FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Povestea lui Paul Iacob » Idolul lui e Gerard Piqué, iar visul cel mare e să joace în Spania: „Dacă a reușit Horațiu Moldovan, sper să reușesc și eu!”

Paul Iacob
Paul Iacob

Articol de , - Publicat joi, 04 aprilie 2024 16:47 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 17:03

Paul Iacob (27 de ani), fundașul central de la Rapid, a povestit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor care au fost primii lui pași către fotbal, ce idoli avea în copilărie și care e cel mai mare obiectiv pe care îl are în carieră.

Paul Iacob s-a născut la Constanța, unde a început să joace fotbal la 8 ani, fiind un produs al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.

A continuat apoi să joace la Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Dunărea Călărași și Chindia Târgoviște. În vara anului 2022 s-a transferat la Rapid București, unde are contract până în 2026.

VIDEO. Paul Iacob povestește cum a început fotbalul: „Veneam mereu acasă cu genunchii juliți din curtea școlii. L-am rugat pe tata să mă ducă la fotbal!”

„Mă jucam pe stradă cu copiii mai mari. Veneam acasă mereu julit pe genunchi și pe coate de la căzături. Apoi tata mi-a promis că mă duce la fotbal ca să nu mă mai julesc, ca să nu mă mai joc pe stradă!

Abia după 6 luni, i-am adus eu aminte, de ziua mea, că trebuia să mă ducă la fotbal și m-a dus la Farul, pe vremea când aveam 8 ani.

Prima oară am început fotbalul pe postul de extrema stângă. Când eram mic, îl aveam idol pe Gerard Pique. L-am considerat un jucător pe stilul meu, era preocupat foarte mult de posesie, pot să spun că el mi-a influențat cariera", a declarat fotbalistul.

Paul Iacob este unul dintre jucătorii care s-au făcut remarcați în acest sezon la Rapid. Are în palmares alături de FC Viitorul Cupa și Supercupa României câștigate în sezonul 2018-19, însă își propune să câștige un titlu cu Rapid București.

VIDEO. Paul Iacob: „Visul meu cel mare este să câștig titlul cu Rapid!”

„Mă gândesc și la un transfer, dar până nu câștig un titlu cu Rapid, nu vreau să plec.

Îmi place mult Spania, este, cred eu, cel mai tacticizat fotbal, vorbind de faza de atac, pentru că știm foarte bine că în Italia se lucrează mult pe partea defensivă. Cred că Spania mi se potrivește cel mai bine!

Mi-ar plăcea să ajung acolo! Dacă Horațiu Moldovan a reușit, sper să reușesc și eu!", a concluzionat jucătorul din defensiva Rapidului.

Citește și:

Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”
RAPID
Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”
Incredibil, dar adevărat: Steaua și Dinamo au existat cu mult înainte de venirea tancurilor sovietice! Steaua a apărut chiar înaintea Rapidului
ISTORII NEȘTIUTE
Incredibil, dar adevărat: Steaua și Dinamo au existat cu mult înainte de venirea tancurilor sovietice! Steaua a apărut chiar înaintea Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Octavianus1923
Octavianus1923  •  04 Aprilie 2024, 18:32

Îmi pare rau sa o spun dar pt mine esti o mare dezamăgire. Rapid a avut fundasi centrali de mare valoare de la Grigoras la Iencsi sau de la Maftei la Dulca si pot da inca multe exemple Perja, Andrade...multi, multi de tot care au fost cumva temelia pe care s a construit echipa. Marius Constantin uite era sa l uit...si inca cati au mai fost....tu insa mai ai mult de invatat....de la a sta in teren la linia de offside la jocul de constructie pt ca in afara de pase laterale și un gol sau doua cu Fcsb eu multe nu am vazut de la tine si chiar am sperat la mai mult. Imi place ca iti asumi greselile dar mai mult as vrea sa nu ai ce greseli sa ti asumi....pana la un transfer in Spania este cam din Giulesti pana la Madrid.....stii cantecul ? Nu prea ai valoare de Rapid...Rapidul ala pe care l stiu eu si l vreau campioana României. FZR ! Mai multa munca si mai putine interviuri....

befree
befree  •  04 Aprilie 2024, 18:30

''Mă gândesc și la un transfer, dar până nu câștig un titlu cu Rapid, nu vreau să plec.'' Se pare ca o sa-ti inchei cariera la Rapid.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  04 Aprilie 2024, 17:44
Postat de dreammster pe 04 Aprilie 2024, 17:12

Idoulul lui e unul dintre cei mai slabi fundasi care a jucat la Barcelona in era moderna. Bun, m-am lamurit si cu Iacob.

Dar care a avut-o pe Shakira.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează