FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

ANALIZĂ Dică, încă un FAIL în Superliga! » A 5-a misiune ratată de „Nick”

Nicolae Dică, 43 de ani, a fost demis de la FCU Craiova după numai o lună petrecută pe banca oltenilor
Nicolae Dică, 43 de ani, a fost demis de la FCU Craiova după numai o lună petrecută pe banca oltenilor

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 12:29 / Actualizat sambata, 19 august 2023 12:29

Nicolae Dică, 43 de ani, a fost demis de la FCU Craiova după numai o lună petrecută pe banca oltenilor ♦ Antrenorul „Nick” e la al 5-lea eșec în campionat, după ce a retrogradat cu CS Mioveni și nu a reușit niciodată cu FCSB în plan intern în 3 sezoane diferite.

Înfrângerea cu Petrolul, 3-4, i-a fost fatală lui Dică. Prezentat pe 17 iulie, Nicolae i-a preluat pe olteni după prima etapă, 1-3 cu FCSB, și i-a condus în numai 5 partide, înregistrând două victorii și 3 eșecuri.

Rezultatele lui Nicolae Dică la FCU Craiova:

  • 0-1 vs. Sepsi
  • 3-4 vs. U Cluj
  • 1-0 vs. FC Botoșani
  • 3-1 vs. FC Voluntari
  • 3-4 vs. Petrolul

FCU Craiova se clasează acum pe 9, loc provizoriu, la un punct distanță de zona play-off-ului, obiectivul echipei din acest sezon. 

Adrian Mititelu nu a mai rezistat: Nicolae Dică, dat afară de la FCU Craiova!
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu nu a mai rezistat: Nicolae Dică, dat afară de la FCU Craiova!

Ultima dată, Dică a retrogradat cu CS Mioveni

Iar Dică leagă experiențele ratate în Superliga.

În ianuarie, Dică accepta o provocare uriașă. La o lună și jumătate de când încheia al doilea mandat la FCSB, fostul fotbalist semna cu lanterna roșie CS Mioveni, aflată la 10 puncte distanță de primul loc de baraj, obiectivul anunțat de „Nick” încă de la numire.

Începutul a fost nesperat de bun, două victorii și trei rezultate de egalitate. A urmat însă o perioadă foarte slabă, continuată până la finalul lunii aprilie, cu 7 eșecuri în 9 etape, plus o eliminare din Cupa României, după un usturător 1-4 cu Sepsi în sferturile de finală.

Dică și-a dat demisia la jumătatea play-out-ului, cu o rundă înainte ca Mioveni să pice matematic.

Nicolae Dică, 3 campionate ratate cu FCSB!

Dică a bifat primele experiențe ca tehnician în Superliga de pe banca celor de la FCSB, iunie 2017 - decembrie 2018 și, mai aproape în timp, iulie - noiembrie 2022.

Raportat strict la obiectivul pe care îl avea în campionat, anume câștigarea titlului, aceste două experiențe întinse pe parcursul a trei sezoane au însemnat un eșec pentru cariera lui „Dicanio”:

  1. Doar primul sezon l-a dus la capăt și l-a încheiat pe 2, în spatele CFR-ului;
  2. Stagiunea următoare s-a terminat la jumătate pentru el, fiind demis în decembrie;
  3. În fine, în campionatul trecut, Dică a lăsat-o pe FCSB abia pe 6.

Palmares foarte slab și în Cupa României

Antrenorul Dică n-a avut succes nici în a doua cea mai importantă competiție de la noi. Cu FC Argeș a părăsit de fiecare dată Cupa în turul 4: 1-4 vs. Chindia (2016/17) și 1-2 vs. Flacăra Horezu (2019/20).

La FCSB a fost și mai rău. S-a făcut de râs în primele două campanii, înfrângeri umilitoare cu Hermannstadt (0-3, „sferturi”, 2017/18) și Dunărea Călărași (1-2, „optimi”, 2018/19).

În precedentul sezon, a participat în Cupa României cu două echipe diferite. A condus-o pe FCSB doar la prima partidă din grupa B, semieșec, 2-2 la Arad, cu UTA, și a pierdut categoric cu Mioveni în „sferturi”, unde a găsit echipa.

Cu FCU Craiova n-a apucat să înceapă competiția.

Bun doar în Europa

Perfomanțele lui Nicolae Dică se leagă în principal de parcursul european al FCSB-ului cu el pe bancă. „Nick” a dus echipa în play-off-ul Champions League, în grupele și în primăvara Europa League și în grupele Conference League.

În prima campanie europeană, 2017/18, a accesat play-off-ul de Champions League, unde a fost eliminat de Sporting, dar a plonjat în grupele Europa League. A ajuns în primăvară, „dublă” cu Lazio în „16”-imi, victorie acasă, 1-0, eșec clar la Roma, 1-5.

Anul următor nu s-a calificat în grupele Europa League, fiind eliminat de Rapid Viena în play-off. S-a revanșat vara trecută, când a dus echipa în grupele unei competiții europene - Conference League, de această dată - după 5 ani de pauză.

Renunță la cariera de antrenor? „Nu fac asta pentru bani”

Invitat în noiembrie 2022 la GSP Live, Dică a spus că nu va ezita să-și încheie cariera de antrenor devreme, până să împlinească 50 de ani, în cazul în care rezultatele obținute nu se vor ridica la nivelul așteptărilor.

„Dacă nu voi avea rezultatele pe care mi le doresc, este posibil să renunț. Pentru că eu nu fac asta pentru bani! Mulțumesc lui Dumnezeu, am o situație financiară bună și fac asta din plăcere și din pasiune. Dar dacă nu voi avea rezultatele pe care mi le doresc, e posibil ca, la un moment dat, să renunț”, a explicat acesta, la GSP Live.

2017este anul în care Dică a promovat cu FC Argeș în Liga 2, la prima experiență ca „principal”

VIDEO. Ultima conferință de presă a lui Nicolae Dică la FCU Craiova

Mai multe articole de actualitate:

Boloni, rezultat fantastic cu Marseille: echipa lui a marcat de două ori în inferioritate numerică
LIGUE 1
Boloni, rezultat fantastic cu Marseille: echipa lui a marcat de două ori în inferioritate numerică
Ce riscă Gigi Becali după ce a declarat că a pariat pe Nordsjaelland - FCSB » Poate fi interzis în fotbal și amendat drastic
FCSB
Ce riscă Gigi Becali după ce a declarat că a pariat pe Nordsjaelland - FCSB » Poate fi interzis în fotbal și amendat drastic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
ray51
ray51  •  21 August 2023, 18:39

Patronul nu-l vrea pe DICA dar sa nu uite ca sumuDICA il contine pe primul. Asa ca Mititelu trebe sa gandeasca bine di tat si sa admita ca in fotbalul de la noi nu exista super tehnicieni, super fotbalisti, super arbitri, o Federatie fara cusur sau ca a murit Cooperativa. Bafta cel putin pana la iarna!!!

cantonio_1969
cantonio_1969  •  20 August 2023, 10:59

in acest moment in ro nu avem antrenori capabilitotul este doar noroc si la mina arbitrului

istet10
istet10  •  19 August 2023, 20:22

Mititelu, Varga, Rotaru incep sa semene din ce in ce mai mult cu Gigi.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează