FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO

VIDEO + FOTO Toți își revin cu Dinamo! „Dubla” lui Ștefănescu o apropie pe Sepsi de play-off » Clasamentul ACUM

Articol de , , - Publicat luni, 04 decembrie 2023 21:55 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 22:54

Sepsi a câștigat cu Dinamo, scor 2-1, în etapa #18 din SuperLiga. Bernd Storck, noul antrenor al covăsnenilor, a câștigat duelul debutanților în Liga cu Zeljko Kopic, noul tehnician al „câinilor”.

Cronica meciului, de la Sf. Gheorghe: Dinamo îi bagă pe toți în formă! Medicament pentru adversari, chin pentru ”câinii roșii”

Roș-albii au bifat al 12-lea meci fără victorie în Liga, 1-2 la Sfântu Gheorghe. Sepsi și-a revenit pe spinarea ”câinilor”, după „dubla” de efect a lui Ștefănescu, primul succes după patru insuccese, oferindu-i un cadou la debut neamțului Starck

Momente tensionate la Sepsi - Dinamo » Ce au făcut gazdele când „câinii” au început să scandeze „România, România!” + noi scandări xenofobe
Sepsi - Dinamo
Momente tensionate la Sepsi - Dinamo » Ce au făcut gazdele când „câinii” au început să scandeze „România, România!” + noi scandări xenofobe

Mandatul lui Bernd Storck la Sepsi a început cu "scărița" lui Ștefănescu (12), a continuat cu faza simplă de la doppietta a aceluiași jucător, după centrarea perfectă a lui Varga (30). Covăsnenii au avut meciul sub control în prima repriză și, cu disciplină, cu noroc, ca la faza din care s-a deschis scorul, ardelenii pot reveni curând în lupta pentru play-off.

Video cu primul gol al lui Ștefănescu

Mandatul lui Zeljko Kopic la Dinamo a început cum s-a încheiat cel al lui Ovidiu Burcă. Contratimp cu adversarul, căutând mereu să recupereze după un gol venit din senin. Nu neapărat că fotbalul este rudimentar, dar n-are nimic de-a face cu unul de Liga 1. 

2 eșecuri și 2 remizebifase Sepsi până la victoria cu Dinamo, covăsnenii schimbându-l pe Liviu Ciobotariu cu Bernd Storck după eșecul cu FCU Craiova (1-2)

Așezarea defectuoasă a lui Rici Grigore, intervenția tardivă a lui Lucas, prinderea lui Golubovic prea ieșit din poartă - asta la golul 1 -, apoi tot circuitul defensiv - asta la golul 2 -, toate micile detalii ofensive, de la nivelul mediocru al lui Abdallah la faptul că nu are cine livra un eventual assist, fac ca Dinamo din acest moment să se chinuie fie și pentru un amărât de punct. Dorință multă, neputință și mai multă.

+33 FOTO

Eșec după eșec, nu se mai opresc

„Câinii” s-au trezit din propria rușine în partea secundă, unde s-a resimțit "efectul Kopic". Schimbări care se impuneau, fără a mai aștepta să piardă vremea, iar Goncalo și Politic au dat alt tonus. Și Ghezali a fost susținut, o altă energie în ofensivă. Da, după doza de ghinion de la "scărița" lui Ștefănescu a venit cea de noroc de la ratarea incredibilă a lui Safranko (69), apoi ratarea frustrantă a lui Goncalo (73). Chin! 

Zeljko Kopic are muncă de Sisif în "Groapă", acolo unde este Dinamo. Întrucât "câinii" au adunat al 12-lea meci la rând fără victorie în Liga 1, dintre care 9 (nouă) înfrângeri și trei remize. Situația este dramatică!

FINAL. Sepsi - Dinamo 2-1

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Ștefănescu 11, 30 / Gregorio 51
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 2.900 de fani sunt la meci, număr oficial, 300 dintre ei sunt dinamoviști
  • Ștefănescu a deschis scorul cu o execuție superbă, un lob de la distanță peste Golubovic, surprins ieșit din poartă. Extrema covăsnenilor a reușit „dubla” în minutul 30, cu un șut din careu, lăsat singur de fundașii adverși.
  • Ghezali a redus din diferență, a împins mingea în plasă din câțiva centimetri, după ce șutul lui Gregorio îl bătuse deja pe Niczuly

Sepsi - Dinamo, echipe de start:

Sepsi: Niczuly – Ciobotariu, Ninaj, Kecskes, Oteliță – Alimi – Varga, J. Rodriguez, C. Matei, Ștefănescu – Safranko 
Rezerve: Moldovan, Bălașa, F. Ștefan, Dobozi, I. Gheorghe, N. Păun, Kallaku, Damașcan. Rondon
Antrenor: Bernd Storck

Dinamo: Golubovic – Lucas, Patriche, R. Grigore – Moura, Bani, Ilic, Iglesias, Amzăr – Ghezali, Abdallah 
Rezerve: Began, I. Roșu, Gregorio, Larrucea, Politic, Bordușanu, Giafer, C. Costin, D. Irimia
Absenți: Bena (suspendat), N. Roșu, Homawoo (accidentați)
Antrenor: Zeljko Kopic

  • La Sepsi joacă titulari trei ex-dinamoviști, Ciobotariu, Matei și J. Rodriguez, iar altul, Ion Gheorghe, este rezervă
  • Ricardo Grigore, care nu mai intra în atenția lui Ovidiu Burcă, a primit o șansă de la nou-venitul Zeljko Kopic. Este titular! În plus, la antrenamentele echipei mari s-a întors și atacantul Cătălin Țîră. Toți vor fi evaluați de croat până la finele lui 2023.

Toți își revin cu Dinamo! „Dubla” lui Ștefănescu o apropie pe Sepsi de play-off » Clasamentul ACUM
Țîră, lângă Kopic

Stadion: Sepsi Arena
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti - Bucureşti), A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti - Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa - Bistriţa Năsăud)
Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş - Braşov)
Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca - Cluj)

Update. Jucătorii lui Dinamo s-au încurajat între ei înainte de meci

Update // Video. Așteptările lui Marin Barbu înaintea meciului: „Sepsi e mai închegată”

Cu o oră înaintea startului etapei, Marin Barbu, fost jucător al Stelei și antrenor al lui Sepsi, care trăiește de ani buni la Sfântu Gheorghe, și-a expus previziunile despre meci. „Pronostic, 1 solist! Sepsi e mai închegată și mai unită ca Dinamo. E un pronostic fotbalistic, îi văd favoriți pe cei de la Sepsi, joacă de mult timp împreună. 

Chiar dacă au fost probleme în trecut, de vestiar, cred că odată cu venirea noului antrenor lucrurile vor fi de bun augur. Timpul le va așeza pe toate (după sosirea lui Bernd Storck). Dacă se salvează Dinamo de la retrogradare? Păi, și atunci cine să mai retrogradeze?! Dacă vor face transferuri de marcă, dacă vor investi bani, poate se vor salva. 

Domne, acum Dinamo nu are echipă de Liga 1! Plus că e un talmeș-balmeș cu investitorii... În fine, nu e problema mea. N-am văzut un fotbalist de mare valoare, îmi plăcea Politic, dar a dispărut”, a declarat Marin Barbu înaintea confruntării de la Sfântu Gheorghe pentru GSP.ro.

Update. Sepsi a acoperit galeria lui Dinamo

Galeria lui Dinamo a strigat despre echipa bucureșteană, apoi a scandat „România, România!”. În acel moment, cei de la Sepsi au dat drumul imnului SuperLigii și i-au acoperit pe suporterii dinamoviști.

Update. Galeria lui Dinamo, cu steagurile României la meci

Toți își revin cu Dinamo! „Dubla” lui Ștefănescu o apropie pe Sepsi de play-off » Clasamentul ACUM

Galeria lui Dinamo s-a mobilizat să vină cu steaguri tricolore, iritată de faptul că Sepsi a fost singurul club care n-a sărbătorit Ziua Națională a României.

Update. Moment special la pauza meciului Sepsi - Dinamo

Toți își revin cu Dinamo! „Dubla” lui Ștefănescu o apropie pe Sepsi de play-off » Clasamentul ACUM

„Clubul Sepsi OSK îi invită pe suporteri să vină la meciul cu Dinamo București cu câte o jucărie de pluş şi împreună să aducem un zâmbet pe fața cât mai multor copii nevoiaşi. În pauza partidei, aceste jucării vor fi aruncate pe teren”, a transmis Sepsi pe Facebook.

Update. Autocarul lui Dinamo a ajuns la stadion

Update. Jucătorii lui Sepsi au ajuns la stadion

Cele mai interesante statistici înainte de meci

  • 24 septembrie 2023, Sepsi OSK-FCSB 2-5 a fost singura înfrângere suferită de covăsneni în ediţia curentă pe teren propriu, în rest trei succese şi patru remize.
    - Palmaresul dinamoviştilor în campionatul actual din postura de vizitatori cuprinde o victorie (3-2 FC Voluntari), un egal (1-1 Universitatea Cluj) şi şase partide pierdute.
    - Cele două echipe s-au mai întâlnit de 15 ori în principala competiţie internă, de şapte ori s-a impus gruparea din Sf. Gheorghe, de patru ori au câştigat bucureştenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.
    - Primul meci a avut loc pe 21 august 2017, Dinamo-Sepsi OSK 1-0 (antrenori Cosmin Contra / Valentin Suciu)
    - Ultimul succes reuşit de bucureşteni s-a consemnat pe 2 septembrie 2019, Sepsi OSK-Dinamo 0-1
    - Cea mai recentă confruntare din Superliga României: 31 iulie 2023, Dinamo-Sepsi OSK 0-3, goluri marcate de Pavol Safranko, Isnik Alimi şi Adnan Aganovic.

Mai puteți citi:

Zelijko Kopic, primul mesaj după ce a preluat Dinamo » Ce le-a transmis fanilor

Horațiu Moldovan, despre posibila plecare de la Rapid: „Vom vedea ce se va întâmpla” + „Criticile nu mă interesează!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
firstplace1
firstplace1  •  17 Decembrie 2023, 23:40
Postat de guimaraes1.0 pe 05 Decembrie 2023, 15:19

*** voluntariul are 21p iar dinamo 10p. 21-10=11 nu 12.d-aia esti de rasul acestui site"matematicianule".si nu uita sa ne calculezi si sa ne explici daca cfr cu csu care au 32p adica locurile 2-3 pierd etapa viitoare iar rapidul aflat pe 4 cu 31p nu castiga cu voluntari cum va avea echipa clasata pe primul loc cu 37p 9 puncte avans fata de locul 2?

ha ha ha. uite ca ai avut dreptate,sunt 8 puncte distanta fatza de locul 2 si clona fc r nu numai ca nu a batut pe voluntari dar a si pierdut cu ei. ha ha ha. ce te-ai umilit singur.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  05 Decembrie 2023, 15:19
Postat de marcbrad pe 04 Decembrie 2023, 18:49

in seara asta vitan abrzesti o sa retrogradeze virtual. Steaua din liga 1 este detasat pe primul loc si vitan barzesti este la vreo 12 puncte de locul care ramane in prima liga . ha ah ha.

*** voluntariul are 21p iar dinamo 10p. 21-10=11 nu 12.d-aia esti de rasul acestui site"matematicianule".si nu uita sa ne calculezi si sa ne explici daca cfr cu csu care au 32p adica locurile 2-3 pierd etapa viitoare iar rapidul aflat pe 4 cu 31p nu castiga cu voluntari cum va avea echipa clasata pe primul loc cu 37p 9 puncte avans fata de locul 2?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mikired
mikired  •  05 Decembrie 2023, 09:30

GSP de ce nu treceți în statistica meciului cartonașul galben luat de Amzar???

Vezi toate comentariile (44)
Comentează