FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Obișnuit cu haosul! Noul antrenor al lui Dinamo, marcat de ultima experiență importantă: „Probleme, datorii, patronul a oprit finanțarea!”

Sorin Colceag conduce în această săptămână antrenamentele lui Dinamo /  Sursă foto: facebook.com/fcdinamoofficial
Sorin Colceag conduce în această săptămână antrenamentele lui Dinamo / Sursă foto: facebook.com/fcdinamoofficial

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 22:04 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 23:12

Sorin Colceag (49 de ani), tehnicianul interimar al lui Dinamo, a pregătit-o între 2018 și 2019 pe Zimbru Chișinău, în ceea ce a reprezentat cea mai importantă experiență din cariera sa de antrenor.

  • Până când Dinamo își va instala un antrenor consacrat, „câinii” apelează la o variantă din propria curte. Iuliu Mureșan a anunțat astăzi că Sorin Colceag va antrena prima echipă cel puțin pentru următoarele două meciuri, cu FC Botoșani și Ripensia Timișoara. 

Invitat în luna aprilie la GSP Live, Sorin Colceag, cel care este interimar la Dinamo după plecarea lui Dario Bonetti, a povestit cum a decurs experiența sa de peste Prut. Peisajul descris de Colceag aduce cu situația din ultimii ani de la Dinamo: instabilitate la nivelul conducerii, probleme financiare, datorii și jucători prost plătiți. 

În ciuda problemelor, Zimbru a reușit în acea perioadă s-o învingă pe Sheriff Tiraspol, echipa care peste scurt timp avea să se califice în grupele Champions League

Sorin Colceag: „Am făcut rezultate foarte bune, dar echipa n-a mai avut susținere”

„Aș împărți experiența de la Zimbru în două perioade. Am avut o jumătate de an extrem de bună, în care nu ne-am atins obiectivul doar din cauza unor neînțelegeri. 

Am fost penalizați exact cu atâtea puncte încât să nu mai prindem cupele europene. Reușisem să facem niște rezultate foarte bune. Am egalat seria de victorii pe care o avea clubul, am avut opt victorii la rând. După foarte mulți ani, am reușit să batem Sheriff-ul, care rămâne forța numărul unu.

În toată conjunctura asta, am dus echipa pe loc de cupe europene. Dar am fost depunctați, iar momentul acela a stricat totul. Patronul a avut probleme financiare și ușor, ușor, s-a retras din club. Echipa n-a mai avut susținere și a urmat o perioadă groaznică, cu probleme financiare, datorii venite din urmă. Am renunțat, am demisionat. A fost singurul contract pe care nu l-am dus până la capăt”, a rememorat Colceag la GSP Live, în aprilie. 

Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”
DINAMO
Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”

Sorin Colceag, despre haosul de la Zimbru Chișinău: „Patronul ne-a anunțat înaintea unui meci că oprește finanțarea și că putem pleca”

Jucătorii treceau prin momente financiare foarte grele, iar pentru mine era foarte greu de gestionat. Erau jucători care aveau salarii de 150-200 de euro. Nu exista nicio perspectivă la acel moment. Jucătorii au ajuns într-o zonă de blazare, așa că am luat decizia să plec.

La un moment dat, fiecare meci era decisiv. Patronul ne-a anunțat înaintea unui meci că oprește finanțarea și că putem pleca. Trăiam de la meci la meci. Câștigam încrederea patronului de la meci la meci. Ni s-a spus înaintea unei partide: «Băieți, puteți să vă faceți bagajul, noi vom pleca». Am câștigat cu 4-0, iar patronul s-a întors la noi: «Băieți, o să mai găsesc niște bani, hai să continuăm». Ne-am dus din meci în meci cu sabia deasupra capului. Speranța noastră a fost că vom convinge patronul să găsească finanțare”, și-a adus aminte Sorin Colceag. 

Am avut posibilitatea să interacționez cu jucători de calitate, din naționala Moldovei, dar și cu jucători străini. Am învățat foarte multe lucruri și am avut lângă mine oameni care m-au ajutat să cresc - Sorin Colceag, la GSP Live

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”

Adevăratul motiv pentru care Mircea Rednic n-a mai revenit la Dinamo: cine l-a făcut să refuze oferta lui Nicolae Badea

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close