FOTBAL  »  Superliga  »  SANCȚIUNE

Sancțiuni drastice după scandalul de la FC Hermannstadt - U Cluj » Un jucător al clujenilor, amendat și suspendat o lună

Sursă foto: Captură Digi Sport +7   FOTO
Sursă foto: Captură Digi Sport

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 19:11 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 20:03

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a aplicat sancțiuni drastice pentru mai mulți oameni implicați în scandalul de la finalul meciului dintre FC Hermannstadt și U Cluj, din etapa #3 a play-out-ului Superligii.

Atunci Alexandru Chipciu a acuzat că a fost înjurat de un membru din staff-ul lui Hermannstadt, ceea ce a dus la încăierarea generală și la ploaia de cartonașe roșii.

Gigi Becali, noi detalii despre negocierile pentru transferul lui Philip Otele: „O să vorbesc cu Varga!”
FCSB
Gigi Becali, noi detalii despre negocierile pentru transferul lui Philip Otele: „O să vorbesc cu Varga!”

Bogdan Mitrea a fost suspendat pentru violență până la data de 7 mai, iar Pițian a fost suspendat pentru comportament nesportiv. Concret, Mitrea a fost implicat în bătaie, iar Pițian doar a adresat injurii adversarilor.

Bogdan Mitrea, amendat cu 4.500 de lei și suspendat pentru o lună

„Se sancționează antrenorul Berța Florin (n.r. antrenor secund FC Hermannstadt) cu suspendare pentru o lună și penalitate sportivă de 6.800 de lei. Se sancționează antrenorul Costache Laurențiu (n.r. antrenor FC Hermannstadt) cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 360 de lei.

Se sancționează jucătorul Mitrea Bogdan (U Cluj) cu suspendare timp de o lună și penalitate sportivă de 4.500 lei. Se sancționează jucătorul Pițian Ovidiu Andrei (U Cluj) cu suspendare pentru două meciuri şi penalitate sportivă de 900 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Alexandru Chipciu, despre încăierarea generală din Hermannstadt - U Cluj: „S-au umflat mușchii pe el. Să-și lucreze și creierul la sală”

Imediat după reușita lui Popa din minutul 90+7 s-a declanșat o încăierare generală, în urma căreia „centralul” Marcel Bîrsan a scos cartonașul roșu din buzunar. Totul a plecat de la un conflict verbal între Alexandru Chipciu și un membru al staff-ului sibienilor, față de care căpitanul Universității nu a avut milă la flash-interviul de la final.

Bătaie generală după Hermannstadt - U Cluj, foto: captură de ecran Prima Sport
Golul marcat de Daniel Popa, foto: captură de ecran Prima Sport
Bătaie generală după Hermannstadt - U Cluj, foto: captură de ecran Prima Sport
Bătaie generală după Hermannstadt - U Cluj, foto: captură de ecran Prima Sport
Bătaie generală după Hermannstadt - U Cluj, foto: captură de ecran Prima Sport
+3 FOTO

„La final s-au umflat mușchii pe un angajat de la Hermannstadt de a fost pe la CFR Cluj, de... nu vreau să mai zic nimic. În fine, i-am dat multă atenție atunci și acum, când am trecut pe lângă bancă, m-a înjurat. Mi s-a părut incredibil că poate să mă înjure, dar s-a pompat puțin la sală și s-au umflat mușchii pe el.

Apoi am vorbit cu Dani Coman, mi-a zis că m-am bucurat ostentativ. Dar m-am bucurat pentru că sunt trageri de timp non-stop în Liga 1, mingi nu mai avem pe margine, orice duel era fault pentru ei, pentru noi nu. A dat 6 minute de prelungire dar s-a jucat un minut... normal că mă enervez.

Am zis «Pune, mă, mingea în joc, să jucăm fotbal, ca să promovăm, să fim mai buni dacă vrem ca fotbalul românesc să fie mai bun!». Dar așa, joci în 2 pe 4... normal că vom avea probleme cu echipele din străinătate.

Dar, respect pentru Hermannstadt, este o echipă bună. Am fost copilul lui Măldă când eram la Brașov, e un antrenor foarte, foarte bun. Pe Dani Coman îl respect, nu a fost nimic ostentativ. Pur și simplu, față de situația în sine cu trageri de timp, întreruperi, cu arbitrul permițând lucrurile astea, să vină să explice... Vrem fotbal, să jucăm fotbal non-stop!

OK, dă drumul la minge mai repede, nu trebuie să ne explici. Eu chiar am crezut că s-a terminat meciul, nici nu am mers spre banca lor, am mers spre jucători.

Probabil că au interpretat ei, în fine... dar băiatul ăsta de s-au umflat mușchii pe el să fie mai liniștit, să-și lucreze puțin și creierul, nu doar mușchii” a fost declarația lui Chipciu.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Raul Rusescu crede că Alex Chipciu trebuia luat în locul lui Vasile Mogoș la echipa națională: „Are o experiență care ar fi putut ajuta”

Vezi și alte știri:

Gică Hagi, verdict dur, după demiterea lui Ivaylo Petev: „Domn' profesor nu mai există în România”
CSU CRAIOVA - FARUL
Gică Hagi, verdict dur, după demiterea lui Ivaylo Petev: „Domn' profesor nu mai există în România”
Ioana Timofeciuc, soția lui Florinel Coman, s-a apărat după ce a fost acuzată că a condus cu copilul la volan
FCSB
Ioana Timofeciuc, soția lui Florinel Coman, s-a apărat după ce a fost acuzată că a condus cu copilul la volan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
o_bic
o_bic  •  11 Aprilie 2024, 11:38

Chipciu,mai golan decât cei 2. El a provocat tot

1_0_1_0
1_0_1_0  •  11 Aprilie 2024, 09:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  10 Aprilie 2024, 21:44

Chiar dacă e vorba de jucători, sunt acte de huliganism. Bătăile între jucători, declarațiile rasiste, xenofobe, intonarea unui alt imn decât cel prevazut de constituția României sunt acte de huliganism și întra sub incidenta legii lui Dragomir. Frf de ce nu penalizează și cluburile a căror jucători sau oficiali au astfel de manifestări? Dacă Uta sau Dinamo le făcea contract ultrasilor care s-au bătut contract de zilier, nu aveau suspendat terenu? Frf sa .....De fapt cluburile trebuie sa învețe sa se apere. Nu mai trăim în epoca mitului eroului. Ci în epoca hold-upurilor legale. Pe baza de contract, și cu o presa a cărei menire e dezordinea morala și sociala în numele salariului.....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează