FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FCU CRAIOVA 4-3

VIDEO + FOTO Tiki-Taka prahovean » Meci nebun între Petrolul și FCU Craiova

Tiki-Taka prahovean » Meci nebun între Petrolul și FCU Craiova
Tiki-Taka prahovean » Meci nebun între Petrolul și FCU Craiova

Articol de , , - Publicat vineri, 18 august 2023 20:29 / Actualizat vineri, 18 august 2023 20:54

Petrolul Ploiești a câștigat cu FCU Craiova, scor 4-3, în primul duel din etapa a 6-a din SuperLiga.

Într-un meci de poveste și cu goluri pe bandă rulantă, Petrolul s-a impus în fața oltenilor lui Mititelu și a bifat a treia victorie la rând în campionat, fiind deja cu gândul la derby-ul cu Dinamo, de etapa viitoare

"Lupii" au mușcat letal și au răpus campioana Farul într-un thriller interzis cardiacilor, apoi au învins-o pe Rapid și au declanșat involuntar haosul în Giulești. Cu un moral excelent și șase puncte agonisite meticulos în ultimele două meciuri, Petrolul avea toate motivele să spere că se poate încă o victorie.

I-a făcut KO rapid

Și a vrut să încheie repede socotelile, să-și asigure un avantaj care să-i dea liniște și să joace la trecerea timpului. Jair, în secunda 21, a încercat o "foarfecă" de toată frumusețea, dar mingea s-a scurs pe lângă bara lui R. Popa.

Jair și-a arătat din nou calitățile de brazilian cu gleznă fină de pe Copacabana, i-a pasat ideal lui Irobiso (4), care a marcat printre picioarele portarului și a declanșat fiesta pe "Ilie Oană".

Sidibe, rezervă înainte de a începe meciul, trimis însă pe teren după accidentarea lui Baeten, a primit o pasă senzațională, însă finalizarea n-a prins spațiul porții.

Dar oltenii s-au văzut din nou învinși după un contraatac de manual! Jair (12) și-a trecut și numele pe lista marcatorilor, după o pasă de maestru al lui Grozav, noul "bijutier" al vestiarului după plecarea lui Budescu.

Brazilianul l-a executat fără emoții pe portar, golul a fost verificat de VAR pentru un posibil ofsaid, validarea venind după doar câteva secunde de verificări.

Barajul prahovean și eroarea lui Zima

Oltenii n-au renunțat deloc la luptă, au încercat să pună presiune și să desfacă apărarea betonieră a prahovenilor lui Pârvu, dar de fiecare dată se loveau de-un zid cu 20 de metri înainte de poartă.

Doar că încercările repetate au dat roade într-un final. Atunci când șutul lui Sidibe, de pe 15 metri, l-a surprins pe Zima, care a respins ca un începător în față, de unde Van Durmen n-avea cum să rateze. 2-1.

Și-așa s-a intrat la cabine, cu avantaj minim pentru "lupi", dar cu mulți nervi acumulați în primele 45 de minute, cu decizii la limită luate de "centralul" Feșnic, fluierat copios de suporterii ploieșteni.

Olteni umiliți și salvați de VAR

După o repriză spectaculoasă cu trei goluri, o atmosferă pe măsură, Dică a schimbat și a trimis suflu nou pe teren. Cu Achim și Bahassa, oltenii s-au năpustit din prima, iar Bauza a fost la o palmă distanță de a face 2-2.

Petrolul n-a renunțat, a așteptat cuminte și-a mușcat când a trebuit. Cine putea să o facă dacă nu tot Irobiso (60), după o nouă acțiune fabuloasă construită de trupa lui Pârvu? Un tiki-taka prahovean și o nouă pasă de manual a brazilianului Jair.

Nici nu s-a terminat bine bucuria că Takayuki a făcut 4-1, după o centrare a lui Hanca. Reușita a fost validată de "centralul" Feșnic, dar Cătălin Popa, din camera VAR, a văzut pe reluări că mingea îl lovește în mână pe japonez. Golul a fost anulat.

Final cu emoții mari

Grozav a vrut să repete bijuteria din meciul cu Farul, a prins o "torpilă" de la 35 de metri, boxată cu greu de Popa (68). S-a făcut până la urmă 4-1! Zima a degajat rapid până la Petrovici, care i-a pasat lui Musi, aflat la limita ofsaidului, și l-a învins pe portar (76).

Nebunia nu s-a terminat! Chițu a marcat pentru Craiova din pasa lui Bauza (80), iar Feșnic a fost salvat din nou de VAR și-a dictat 11 metri pentru olteni la faultul lui Grozav asupra lui Blidar. Bauza (85) a tras, a făcut 4-3. Ce emoții, ce tensiune!

S-a terminat totuși! Un nou meci de poveste, cu șapte goluri și două echipe care au luptat până la ultima picătură de energie pentru a treia victorie consecutivă din SuperLigă. I-a ieșit Petrolului de această dată! 

FINAL. Petrolul Ploiești - FCU Craiova 4-3

  • Click AICI pentru statistici 
  • Au marcat: Irobiso 4, 60, Jair 13, Musi 75 / Van Durmen 34, Chițu 80, Bauza 85 (pen.)
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • Irobiso a deschis scorul din postură de unu la unu cu portarul, pe care l-a învins cu un șut la firul ierbii, mingea trecând printre picioarele lui Popa. Un minut mai târziu, Sidibe putea egala, dar a trimis peste poartă din apropiere, singur cu Zima.
  • Jair a dus scorul la 2-0, cu un șut la colțul lung cu piciorul stâng, după o lansare perfectă în adâncime.
  • Van Durmen a redus din diferență din apropiere, după ce Zima a respins greșit șutul lui Sidibe
  • Apărarea oltenilor a cedat în doar 3 minute. Mai întâi, Irobiso a fost pierdut prin careu și a marcat fără emoții, apoi portarul Popa a greșit, mingea a rămas la Seto, care a punctat cu un șut pe spate. Jucătorul Craiovei a avut noroc, golul a fost anulat pentru un fault în atac
  • Musi a dus în cele din urmă scorul la 4-1, din postură de 1 la 1 cu Popa. Finalul a fost incendiar, FCU Craiova a redus din diferență prin Chițu, din pasa lui Bauza. Apoi, argentinianul a marcat golul al treilea al oltenilor, dintr-un penalty acordat cu VAR.
  • 8.400 de fani sunt la meci, număr oficial

Informații de pe stadion de la reporterii GSP

+1 FOTO
  • Baeten era anunțat titular în formația celor de la FCU Craiova, dar cu 20 de minute înainte de startul meciului acesta a acuzat probleme medicale, iar locul acestuia în formula de start a fost luată de Sidibe.
  • Adrian Toader va da lovitura de start a meciului dintre Petrolul și FCU Craiova. Acesta a jucat timp de 8 sezoane pentru Petrolul, între 1992-2000, adunând 134 meciuri și 22 goluri pentru „găzari” în primul eșalon. Câștigător al Cupei României în 1995.
  • Petrolul a obținut prima victorie în Giulești, în prima divizie, după o pauză de 27 de ani. Iar pentru a marca evenimentul oficialii clubului comercializează tricouri speciale, iar suporterii găzari pot rămâne cu o amintire de colecție! Tricourile speciale purtate de fotbaliști în derby pot fi cumpărate de la magazinul oficial.
  • Mesaj războinic trimis de Petrolul înaintea meciului de astăzi. „Împreună am crezut, am luptat și am câștigat, obținând toate punctele puse în joc în ultimele 2 meciuri, cu două formații puternice: Farul Constanța & Rapid București! Echipa este pregătită fizic și mental de un nou succes, astfel așteptăm toată haita lupilor galbeni pe «Ilie Oană», pentru a celebra o nouă seară alături de favoriți!”, a fost mesajul transmis pe Facebook.

  • Vești bune pentru ambele echipe! Gazonul de pe „Ilie Oană” arată mult mai bine decât la ultimele meciuri desfășurate aici. Chiar dacă mai sunt zone cu iarbă lipsă sau gazon ars de soare, suprafața de joc se prezintă în condiții mult mai bune.
  • Jucătorii celor de la FCU Craiova au fost primii care au sosit la stadion. Și-au lăsat gențile în vestiar și-au ieșit la inspecția terenului. La scurt timp au apărut și gazdele de la Petrolul. În mare parte fotbaliștii s-au salutat, dar puțini au preferat să schimbe câteva vorbe înainte de meci.
  • Și la confruntarea de astăzi, galeria celor de la Craiova boicotează meciul! Chiar și așa, Jandarmeria Prahova a intrat în dispozitiv inclusiv în sectorul rezervat oaspeților. Sunt șanse să vină totuși câțiva fani locali care să susțină FCU.
  • La ora 17:00 sunt 37 de grade la Ploiești, aerul este sufocant și nu există nicio adiere de vânt. Organizatorii meciului au pornit aspersoarele cu apă înainte de încălzirea celor două echipe. 
+23 FOTO

3 pase decisivea oferit Valentin Ţicu (Petrolul Ploiești) în primele cinci runde, performanţă pe care a mai realizat-o doar Alexandru Mitriţă (CSU Craiova)

VIDEO. Petrolul - FCU Craiova // Reacția fanilor ploieșteni la primul gol al favoriților, marcat de Christian Irobiso

Petrolul Ploiești - FCU Craiova, echipe de start:

Petrolul: 38. Zima - 74. Papp, 3. Meijers, 5. Țicu - 44. Dumitriu, 20. Hanca, 11. Seto, 8. Jair, 99. Musi - 9. Irobiso, 7. Grozav
Rezerve: 12. Eșanu, 27. Gomes, 34. Garutti, 25. purtic, 41. Rădulescu, 6. Jefferson, 13. I. Răducan, 95. M. Constantinescu, 17. Petrovic.
Antrenor: Florin Pârvu

FCU Craiova: 31. R. Popa - 18. Compagnucci, 4. Lacroix, 14. Henriques, 16. Mascarenhas - 77. Asamoah, 8. Dr. Albu - 51. Sidibe, 10. Bauza, 30. Van Durmen - 11. A. Chiţu
Rezerve: 50. Gurău, 5. Kvakic, 6. Vl. Achim, 23. Vl. Pop,  28. Bahassa, 15. Blindar, 99. Blănuță, 9. Ibrahim
Antrenor: Nicolae Dică 

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești 
Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Valentin Avram și Alexandru Cerei 
Arbitru AVAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Romică Bîrdeș

Citește și alte știri din Superligă: 

CFR le bate obrazul rivalilor înaintea derby-ului Clujului: „Argumente nejustificate. Ne-au respins cererea!”
U CLUJ - CFR CLUJ
CFR le bate obrazul rivalilor înaintea derby-ului Clujului: „Argumente nejustificate. Ne-au respins cererea!”
Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi
FARUL
Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (38)
User11
User11  •  18 August 2023, 21:19
Postat de parachioara5 pe 18 August 2023, 19:53

...iar a dat Petrolu gol ...nimeni nu tine cu clona politica a lui mititelu infiintata in 2017 ...dupa ce a fost bagata direct in divizia B ...dar n au avut bani sa continue si s au retras ...

Clonatii astia, *** psd, cloneaza absolut tot, inclusiv expresiile corect intemeiate, asupra lor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcostea
fcostea  •  18 August 2023, 20:59

Ne revenim cu Rapid! Forta Stiinta!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  18 August 2023, 20:57

Alo GSP : dati 4-4-2 si la compozitie este 3-5 - 2 , Oricum stiu ca aveti "***" in redactie . Florin Parvu , eu te-am judecat inainte ... Daca joci : 4- 3 -3 , "armonica " , Te invat ca-s prahovean , si terminati in primele 3 , la sfarsit acestui campionat , aveti din partea mea o masina Dacia Duster ultimul Tip , fiecare ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează