FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Raul Albentosa, despre „nebunia de la Dinamo” și condițiile în care ar mai fi rămas în România: „M-am confruntat cu momente urâte la București”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2022 10:10 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 15:08

Raul Albentosa (34 de ani), foarte iubit de către fanii roș-albilor, este îngrijorat de soarta „câinilor". Chiar dacă el este acum la Vejle, în Danemarca, nu uită că are, încă, de recuperat bani din „Ștefan cel Mare”.

Raul Albentosa, 34 de ani, a fost unul dintre străinii foarte apreciați în ultimii ani de către suflarea dinamovistă. Un altfel de spaniol, bun, după managementul iberic care a pus clubul pe butuci, "contribuind" la ceea ce a ajuns Dinamo astăzi. Fundașul central, un munte de om, la cei 1,92 metri ai săi, a contribuit din plin la evitarea retrogradării de către roș-albi în 2021. Apoi, a părăsit "haita" neplătit fiind, niciun ban!

„3 jucători, secundul și Vasilică i-au făcut-o lui Croitoru!” » Acuzații incredibile din vulcanul FCU Craiova + Doi antrenori interziși de galerie: „Ăla ne înjura pe la Severin”
FCU CRAIOVA 1948
„3 jucători, secundul și Vasilică i-au făcut-o lui Croitoru!” » Acuzații incredibile din vulcanul FCU Craiova + Doi antrenori interziși de galerie: „Ăla ne înjura pe la Severin”

Nu a trecut nici acum peste această amărăciune. Mario Nicolae, ex-dinamovistul ajuns director sportiv la Vejle, liderul din liga secundă daneză, l-a readus lângă el și pe tărâm scandinav. Iar Albentosa s-a remarcat și printre nordici, este căpitanul lui Vejle. Și, cum are familia alături în orașul de 50.000 de suflete, se gândește chiar să-și achiziționeze o casă acolo.

- Raul, cum îți merge la Vejle?
- Totul îmi merge bine, sunt fericit, familia îmi este aici. Suntem pe locul 1, sperăm să promovăm la capătul sezonului, mai ales că avem trupă bună.

- Ești mai fericit decât la București, în perioada Dinamo?
- Este diferit. Am trăit momente dificile la București. N-am fost plătit, eram jos în clasament. Aici, în Danemarca, sunt mai multe opțiuni pentru oricine, e viața mai relaxantă. La București era prea multă nebunie, prea mult stres. Am învățat din momentele urâte cu care m-am confruntat la Dinamo, a fost o lecție, mai ales după era coronavirusului. Am resimțit mult lipsa fanilor, chiar dacă oamenii s-au implicat mereu, săptămânal, să ajute echipa noastră de atunci.

„România are propriile legi"

- Crezi că vei recupera banii sau o parte din ei?
- Eu știu?! Chiar nu știu! Am văzut că este în insolvență. Am mers și la FIFA. Oricum, România are propriile legi, ca să zic așa, să nu plăteasă salarii... Mai grav e că ajuți echipa, apoi nimeni nu te bagă în seamă. Măcar să-ți zică: „Omule, avem probleme cauzate de coronavirus, sunt probleme cu banii, dar uite, peste un an, ne redresăm și-ți plătim atunci!". Nimic! Nimeni! Am vorbit cu Mario Nicolae, dar nu este el patron acolo. De aceea sunt un pic nervos. Nu din cauza echipei, am lăsat prieteni la Dinamo, de la oameni simpli la alți jucători, Paul Anton, Sorescu. Din păcate, cei ce se ocupă de destinele lui Dinamo nu pricep că trebuie să duci o pâine acasă la tine.

VIDEO EXCLUSIV. Raul Albentosa, despre „nebunia de la Dinamo” și condițiile în care ar mai fi rămas în România: „M-am confruntat cu momente urâte la București”

- Este dureros că un brand ca Dinamo a ajuns în liga secundă din România?
- Sincer, plâng, adică îmi plânge sufletul! Erau Derby-urile de România, așa cum este El Clasico în Spania. Cu asta prezinți România, cu un meci Steaua/FCSB - Dinamo, vrei să joci în astfel de confruntări. La Dinamo nu mai sunt bani în eșalonul secund, e cealaltă față a vieții.

Raul Albentosa, despre „nebunia de la Dinamo” și condițiile în care ar mai fi rămas în România: „M-am confruntat cu momente urâte la București”
Explic foto: Raul Albentosa a înscris două goluri în 11 partide disputate în tricoul alb-roșu al lui Vejle/ FOTO: Raed Krishan

În ce condiții ar fi continuat

- Fanii?
- Uimitori! Fără ei mă simțeam singur. Nici la ultimul meu meci la Dinamo nu au avut voie pe arenă, dar au stat în imediata vecinătate a stadionului, ne-au încurajat, ne-au dat din energia lor, au fost minunați! Și-acum mai vorbesc cu ei pe social media, îmi mulțumesc că am ajutat echipa, îmi dau o stare de bine.

- Mario Nicolae spunea că dacă el ar fi continuat la Dinamo, te-ar fi convins și pe tine s-o faci...
- Asta da, clar! Sigur! Aș fi stat la Dinamo, eram fericit să joc pentru o formație cu istorie, cu fani extraordinari. Dacă Mario rămânea și aș fi fost plătit cu un salariu bun, normal, aș fi continuat. În afara faptului că n-am fost plătit, totul a fost super la București..

12 meciuria strâns spaniolul la Dinamo, în primăvara lui 2021. A marcat o dată

Povestea cu șefii spanioli care au dus Dinamo în jos este bine cunoscută, regretabilă, o rușine pe obrazul clubului. S-au creat probleme uriașe la Dinamo. Fără bani nu faci nimic. Observ asta comparativ cu Danemarca. Aici, dacă nu plătești, ești out, afară! Am fost surprins să văd că Dinamo nu a plătit salarii, dar nu a pățit nimic.
Este important și pentru România, nu doar pentru Dinamo, ca echipa să revină mai repede în prima ligă. Am văzut că acum sunt jos în eșalonul secund... La fel de important e să-și rezolve situația cu banii, cu stadionul. Îmi plânge sufletul pentru situația lui Dinamo.


-Raul Albentosa, fundașul lui Vejle

 

VIDEO. Ionel Dănciulescu: „Fotbalul românesc are potențial” + Ce spune despre Dinamo: „Echipa arată foarte bine acum”

Citește și alte articole:

Adrian Mititelu, discurs furibund: „Dă-o dracului de posesie! Mi-e frică să nu retrogradăm!” + Probleme în vestiar: „Jucătorii au avut nemulțumiri”

Gigi Becali își asumă o țeapă uriașă » A cheltuit o avere pe cei 5 fotbaliști pe care îi dă afară în iarnă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  11 Octombrie 2022, 22:38

Mare jucator!

parpalache
parpalache  •  11 Octombrie 2022, 18:11

Mare jucator!Pâna sa vina el(și dupa ce a plecat el),Dinamo se chinuia sa treaca de centrul terenului, cu jucatorii aia din care sarea mingea,iar aparatorii erau lasați sa se descurce singuri!Dupa ce a venit el Dinamo arata altfel!Știa cu mingea și punea niște pase lungi și precise prin care iși punea coechipierii in situații de atac!Au greșit nepermis cei care nu l-au platit și care nu l-au convins sa ramâna!Adica șefii DDB!Care i-au atribuit...antrenorului Dușan Uhrin meritul revirimentului miraculos al lui Dinamo din acel retur!Foarte aproape sa câștige play out și sa joace barajul pentru Conference!Dar nu au vrut alde Paul Anton-dirijorul- care au temporizat cu cinism in acel ultim meci cu Chindia-cica erau obosiți și nu mai voiau sa joace cel puțin doua meciuri de baraj!

perrorojo71
perrorojo71  •  11 Octombrie 2022, 16:38

RESPECT RAUL ALBENTOSA !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează