FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - SEPSI 2-1

VIDEO + FOTO CSU Craiova iese din criză cu Sepsi! Seria uluitoare a lui Ciobotariu, întreruptă. Clasamentul ACUM

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, în runda cu numărul 9 din Superliga. +7   FOTO
Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, în runda cu numărul 9 din Superliga.

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 21:30 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 23:34

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, în runda cu numărul 9 din Superliga. 

CSU Craiova - Sepsi 2-1. Cronică: Tot Craiova te-a bătut, Liviule!

După aproape 7 luni și 28 de meciuri de invincibilitate ca „principal” atât la Voluntari cât și la Sepsi, Ciobotariu pierde primul meci. Craiova continuă să fie neînvinsă pe teren propriu în actuala ediție de campionat, în timp ce covăsnenii pun prima bilă neagră la capitolul înfrângeri.

Fiind singurul meci al zilei din SuperLigă, fără îndoială confruntarea din această seară a transformat Craiova pentru o zi în kilometrul zero al fotbalului. Aproape la o oră de Champions League, Craiova lui Rotaru a întâlnit Sepsi-ul lui Dioszegi, fără îndoială revelația plăcută a acestui start incendiar de sezon competițional.

Șumudică, show în Turcia: „I don't have «baghet, magic baghet». Cine nu e pregătit rămâne afară!”
TURCIA
Șumudică, show în Turcia: „I don't have «baghet, magic baghet». Cine nu e pregătit rămâne afară!”

Eliminată nemeritat din play-off-ul de Conference League de Bodo/Glimt, fără să piardă niciun meci din cele șase, dar arși pe față de arbitrii, covăsnenii s-au spălat cu apă rece pe față și și-au stabilit noul obiectiv: play-off-ul. La fel ca oltenii.

Atac năucitor, gol în secunda 48

Craiova scârțâia serios din toate încheieturile! Iar presiunea plutea în aerul unei Oltenii care așteaptă de prea mulți ani un nou titlu de campioană. 

Iar Laurențiu Reghecampf, reîntors ca un salvator în Bănie, după ce i-au făcut vânt lui Eugen Neagoe, stă cu sabia deasupra capului după eșecurile fără gol marcat. 0-2 cu Farul și 0-3 cu FCSB, deci situația nu era deloc una roz.

Duelul din această seară a început nu într-o notă de prudență sau de atenție sporită așa cum ne-am fi așteptat. Ci totul pe cartea atacului încă de la primul fluier al „centralului” Horațiu Feșnic.

Sepsi a avut prima mingea, dar a pierdut-o. Oltenii au recuperat rapid, s-au năpustit pe un contraatac de trei contra trei, cu „taurul” Markovici mai tare pe picioare în fața lui Alimi, care a făcut un un-doi cu Houri și l-a învins din prima pe Niczuly. 1-0 încă din secunda 48!

+3 FOTO
  • foto: facebook.com/UCVOficial

Houri, și servant și marcator

Gânditor și cu planurile date peste cap, Liviu Ciobotariu căuta soluțiile pentru a redresa corabia. Intensitatea jocului a fost stabilită rapid de olteni, care l-au mai încercat pe Niczuly de două ori, prin Danciu și Houri, dar de fiecare dată covăsnenii au scăpat fără gol. 

Dar n-a mai avut deloc noroc la șutul de la 18 metri al lui Houri. Prima reușită după revenirea în Bănie. De această dată într-o combinație cu Mitriță (28), portarul s-a văzut nevoit să scoată mingea din poartă. 

Mitriță a fost la un pas să-și treacă numele și el pe tabelă (34), dar mingea centrată de Bancu l-a lovit prost în genunchi și s-a dus peste poartă. Craiova a continuat să stea sus, să nu renunțe, să atace pe toate părțile, dar un contraatac i-a făcut și pe ei KO. M. Ștefănescu (43) a reușit să reducă din handicap înainte de pauză, din pasa lui Safranko, din 12 metri.

Ajutor din VAR pentru covăsneni

Sepsi a ieșit mai înfiptă de la cabine, iar situația s-a schimbat radical la o fază care nu anunța mai nimic. „Piticul” Ștefănescu a țâșnit ca din pușcă, Badelj l-a blocat la limită. Lovitură liberă pentru Sepsi, doar că, atenționat din camera VAR de Andrei Chivulete, Feșnic a mers la monitor să revadă faza și după minute bune de analiză a întors decizia inițială și l-a eliminat pe Badelj! 

Reghe și Ciobotariu au schimbat instant. Oare planurile să le fie schimbate doar de la o singură eliminare? S-au schimbat sistemele, iar reacțiile pozitive nu au întârziat să apară. Cert e că oltenii au fost mai prezenți în joc și cu un om în minus! Și-au pus o presiune incredibilă pe apărarea betonată a lui Sepsi. Iar „capul” lui Raul Silva (73) putea aduce desprinderea pe tabelă, reflexul fabulos al lui Niczuly i-a salvat pe oaspeți. Același lucru și la șutul cu stângul al lui Danciu (74).

Prima înfrângere după 7 luni

Raul Silva (87) și-a trimis mingea în proprie poartă, dar a fost salvat de poziția de ofsaid în care se afla Varga și golul a fost anulat. Ocaziile importante n-au mai apărut, timpul s-a scurs și fluierul lui Feșnic a adus victoria Craiovei și prima înfrângere a lui Sepsi din actualul sezon. 

Iar dacă Șumudică a început show-ul în Turcia și a făcut atmosferă la prima conferință de presă, evident după o înfrângere, 0-2 cu Kayserispor, Laurențiu Reghecampf poate zâmbi fericit. 

A învins-o pe Sepsi, i-a administrat prima înfrângere lui Ciobotariu după mai bine de 200 de zile și se poate mândri că a găsit „baghet, magic baghet”. Până data viitoare răsuflă ușurați!

20 februarie 2023este data ultimului meci pe care Liviu Ciobotariu l-a pierdut ca antrenor în toate competițiile, indiferent că a fost „principal” la FC Voluntari sau la Sepsi, e vorba despre partida FCU Craiova - FC Voluntari 2-1. De atunci a mai disputat 27 de partide, cel cu CSU Craiova fiind al 28-lea

FINAL. Universitatea Craiova - Sepsi 2-1

Juraj Badelj, eliminat în minutul 60

După ce revede faza la monitorul VAR, „centralul” Horațiu Feșnic îl elimină pe Juraj Badelj de la CSU Craiova, pentru că a considerat că faultul comis de croat asupra lui Marius Ștefănescu a fost din postura de ultim apărător.

CSU Craiova iese din criză cu Sepsi! Seria uluitoare a lui Ciobotariu, întreruptă. Clasamentul ACUM

Jovan Markovic, al doilea cel mai rapid gol al campionatului

Markovic a deschis scorul în secunda 48. E al doilea cel mai rapid gol al sezonului, după cel reușit de Doru Andrei în etapa a 4-a, în partida FC Voluntari - Rapid 2-1, secunda 11.

Universitatea Craiova - Sepsi. Echipele de start

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Screciu, Badelj, Bancu - Mateiu - Danciu, Al. Crețu, Houri, Mitriță - Markovic
Rezerve: D. Lazar - Raul da Silva, Căpățînă, Sala, Kurtic, Ișfan, A. Ivan, Roguljic, Koljic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Oteliță - Rodriguez, N. Păun - M. Ștefănescu, Alimi, Aganovic - Safranko
Rezerve: D. Moldovan - Oroian, Kecskes, Fl. Ștefan, C. Matei, I. Gheorghe, V. Damașcan, R. Varga, Debeljuh
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Alexandru Cerei și Doru Lucaciu 
Arbitru VAR: Andrei Chivulete / Arbitru AVAR: Marius Badea

UPDATE 19:45 Jucătorii CS Universității au ieșit pe gazon:

Posted by Universitatea Craiova on Saturday, September 16, 2023

UPDATE 19:15 Imagini din vestiarul Craiovei: 

🔥 Vestiarul este pregătit! Ce mesaj ai pentru lei? #AziJoacaStiinta

Posted by Universitatea Craiova on Saturday, September 16, 2023

Citește și alte știri din Superligă: 

Anunțul făcut de Adrian Mititelu Jr. imediat după victoria cu Dinamo: „Plusăm!”
Dinamo - FCU Craiova 0-1
Anunțul făcut de Adrian Mititelu Jr. imediat după victoria cu Dinamo: „Plusăm!”
Gigi Becali propune un atacant din Superligă la națională: „E fotbalist! Poate mă ascultă Edi”
IDEE
Gigi Becali propune un atacant din Superligă la națională: „E fotbalist! Poate mă ascultă Edi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (71)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  17 Septembrie 2023, 15:51
Postat de Nea.Marin pe 17 Septembrie 2023, 12:44

***

Ce zisasi nea meline ? :)) mi-au dat un time out baietii din redacție, au considerat că te-am abuzat prea dur :)) poti sa explici de ce ai renuntat la "brandul" kuba? :))) stiu de ce dar vreau sa o aud de la tine

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  17 Septembrie 2023, 15:45
Postat de Nea.Marin pe 17 Septembrie 2023, 08:50

Ti-ai luat ban popandauLe? :)))

Nope , imi place ca ai fost umilit atat de rau ca te-ai "rebranduit" :))

FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  17 Septembrie 2023, 13:11

Noi suntem Unica Craiova ! Doar noi intrupăm chintesența legendei Univ Craiova. In spiritul PS97 : Lupta Unica Craiova ! Adevarul va iesi la lumină ! Nedreptatea facută domnului A Mititelu va fi zdrobită . Împreună , cu toții acum : Unica Craiova ! Victorie ! Lupta continuă . Unica Craiova , Campioana unei mari iubiri . Respect Unica Craiova !

Vezi toate comentariile (71)
Comentează