FOTBAL  »  LIGA 2  »  FK CSIKSZEREDA

EXCLUSIV Csikszereda, în marș spre Superligă! La un pas de alt moment istoric în fotbalul românesc: „Da, vrem să promovăm! Ar fi un derby frumos cu Sepsi!” + Dezvăluiri de ultimă oră din club

Csikszereda ar putea bifa o promovare istorică în prima ligă  a Românie / Fotó: Facebook
Csikszereda ar putea bifa o promovare istorică în prima ligă a Românie / Fotó: Facebook

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2024 20:38 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 22:16

FK Csikszereda a fost în control total cu CSC Șelimbăr, echipa care a condus mult timp Liga 2 pe durata sezonului regulat, astfel că ciucanii încheie prima etapă de play-off poziționați excelent pentru o promovare istorică în Superliga României! Băieții lui Robert Ilyes s-au impus cu 2-0 în fața sibienilor și visează la prima ligă!

Gruparea din Miercurea Ciuc a prins in extremis play-off-ul, într-o ultimă etapă cu accente de thriller, iar împrejurările inedite din Liga 2, cu două echipe fără drept de promovare, ar putea să le creeze harghitenilor un culoar nemaipomenit pentru promovare.

Csikszereda câștigă fără emoții în fața celor de la CSC Șelimbăr » Clasamentul actualizat
Csikszereda - Șelimbăr 2-0
Csikszereda câștigă fără emoții în fața celor de la CSC Șelimbăr » Clasamentul actualizat

Un prim pas a fost realizat luni seara, când Șelimbărul lui Claudiu Niculescu a fost pus la respect la Miercurea Ciuc. Csikszereda a tranșat meciul încă din prima repriză și-și freacă mâinile de bucurie, după ce ambele contracandidate directe pentru al doilea loc direct promovabil, Mioveni și Gloria Buzău, s-au încurcat etapa aceasta.

Ceea ce înseamnă că ciucanii sunt cu un pas mai aproape inclusiv de scenariul unei promovări directe!

Csikszereda, pe scurt: ascensiune imposibil de ignorat în ultimii ani

Roș-negrii au promovat în liga secundă în 2019, iar de atunci s-au transformat într-una dintre echipele incomode ale ligii secunde, în special în partidele desfășurate pe „Municipalul” modernizat din Miercurea Ciuc. Locul unde Dinamo era eliminată din Cupa României în urmă cu șase ani și, totodată, un complex modernizat în anii trecuți cu bani de la guvernul maghiar.

Acum, Csikszereda, un club reînființat în 2010 sub titulatura CSM Miercurea Ciuc, se află în cărți pentru o promovare în Liga 1. Obiectiv pe care cei din club recunosc că doresc să-l acceseze.

În orice caz, despre formația ciucană se va mai discutabil inevitabil în următoarele luni, prin simplul fapt că are asigurat cel puțin locul de „baraj”.

Csikszereda: lot echilibrat și un fost jucător important pe bancă

Csikszereda are un lot foarte omogen pentru nivelul ligii secunde, ținând cont că actualii componenți ai lotului joacă de ceva timp împreună.

Lotul ex-rapidistului Ilyes e cotat la 2,58 milioane pe Transfermarkt și are în componența sa nume precum Gyenge Szilard, fost internațional român de „tineret”, maghiarul Dávid Kelemen, fost MTK Budapesta și Hapoel Tel Aviv, Salvatore Marrone, ex-Clinceni, Călărași, Voluntari și UTA, brazilianul Anderson Ceará, slovacul Peter Gal-Andrezly, fost la prietenii de la Sepsi, și, bineînțeles, Soufiane Jebari, un spaniol de origine marocană prezent și când echipa o scotea pe Dinamo din Cupă.

Per total, un conglomerat suficient de puternic pentru a aspira la Liga 1.

O ipotetică promovare ar fi una de mare interes pentru fotbalul românesc. Ar însemna apariția în Superligă a încă unei echipe din zona Transilvaniei, după Sepsi, dar și o întețire, cel mai probabil, a discuțiilor despre banii proveniți în fenomenul din România dinspre guvernul lui Viktor Orban.

Csikszereda, în marș spre Superligă! La un pas de alt moment istoric în fotbalul românesc: „Da, vrem să promovăm! Ar fi un derby frumos cu Sepsi!” + Dezvăluiri de ultimă oră din club
Csikszereda a învins Șelimbărul și-și croiește drum spre prima ligă / Sursă foto: Facebook

Președintele clubului recunoaște: „Noi am vrea să promovăm!”

Gazeta Sporturilor a discutat cu Zoltán Szondy, președintele clubului ciucan, imediat după victoria reușită de Csikszereda în fața lui Șelimbăr. Care-s astăzi perspectivele la Miercurea Ciuc?

„Suntem bucuroși, ne-am temut de acest meci, Șelimbăr a fost pe primul loc înainte de începerea play-off-ului. Dar mai avem nouă meciuri grele, eu zic că încă nu are rost să ne facem mari calcule. De acum încolo va fi mult mai greu.

Noi am vrea să promovăm, da! Nici anul trecut nu ne-am dat deoparte, chestia este că au fost echipe mai bune decât eram noi. Am spus deja în presa sportivă și o repet: pentru noi, primordială va fi întotdeauna academia (n.r. clasată pe locul 2 în topul pe țară întocmit de FRF).

Dacă lângă academie vom avea o echipă de seniori competitivă, e foarte bine. Dacă această echipă ajunge în prima ligă, și mai bine. Dar, în principal, noi suntem academie de fotbal.

Am avut oaspeți din străinătate la acest meci, iar eu am făcut un calcul în timpul partidei: din lotul actual al echipei de seniori, cam 70% sunt formați în clubul nostru.

Noi suntem Csíkszereda, un oraș mic care reprezintă o regiune mică, suntem în fața unor cluburi de mare tradiție din București, de exemplu (n.r. - în ierarhia academiilor)”, a spus Zoltán Szondy, în dialog cu GSP.ro.

Csikszereda, în marș spre Superligă! La un pas de alt moment istoric în fotbalul românesc: „Da, vrem să promovăm! Ar fi un derby frumos cu Sepsi!” + Dezvăluiri de ultimă oră din club
Zoltán Szondy, președintele clubului ciucan

Interes tot mai mare pentru Csikszereda: „Am intrat în play-off și am semnat deja două contracte de sponsorizare”

Despre mirajul primei ligi, Zoltán Szondy a mai spus:

„Noi condiții avem! Și voi fi iar sincer: a ajuns Liga 2 din România în așa fel încât eu nu văd diferența, la nivel de buget, între liga secundă și prima ligă. Cheltuim mult, dar nu numai noi. Cheltuim mai mult, însă veniturile sunt mult mai mari în prima ligă, înțelegeți?

Și nu doar drepturile de televizare. Și nu numai ele... Foarte importante sunt și posibilitățile. Vă spun... Doar pentu faptul că am ajuns în play-off deja am putut să semnez două contracte de sponsorizare cu firme care au venit și au oferit contractul pentru că avem șansa să intrăm în prima ligă”.

Ar fi un derby local cu Sepsi în prima ligă, ar fi frumos. Nu știu dacă știți, dar suporterii noștri sunt regulat la meciurile lui Sepsi. Iar în meciul de azi (n.r. - cu Șelimbăr), deși la noi e sărbătoare, au fost foarte mulți oameni la noi din tabăra lui Sepsi. Cam așa se face la noi! Iar în timpul meciului, suporterii noștri au scandat de câteva ori numele lui Sepsi ca mulțumire pentru suportul primit.

- Zoltán Szondy, președinte FK Csikszereda

Flash News » Csikszereda, în marș spre Superliga României! Culisele clubului din Miercurea Ciuc: bani de la guvernul maghiar, orgolii locale + Robert Ilyeș pe bancă

Citește și alte știri din Liga 2:

Veste mare pentru fani » Echipa din liga a doua a găsit sponsor

EXCLUSIV Încă un stadion modern în România: „În 3 ani ar fi gata, costă 18 milioane de euro”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  02 Aprilie 2024, 13:55
Postat de patrutreitrei pe 01 Aprilie 2024, 22:27

Până vă treziți, prieteni, Orban Viktor va coloniza fotbalul românesc.

patrutreitrei, trezeste-te! Nu mai lansa scenarii nefondate si lasa echipele din campionatul Romaniei - de oriunde ar fi ele - sa joace, si daca o fac onorabil, cu atat mai bine si bravo lor ca isi bucura suporterii. Hai Romania, cu toate echipele din campionatul ei!

MaxiP
MaxiP  •  02 Aprilie 2024, 09:28

Cu doar 2 echipe cu drept de promovare, ar cam trebui ca locurile 13-14 din Superliga sa scape, iar cele cu drept de promovare sa joace baraj cu locurile 15-16 din Superliga atata timp cat nu termina pe primele 2 locuri. Si chiar nici pe acela daca nu termina in primele 4. Nu vrem sa promovam 2 echipe de pe locurile 5-6 din Liga a doua si sa cada cele din Superliga? La anu' imediat promoveaza echipe din play-out-ul ligii secunde.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  02 Aprilie 2024, 09:21
Postat de vivi.napoca1_ pe 01 Aprilie 2024, 23:35

Succes M.Ciuc ,decât încă un breloc pt. Becali care ar marii și mai mult " Omeniile " Dar nu va fi ușor cu echipa din zona lui Ciolacu !

Decat un breloc pentru Becali, mai bine unul pentru CFR, asa-i? Explodezi de inteligenta si corectitudine...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează