FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Mihai Stoica, un nou atac la adresa arbitrajului: „Domnul arbitru este în dubă azi”

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2022 11:23 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 14:54

În ziua meciului U Cluj - FCSB, Mihai Stoica și-a continuat disputa cu arbitrul Adrian Cojocaru.

Managerul general de la FCSB a publicat un mesaj pe contul de Facebook, prin care l-a atacat pe Adrian Cojocaru, făcând referire și la meciul Rapid - CFR Cluj 2-1.

Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”
RAPID - CFR CLUJ 2-1
Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”

Mihai Stoica îl înțeapă pe Adrian Cojocaru

„Nu știu ce e mai alarmant, ce s-a întâmplat în derby-ul vișiniu sau că domnul arbitru Cojocaru Adrian Viorel este în dubă azi. În duba VAR. E la Mioveni - Sibiu”, a scris Mihai Stoica. 

Cojocaru a fost delegat ca arbitru VAR în meciul CS Mioveni - Hermannstadt, programat azi, de la ora 18:00.

Mihai Stoica l-a atacat pe Cojocaru după UTA - FCSB

Cojocaru a condus meciul dintre UTA și FCSB (2-2), din prima etapă a grupelor Cupei României. După acel meci, MM Stoica l-a atacat pe central.

„Vreau să facem și noi un memoriu, să inserăm fazele astea. Dacă acest Cojocaru mai arbitrează vreodată FCSB, înseamnă că ceva nu e în regulă. Nu poți să îi dai al doilea galben lui Tavi Popescu pentru un fault de joc.  Cine spune că nu a fost fault la Musi, înainte de eliminarea lui Radunovic, nu se pricepe la fotbal! Punct!

Și faptul că nu l-a eliminat pe Benga e o problemă. Ce a făcut Cojocaru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru CCA, pentru FRF. El ne-a scos din Cupă! Ar trebui să ne ducem cu a 4-a echipă de acum! Așa merită, la ce ne-a făcut Cojocaru. 

Noi câștigam la Arad dacă nu exista recitalul ăsta. Dacă n-ar fi atât de greu, l-aș acționat în instanță. A creat un prejudiciu clubului. Dar nu prea se poate. Noi și calculele pe care le făcusem, ni le-a dat jos Cojocaru”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport. 

Ce a reclamat MM Stoica

1. Min. 87: Benga este iertat de al doilea cartonaș galben

  • Benga, care avea deja un galben, șutează după fluierul arbitrului, gest care ar fi putut fi sancționat de Cojocaru cu al doilea „galben” și implicit eliminare.

2. Min 90+1: Radunovic vede al doilea cartonaș galben. Mihai Stoica a cerut un fault comis înaintea asupra lui Musi.

  • Mihai Stoica nu acuză direct acordarea celui de-al doilea galben pentru Radunovic, luat pentru o piedică, ci faza premergătoare. Aflat în drumul spre poarta lui Balauru, Musi a fost ajuns din urmă și doborât de Postolachi, într-un duel umăr la umăr.

3. Min. 90+4: Octavian Popescu vede al doilea cartonaș galben

  • Deja cu doi oameni în minus, FCSB mai avea de rezistat 90 de secunde. Octavian Popescu a ieșit din dispozitivul defensiv, a încercat să joace mingea, dar l-a lovit pe Dobrescu, o intrare fără intensitate.

Adrian Cojocaru are suspiciuni că, la UTA - FCSB, unii jucători și-au dorit eliminarea!

Pe 27 octombrie, Gazeta Sporturilor a publicat două episoade șocante de culise în arbitrajul românesc. Unul dintre ele îl avea în prim plan pe Adrian Cojocaru.

Meciul dintre UTA și FCSB, din Cupă, a conținut nu mai puțin de 4 cartonașe roșii și 14 avertismente. Chiar a doua zi după acel meci, arbitrii au fost convocați la o ședință de către conducerea CCA. 

În cadrul acesteia, Adrian Cojocaru, „centralul” întâlnirii de la Arad, a fost criticat pentru două decizii: că n-a văzut penalty-ul în favoarea FCSB-ului, pe care l-a acordat abia după intervenția VAR, dar și fiindcă l-a eliminat gratuit pe Octavian Popescu. Arbitrul din Galați a fost apoi informat că va fi suspendat din cauza acestor erori. 

Ulterior ședinței însă, Cojocaru le-a spus unor colegi arbitri că i s-a părut extrem de curios comportamentul unora dintre jucătorii care au fost eliminați. Arbitrul gălățean le-ar fi transmis inclusiv suspiciunea că unii i-au lăsat senzația că au dorit cu orice preț să fie eliminați.

Cei 4 jucători care au primit cartonaș roșu au fost: Bouhenna, Radunovic, Octavian Popescu și Chindriș. Primul și ultimul au fost eliminați fix pentru același tip de acțiune, una extrem de rar întâlnită: persiflarea „centralului"” prin aplauze ironice îndreptate către arbitru. Ba chiar, în cazul stoperului celor de la UTA, modul în care el a reacționat, fiind pe bancă, e aproape fără precedent.

Cojocaru fusese avertizat de arbitrul de rezervă că fundașul central vociferează și comentează. „Centralul” a venit spre banca arădenilor, moment în care Chindriș a început deja să-l aplaude în batjocură. Cojocaru i-a arătat cartonașul galben, după care Chindriș a repetat obsesiv aplauzele. Iar Cojocaru i-a arătat încă o dată „galben” și l-a eliminat. 

Inclusiv colegii lui Chindriș, în frunte cu portarul Iacob, au fost uimiți de cum s-a comportat acesta și i-au reproșat dur, în acel moment, gesturile pe care le-a avut.

Citește și: 

Ionel Ganea îl compară pe Andrea Compagno cu o legendă a Universității Craiova: „Are ceva din stilul lui”

EXCLUSIV Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean

Citește și:

Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America
Campionate
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (9)
cdba3133
cdba3133  •  31 Octombrie 2022, 14:40

O fi tot Dinamo de vina si acum?

Ionescu07
Ionescu07  •  31 Octombrie 2022, 13:00

Adevărul este că voi, cei de la GSP, greșiți fundamental când preluați toate elucubrațiile acestui om care, binențeles, a fost dus cu duba la locul unde s-a desăvârșit ca intelectual rasat ce se află. Dacă zicerile lui nu ar mai fi publicate cu atâta râvnă de voi, probabil că ciobanul l-ar rejecta de urgență din schemă pentru incompetență..

lulu
lulu  •  31 Octombrie 2022, 12:56

Ei,nu toată lumea se poate bucura de onoruri :dubă cu girofar și însoțitori!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează