FOTBAL  »  LIGA 2  »  REACȚIE

EXCLUSIV „A făcut multe pentru oraș, sperăm să-l găsească nevinovat!” » Primarul reținut pentru corupție, apărat de căpitanul clubului de care voia să se dezică: „Dacă n-ar fi fost dânsul...”

Ion Georgescu (în dreapta), alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, colegul său de partid / Sursă foto: Facebook
Ion Georgescu (în dreapta), alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, colegul său de partid / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 17:10 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 17:51

În interviul acordat luni pentru GSP.ro, căpitanul lui CS Mioveni, Dănuț Șerbănică, a fost chestionat și pe marginea reținerii primarului Ion Georgescu, omul care a fost implicat în permanență în viața echipei, inclusiv prin unele afirmații extreme sau amenințări cu retragerea sprijinului oferit de municipalitate

„Cum ați primit vestea reținerii primarului? V-a afectat la nivel de vestiar?”, l-a întrebat Gazeta pe liderul galben-verzilor, aflați pe locul 4 în liga secundă după primele nouă runde. Fotbalistul s-a solidarizat cu edilul acuzat de trafic de influență și reținut pentru 30 de zile. 

Dacă nu ar fi fost dânsul, nu cred că echipa de fotbal din Mioveni mai exista. A făcut multe pentru acest oraș și sperăm să fie găsit nevinovat”, a afirmat Șerbănică, în dialog cu GSP.ro. 

În vara acestui an, Georgescu anunța că nu se va mai ocupa de club, fiind dezamăgit de criticile publice primite de-a lungul timpului. 

Cum s-a transformat marea surpriză din Liga 2 » Căpitanul dezvăluie: „În vară, mai eram 5 jucători. Multă lume nu ne bagă în seamă”
INTERVIU
Cum s-a transformat marea surpriză din Liga 2 » Căpitanul dezvăluie: „În vară, mai eram 5 jucători. Multă lume nu ne bagă în seamă”

DNA l-a arestat preventiv pe Ion Georgescu pentru 30 de zile 

Ion Georgescu (63 de ani), primarul orașului Mioveni și omul care a susținut-o financiar pe CS Mioveni, a fost reținut miercuri seara de procurorii DNA. Ulterior, a fost dispusă reținerea acestuia pentru 30 de zile. 

Ion Georgescu a fost prins în flagrant, în sediul Primăriei, când restituia 10.000 de euro, primiți pentru a rezolva o angajare la spitalul din Mioveni. Potrivit Libertatea, el a cerut 30.000 de euro pentru a angaja pe cineva la spitalul din oraș. Pentru că nu a reușit, edilul PSD a restituit avansul de 10.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant de procurori.

„A făcut multe pentru oraș, sperăm să-l găsească nevinovat!” » Primarul reținut pentru corupție, apărat de căpitanul clubului de care voia să se dezică: „Dacă n-ar fi fost dânsul...”
Ion Georgescu, în stânga

Primar în Mioveni din 2006, între timp suspendat din funcție, Ion Georgescu a alocat fonduri publice pentru echipa de fotbal CS Mioveni până la retrogradarea din sezonul trecut. Apoi, a anunțat că primăria nu se mai implică financiar la club, deși Consiliul Local continuă să îl finanțeze.

Vinerea trecută, Georgescu a fost reținut pentru trafic de influență. Mai jos, decizia instanței: 

„În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti.

În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv.

În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Citește și alte știri din Liga 2: 

Ce e în spatele imaginilor care au scandalizat fotbalul românesc în week-end » Explicație pentru seringa din vestiar: „Am lăsat-o acolo intenționat”

Omul care a susținut echipa în Superligă, prins în flagrant când restituia 10.000 de euro dintr-o mită » DNA l-a arestat preventiv pentru 30 de zile

Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
rav410wrc
rav410wrc  •  09 Octombrie 2023, 22:00

"A furat, da' a si facut!" a devenit axioma dupa care se ghideaza politicienii romanesti ... Am intalnit niste olteni din Slatina, care treceau prin Arad, in drumul lor spre Germania, unde se-ntorceau la munca si au spus la fel: "Valcov a furat, da' a si facut!" Iar eu: "A facut, ca de aia plecati in grup la munca-n Germania, de conditile "bune" create de Valcov la Slatina, este !?" :(((( Ce tarishoara gretzoasa ?! ;)))

eldiaforever
eldiaforever  •  09 Octombrie 2023, 21:53
Postat de opinez pe 09 Octombrie 2023, 20:15

Posibil ca si drogatul ala de la Vama Veche sa fi cumparat o legatura de ceapa din piata. Cum ar fi ca baba de i-a vandut-o sa spuna acum: a sustinut producatorul roman. Sper sa iasa nevinovat ca e tanar. Mentalitate de doua clase si alea facute la seral.

comparatia ta este trasa de par. asta efectiv depinde de primarul ala si fara primarul ala era acum probabil muncitor pe salariu minim dar asa,castiga mai bine din banii primariei decat 99% din romani.

opinez
opinez  •  09 Octombrie 2023, 20:15

Posibil ca si drogatul ala de la Vama Veche sa fi cumparat o legatura de ceapa din piata. Cum ar fi ca baba de i-a vandut-o sa spuna acum: a sustinut producatorul roman. Sper sa iasa nevinovat ca e tanar. Mentalitate de doua clase si alea facute la seral.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează