FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 2-0

VIDEO+FOTO Enache îi deoache » Cu fundașul dreapta "comisar", FCSB a pierdut al treilea meci la rând la zero, 0-2 la Giurgiu

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +20   FOTO
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 22:46

Tărâmul Cețurilor de Arthur Conan Doyle era ticsit de spiritism. Tărâmul Cețurilor de Giurgiu a fost lipsit de spirit. Cele două echipe s-au chinuit 52 de minute, în pâcla de luncă a Dunării la final de toamnă, să dea o minge pe poartă.

În Călugăreniul Ligii 1, unde vara te pișcă țânțarii și în rest te înțeapă fenomenele meteo, Florinel Coman a trimis o pasă la portar din lovitură liberă. Socotită însă minge pe spațiul porții!

Transformări demne de Tonga

Prima repriză a fost un chin. Dacă Astra s-a camuflat în alburiul general, FCSB a încercat luciul bălții cu o crenguță uscată. Budescu a trimis multe mingi la întâmplare, Enache a urcat pentru a lua trenul personal de hai înapoi, Tănase s-a diferențiat în peisaj prin banderolă, iar Gnohere, izolat, a așteptat mingea pe un peron privat de șine. De la Pintilii în jos n-are rost, s-a stat pașnic și ordonat.
La pauză, 0-0 la șuturi pe poartă, 1-2 la "spre", și acelea transformări care l-ar face invidios pe Florin Vlaicu, uvertura "naționalei" de rugby. Păcat că am jucat deja cu Tonga!

Planici cu driblingul

Dică a încercat în stilul Niculescu și Pustai de mai devreme și a înlocuit la pauză un închizător cu un fotbalist ofensiv. Coman, intrat în locul lui Nedelcu, n-a prins nici el bilet la clasa realizărilor, iar singurul care a driblat a fost, în propriul careu, Planici!

Abang și-a făcut datoria și a bifat prima ocazie pentru Astra. O lovitură de cap prinsă spectaculos, dar simplu de Niță.

Iar Edward a încercat să rupă meciul cu Butean, un tânăr venit de la U Cluj și rodat la Clinceni! Și a reușit.

Sabotaj pentru Dinamo

De nicăieri, Budescu și Enache au reușit să facă faza golului de 1-0. Pentru Astra! Ioniță II a fost luat pe sus de ultimul în careu după o minge pierdută de primul și a transformat penalty-ul. Enache, un jucător prost de reclamă rodată, în care celebrul domn Drăgulin nu ar trebui să-i dea înapoi mingea șutată aiurea.

Și, fără să vrea, aproape de 3-a înfrângere la rând, a treia la zero, FCSB o sabota pe Dinamo! Care pierdea din nou contactul cu play-off-ul.

Abang a mărit avantajul, 2-0, însă bucureștenii erau deja anesteziați. 3 înfrângeri la rând, rușine repetată după aproape 9 ani!

456 de meciuriau împreună Takayuki (247) și Junior Morais (209), cei mai folosiți străini all-time în campionatul nostru, adversari azi

Penalty evident

În minutul 64, Enache a făcut un penalty clar. A intrat "săniuță" la Alexandru Ioniță II și, în ciuda protestelor lui Planici, Horațiu Feșnic a arătat punctul cu var. Reluările au demonstrat că arbitrul ardelean a avut dreptate.

Planici a ieșit accidentat

Chiar înainte de 0-2, Planici a suferit ceea ce, la prima vedere, a părut o accidentare gravă. După o gafă a lui Niță, portarul FCSB-ist a respins mingea în corner, însă a căzut pe piciorul fundașului, care a izbucnit în urlete de durere. Stoperul a ieșit imediat din teren, lăsându-și echipa în 10 oameni. A fost dus cu ambulanța la spital și, din primele informații, ar avea o fractură care-l va scoate pentru multă vreme din circuit (VIDEO+FOTO AICI).

Motivatorul Enache

Înainte de meci, Gabi Enache și-a mobilizat colegii la centrul terenului, cu un discurs motivator. Detalii AICI.

CIFRELE MECIULUI

Posesie 41% 59%
Cornere 2 11
Șuturi la poartă 6 5
Șuturi pe poartă 5 2

ASTRA - FCSB 2-0
Au marcat:
Ioniță 64 pen., Abang 81
TEXT / VIDEO

Astra: Lazar - Belu, Bejan, Erico, Al. Stan - Dandea, Takayuki, Mrzljak, Balaure - Al. Ioniță II - Abang
Rezerve: Boșneag, Val. Gheorghe, Radunovici, Butean, Nyuiadzi, Moise, Chipirliu

FCSB: Fl. Niță - G. Enache, Planici, Larie, J. Morais - Pintilii, Nedelcu - Teixeira, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere
Rezerve: Vlad, Pleașcă, Fl. Coman, De Amorim, Ov. Popescu, Achim, D. Benzar

Arbitri

A: Feșnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca - Cluj)
A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca - Cluj)
A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare - Satu Mare)
R1: Coza Ionuţ (Cernica - Ilfov)
Obs: Deaconu Alexandru (Bucureşti - Bucureşti)

 
 

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (454)
sooos1ck
sooos1ck  •  27 Noiembrie 2017, 13:51
Postat de ray51 pe 27 Noiembrie 2017, 09:58

Ramane sa faca si Juventus (etapa urmatoare ) hara-hara cu FCSB si putem spune ca ... asa s-a stabilit campioana 2017-2018!

Ar putea sa piarda si cu Juventus, Dinamo are meci usor!

sooos1ck
sooos1ck  •  27 Noiembrie 2017, 13:43

Enache nu e fundas, Dica face aceleasi greseli ca si Reghe, zici ca sunt amatori!

ray51
ray51  •  27 Noiembrie 2017, 09:58

Ramane sa faca si Juventus (etapa urmatoare ) hara-hara cu FCSB si putem spune ca ... asa s-a stabilit campioana 2017-2018!

Vezi toate comentariile (454)
Comentează