FOTBAL  »  Superliga  »  A MURIT PELE

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Brazilianul din Superligă vorbește despre dispariția lui Pele: „Brazilia de azi e așa datorită lui! Noi îl știm de când ne-am născut, deși nu l-am văzut!”

Articol de , - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 21:02 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 21:06

Romario Pires (34 de ani) a fost devastat de moartea marelui Pelé. Brazilianul de la U Cluj dezvăluie ce a însemnat pentru el cel numit ”Regele”. E convins că Brazilia n-ar fi fost azi ce e fără acesta.

- Romario, au trecut câteva zile de la moartea lui Pelé. Vreau să-mi zici: ce a însemnat pentru tine?
 - Nu doar pentru mine, ci pentru toată Brazilia! E la fel. Am văzut un citat la Neymar, nu știu dacă e al lui sau l-a luat din altă parte. Acel citat în care spunea că înainte de Pelé, 10 era doar un număr și atât. După Pelé, numărul 10 e cel mai important număr din fotbal. Până la Pelé fotbalul era doar un sport, frumos, dar după Pelé a devenit cel mai frumos din lume. O să ne lipsească! E Regele fotbalului. Dar a ajuns momentul să se odihnească. Acum rămâne doar Pelé pentru veșnicie. 

Cum a ajuns Pele golgheter
EDITORIAL
Cum a ajuns Pele golgheter

- Când ai auzit prima dată de Pelé? 
- În Brazilia, noi ne-am născut cu Pelé în urechi. De la tată, bunici, toată lumea care l-a văzut jucând, nu mai are interes pentru alți jucători. Cine l-a văzut pe Pelé jucând nu mai e interesat de altcineva. Pelé și atât. Romario, Ronaldinho sunt foarte buni, dar nu l-ați văzut pe Pelé! Așa ne zic toți cei mai în vârstă. Când ne-am născut, noi deja îl cunoșteam pe Pelé. Fără să vrem. Practic, știam ce a făcut deși nu l-am văzut jucând. Un impact imens. 

- Și vorbim despre Brazilia, care are atâția jucători mari.. .
- Așa am crescut. E cultura Braziliei. De ce are Brazilia atâtea campionate mondiale câștigate? Știm că datorită lui Pelé. Noi știm că toate performanțele din fotbal i se datorează lui Pelé. Toți cei care au venit după el au vrut să realizeze aceleași fapte. Toți voiau să-i calce pe urme. Toată lumea în Brazilia voia să fie Pelé, să fie ca Pelé. 

- Ce-ai simțit când ai văzut imaginile din Brazilia de la funeralii? 
- A meritat tot ce s-a întâmplat. Un „La revedere!" meritat. Pentru tot ce a făcut pentru Brazilia, pentru fotbalul brazilian și mondial. Dacă azi Brazilia e o țară a fotbalului, cu valoare, cu fotbaliști mari, de la el a început tot. Ne-a făcut fericiți pe toți, sute de mii de oameni, milioane de oameni.

Un singur campion mondial la înmormântarea lui Pele 

Brazilienii încă sunt supărați. Pelé, „Regele" lor, unicul cu 3 Cupe Mondiale câștigate, a fost înmormântat marți, dar la priveghi a venit un singur membru al loturilor Seleção care au cucerit lumea în 1994 și 2002. 

Mauro Silva, doar el, și-a luat adio de la „Perla Neagră" pe stadionul lui Santos, Vila Belmiro, loc de pelerinaj timp de 24 de ore, de luni până marți dimineață. Familia lui Pelé a fost surprinsă. La fel, clubul Santos. 

Citește și:

Proces incredibil pierdut de Barcelona! Trebuie să achite 8,5 milioane de euro pentru 17 minute

Atletico Madrid i-a găsit înlocuitor lui Joao Felix la Barcelona!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close