu Gazeta: „Știu că îmi vânează postul” + „Am făcut 3 transferuri tari”

Sorin Cârțu, la 16 iunie 2023: „Rotaru a spus că o să fie și președinte”

La conferința de presă pe care Sorin Cârțu a susținut-o pe 16 iunie 2023 cărțile erau deja făcute, iar „Sorinaccio" știa că Mihai Rotaru va fi noul președinte.

„Mi-a spus: «Nea Sorine, nu mă gândesc să aduc pe cineva». Ce mi-a zis mie vă spun și eu vouă, dar cel mai bine vorbiți cu dânsul. Mie mi-a spus că o să fie dânsul președinte, dar cel mai bine este să-l întrebați. Mi-a zis: «Nea Sorine, vreau doar un onorific». Eu nu mi-am mai dorit nimic", a declarat Sorin Cârțu la conferința de adio.

Sorin Cârțu la retragerea din fotbal: „Cred că ar fi trebuit să fiu mai mult exploatat tehnico-tactic”

Fostul fotbalist al „Craiovei Maxima” a precizat că nu s-a simțit în largul lui în funcția de președinte.

„Nu prea m-am văzut să stau la birou, să iau decizii administrative. Nu m-am văzut niciodată! Dacă mă vedeam, atunci făceam cursuri de management în perioada în care eram antrenor. Nu m-am văzut într-o astfel de postură pentru că am fost un om al ierbii. Nu am fost într-un confort maxim și m-am simțit elefănțel printre porțelanuri. Am fost ajutat de un colectiv al clubului foarte bun și foarte pregătit.

Nu eram pe confortul meu pentru că-mi plăcea să stăpânesc toate lucrurile. Îmi și cer scuze acum pentru că am apărut în fața mass-media reținut și nu întotdeauna am vorbit cu expertiza pe care o aveam în fotbal. Am vorbit diplomatic, le-am luat apărarea jucătorilor pentru că nu mi-a plăcut să fiu în centrul unor polemici interne", a declarat Sorin Cârțu.

Am fost într-o zonă administrativă și nu aveam foarte multe... În ceea ce privește tehnicul, zic că mi-am demonstrat capacitățile. Cred că ar fi trebuit să fiu mai mult exploatat tehnico-tactic. Și nu m-ar fi supărat dacă eram. Nu am niciun fel de complex în ceea ce înseamnă tehnico-tactic cu nimeni din România, indiferent că este antrenor, conducător sau patron. Poate ar fi fost alte rezultate, poate mai proaste, dar cred că în zona asta tehnico-tactică ar fi trebuit să fiu mai mult exploatat 
- Sorin Cârțu

Cine sunt acționarii de la CS Universitatea Craiova

Mihai Rotaru deține 20% din acțiunile clubului, 10% pe persoană fizică și 10% prin firma lui Delta Energy Solutions SRL, intrată de trei luni în acționariatul Universității Craiova. 

Potrivit Monitorului Oficial, în aprilie, Adrian Andrici a cesionat către SC Delta Energy Solutions SRL un număr de 120.000 acțiuni cu o valoare nominală de 10 bani/acțiune și în valoare totală de 12.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social subscris și vărsat și o participare la profit și pierderi de 10%. Cesiunea s-a făcut la prețul reprezentând valoarea nominală a acțiunilor.

Acționarii CSU Craiova:

  • Adrian Andrici - 75% (900.000 de acțiuni)
  • Mihai Rotaru - 10% (120.000 de acțiuni)
  • Delta Energy Solutions SRL (Mihai Rotaru) - 10% (120.000 de acțiuni)
  • Laviniu Beze - 5% (60.000 de acțiuni)

VIDEO. Eugen Neagoe înaintea meciului cu Dinamo: „E o rivală, așa că nu trebuie tratată de sus”

Citește și alte articole de actualitate:

CORESPONDENȚĂ DIN BANSKO Eugen Neagoe, replici tăioase în dialogul din Bulgaria cu Gazeta: „Știu că îmi vânează postul” + „Am făcut 3 transferuri tari”

EXCLUSIV / VIDEO Favoritul fanilor, Șumudică are o condiție radicală pentru a veni la Rapid: „Cu el nu voi putea lucra niciodată!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
george.br
george.br  •  09 Iulie 2023, 22:35
Postat de fabius_2014 pe 09 Iulie 2023, 13:06

Stai bland si nu te enerva. Cand un alt un finantator isi va exprima dorinta de a investi serios in Universitatea Craiova, atunci vom putea discuta despre o eventuala plecare a lui Rotaru, pana atunci, dorinta ta de a pleca Rotaru, ar inseamna desfiintarea Universitatii Craiova. Nu mai pierde timpul incercand sa provoci o revolta impotriva lui Rotaru, pentru ca oltenii sunt baieti destepti si nu se lasa pacaliti. Pacalicii sunt tabara lui Mititelu. Este adevarat ca suporterii sunt dezamagiti ca in vara asta nu s-au facut transferuri, dar de aici pana a-l goni pe omul care baga bani in club, este o mare diferenta . Hai UNIVERSITATEA CRAIOVA !

Pacalicii sunteti chiar voi, Clonache! Voi, prizonierii folositi de partid dupa pofta lui. Mi-e mila de voi!

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  09 Iulie 2023, 17:46
Postat de dandana pe 07 Iulie 2023, 21:42

Niciodată nu pune un patron președinte ca se duce dracu tot. De ce nu craioveanu? Ce asta nu știe fotbal? Băi Rotare ***. Nu vezi ca de ceva ani distrugi tot și te vaiti ca ai investit 16 milioane. Pai când ai întrat de ce dracu ai întrat? Sa câștigi din prima 100 milioane fără investiție. Degeaba vă cufuțipe voi, fără investiți nu poți face bani sau câștiga. Craiova anul asta se pate în play out și nu of. Nu are față de asa ceva, cu toate ca sunt 4-5 care merita. Restul sunt *** de jucători, și nicidecum profesioniști. Unul din ei este Markovici care m-am saturat să-l vad la națională sau oriunde. Frate este ***, un jucător *** care fentează prin acest patron fotbalul. Pe vremea mea când eram mic aveam un prieten care era super talentat. Azi a ajuns un bețivan notoriu, și ma întreb. Ce dracu se întâmplă! Pai acel băiat îndoia azi toate picioarele acestor *** de jucători. Chiar nu mai avem talente, sau acești patroni aleg doar pe bani? Serios Oltenia a avut mereu super jucători. Unde sunt? Se pare ca sunt în concediu cu rotaru dacă nu le da șansă de a deveni jucători

Pai ce ma, Rotaru e patron? Daca exista un patron, acela e Andrici, dar e actionar majoritar, termenul de patron nu exista la echipa noastra, patron are fcsb. Rotaru nu a fost decat un paravan in toti anii astia, a fost sa gestioneze relatia cu presa pentru ca Andrici nu a vrut bataia asta de cap.

fabius_2014
fabius_2014  •  09 Iulie 2023, 13:06
Postat de dandana pe 09 Iulie 2023, 00:54

Nu am înțeles de ce mi-au fost șterse cuvinte. Nu suntem vorbe grele și reale. Acest patron trebuie sa dispară pentru totdeauna din fotbal. Olguța este de vină pentru asta, adu investitori cu cap, nu *** care vor sa fie doar cunoscuți. Ne-am săturat de Becali, nu ne mai trebuie alt ratat care sa spună ca el conduce. Adu dracu un antrenor și președinte ce poate face față. Eu spun tuturor fanilor lui CSU sa ieșim să-l alungam pe asta ca pe Mititelu. Acest om va face un rău mai mare ca mititelu dacă ii dam șansă

Stai bland si nu te enerva. Cand un alt un finantator isi va exprima dorinta de a investi serios in Universitatea Craiova, atunci vom putea discuta despre o eventuala plecare a lui Rotaru, pana atunci, dorinta ta de a pleca Rotaru, ar inseamna desfiintarea Universitatii Craiova. Nu mai pierde timpul incercand sa provoci o revolta impotriva lui Rotaru, pentru ca oltenii sunt baieti destepti si nu se lasa pacaliti. Pacalicii sunt tabara lui Mititelu. Este adevarat ca suporterii sunt dezamagiti ca in vara asta nu s-au facut transferuri, dar de aici pana a-l goni pe omul care baga bani in club, este o mare diferenta . Hai UNIVERSITATEA CRAIOVA !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează