FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Cristi Săpunaru, înainte de Rapid - FCSB: „Nu se joacă titlul la meciul ăsta. Sub nicio formă!”

Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2024 11:03 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 13:46

Cristian Săpunaru, 39 de ani, a prefațat derby-ul Rapid - FCSB, programat sâmbătă, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Digi 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

Căpitanul Rapidului se așteaptă la o atmosferă senzațională pe Arena Națională, unde vor fi 48.000 de spectatori.

Ce pune la cale Rapidul pentru a evita o eventuală sărbătoare de titlu a celor de la FCSB în Giulești + MM Stoica: „Normal că mi-aș dori”
RAPID - FCSB
Ce pune la cale Rapidul pentru a evita o eventuală sărbătoare de titlu a celor de la FCSB în Giulești + MM Stoica: „Normal că mi-aș dori”

„E un meci greu, întâlnim ocupanta locului 1, o echipă valoroasă. Sperăm ca la sfârșitul meciului să ne bucurăm noi după un rezultat bun”, a spus apărătorul giuleștenilor.

Întrebat cum trăiește acest meci, Săpunaru a spus: „Este la fel cum este și cel cu Dinamo, sunt speciale pentru mine aceste meciuri datorită copilăriei pe care am avut-o alături de Rapid și vor rămâne speciale toată viața”.

Cristi Săpunaru laudă inițiativa Rapidului de a oferi întreaga peluză rivalei FCSB: „Ăsta e fotbalul, așa trebuie să fie”

Rapid va evolua pe un stadion plin, după ce fanii au epuizat biletele în doar două zile. Săpunaru a lăudat decizia clubului de a oferi o peluză întreagă rivalilor de la FCSB:

„E încă o pagină frumoasă în istoria Rapidului. Când s-a spus după meciul cu UTA că o să fie nevoie de Arena Națională, nu credea multă lume. Și, în două zile, a fost sold-out! Ăsta e fotbalul, așa trebuie să fie și cred că Rapid a fost corectă când a oferit toată peluza celor de la FCSB.

Jucăm acasă, chiar dacă este terenul pe care joacă ei acasă de obicei. Suntem în fața publicului nostru și sperăm să plece acasă fericiți toți rapidiștii. E cel mai așteptat și mai intens derby din ultimii ani. E derby-ul care aduce cei mai mulți suporteri de până acum”.

Cristi Săpunaru, înainte de Rapid - FCSB: „Nu cred că se joacă titlul la meciul ăsta”

Aflată la 12 puncte în spatele liderului FCSB, Rapid speră să micșoreze distanța în ultima etapă din sezonul regulat. Săpunaru rămâne moderat în declarații:

„Intrăm în play-off, vedem la câte puncte vom fi în spatele lor și vom ști ce avem de făcut acolo. Nu cred că se joacă titlul la meciul ăsta. Sub nicio formă! Mai sunt 10 meciuri de jucat în play-off.

Întrebat dacă e de părere că Florinel Coman ar trebui să aibă parte de un marcaj special, căpitanul alb-vișiniilor a respins ideea:

„Nu cred că putem să vorbim despre o singură persoană, chiar dacă Florinel este într-o creștere de formă imensă și cred că a fost omul decisiv la ultimele meciuri pentru ei. Totuși trebuie să vorbim de echipă. N-a jucat Florinel singur și nici alții de la FCSB. Anul ăsta e ceva diferit la ei, dar și la noi e. Nu se aștepta nimeni ca în 3 ani de zile să ajungă Rapidul să se bată la campionat”.

Cunoscut pentru discursurile motivaționale dinaintea meciurilor, Săpunaru spune că nu pregătește niciodată dinainte ceea ce le spune colegilor în vestiar.

„Nu am pregătit un discurs special. Nu pregătesc de fel. În funcție de cum este echipa și de ce este nevoie, asta le spun. Când zic ceva, cred în ceea ce zic, nu arunc vorbe ca să îmi păcălesc colegii. Tot timpul când le-am spus ceva am crezut în acel lucru pentru că numai așa putem să fim mai puternici”.

Săpunaru nu are preferințe pentru cea de-a 6-a echipă care va prinde play-off-ul.

„Pe cine mi-aș mai dori în play-off? Nu am preferințe. Dacă vorbim de prietenie, mi-ar plăcea ca rapidiștii care sunt la alte echipe să intre. Am mulți prieteni și la Arad, și la Cluj, și la Hermannstadt. Cred că cea mai bună echipă va intra în play-off”.

Cristi Săpunaru: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut mereu familia aproape: soția, fata, pe toți cei din jur”

Gigi Becali dezvăluise în urmă cu câteva zile cum plănuiește să celebreze în cazul în care FCSB va câștiga titlul după o pauză de 9 ani. Patronul roș-albaștrilor s-a distrat și a anunțat că va fi un eveniment istoric. „Veți vedea cele mai frumoase artificii din viața voastră, vor fi pregătite de la al 4-lea sau al 5-lea meci din play-off, le voi da pe Arena Națională. Vom da la fiecare meci după primele cinci numai artificii, artificii, artificii!

Când vom juca în deplasare, vom închiria un loc unde să dăm cu artificii în apropierea stadionului. Voi ieși pe Maybach, ca pe vremuri, o să dau comandă de niște artificii care să ajungă până la șinele de tren (n.r. - lângă stadionul Rapidului). Eu glumesc, nu e trufie sau mândrie”.

„N-am să comentez sub nicio formă ce a vorbit patronul sau altcineva din cadrul clubului FCSB. O să vorbesc numai despre Rapid pentru că nu am nevoie de discuții de la distanță. Avem oameni care pot să îi răspundă, eu o să mă rezum doar la ceea ce înseamnă echipa Rapid și jucătorii de la Rapid”.

Săpunaru a vorbit și despre importanța familiei în viața unui fotbalist: „E cel mai important lucru din viața mea. Pentru un sportiv, să aibă stabilitate din punct de vedere emoțional e esențial. Cred că familia îți oferă cel mai bine acest lucru. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut mereu familia aproape: soția, fata, pe toți cei din jur. Cred că fără fetele mele nu puteam să am asemenea carieră”.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte articole despre Rapid:

Iulian Cristea îi compară pe Dan Șucu și Gigi Becali: „Nu mai are treabă nimeni cu ce declară patronul”
RAPID - FCSB
Iulian Cristea îi compară pe Dan Șucu și Gigi Becali: „Nu mai are treabă nimeni cu ce declară patronul”
Cristiano Bergodi, declarație de dragoste pentru toată suflarea rapidistă: „Am avut mereu în inimă acest club!”
CEI MAI BUNI
Cristiano Bergodi, declarație de dragoste pentru toată suflarea rapidistă: „Am avut mereu în inimă acest club!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  17 Martie 2024, 19:35
Postat de concret. pe 16 Martie 2024, 00:24

Nu exista Steaua in prima liga, obez virgin. Cauta prin Liga a 2-a.

imediat se duce vitanul tau baresti din nou in liga a 2-a bai *** la peste 50 de ani. Steaua nu a retrogradat niciodata in liga a 2-a. qed. vitanul tau barzesti insa a retrogradat si o mai poate face inca o data.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret.
concret.  •  16 Martie 2024, 00:24
Postat de Blacknoirbeard pe 15 Martie 2024, 22:27

clona fc r a umilit pe vitanul tau barzesti. Steaua in seara asta a devenit campioana,la nici macar 7 zile de cand ai spus ineptia asta. si asta o spune si un lucescu ca sunteti rusinea europei: Razvan Lucescu, dezlantuit la adresa lui dinamo: Rusinea Europei!

Nu exista Steaua in prima liga, obez virgin. Cauta prin Liga a 2-a.

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  15 Martie 2024, 22:35
Postat de concret pe 09 Martie 2024, 22:03

Cand sustii clubul-breloc al unui cioban CONDAMNAT la puscarie, atunci esti anti-roman. Dinamo Bucuresti este cel mai mare club din Romania, are cei mai multi sportivi campioni olimpici, monidali, europeni, echipe campioane la toate sporturile, etc. Dinamo Bucuresti este mandria Romaniei cand vine vorba de sport. Cum ti-am zis, esti o rusine, toata lumea stie, de tine se rade cel mai mult pe forumul asta, viata nu ai, femeie nu ai, nu ai nimic. In seara asta v-au umilit si rapidistii, culcat! Baga-te la loc sub pat la tac-tu!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează